ORAŞELE LUMII

Praga - un oras al contradictiilor

Capitala ceha de pe malurile Vtlavei, denumita si Orasul cu cele o suta de clopotnite sau Orasul de aur este destinatia ideala de a petrece Craciunul si de a ma simti o parte din filele lui Kafka. Prin atmosfera romantica ce invaluie acest oras mai ales iarna, bogata scena culturala, Praga este un oras al contradictiilor.

ORAŞELE LUMII

Roma - cel mai frumos oras

Întotdeauna mi-am dorit să vizitez Roma. Pentru că suntem urmaşi ai romanilor, am dorit să cunosc puţin din istoria lor. Bineînteles că într-o excursie scurtă nu ai timp să vizitezi totul, dar alegi cele mai importante obiective turistice. „Oraşul celor şapte coline” cum mai este numit, este un loc încărcat de istorie. Şi pentru ca vizitând Roma nu ai cum să nu ajungi şi la Vatican.

ORAŞELE LUMII

Praga - merita sa o vezi

Sotul meu a insistat sa mergem intr un city break in Praga dupa nunta. El a ales locatia si dupa ce am vizitat Praga, poti sa zici ca merita sa vizitezi o astfel de locatie. Cand am povestit prietenilor care au fost si in alte locuri mai interesante, mai scumpe si mai mari, eu ramas placut surprinsi cate locuri interesante poti sa vezi in Praga.

ORAŞELE LUMII

Ibiza - un loc pentru o experienta unica

Eu as vrea sa va povestesc de toata insula si de toate frumsetile el de fapt, nu doar de orasul Ibiza (Eivissa) care e cel mai important oras de pe insula. Am trait pe aceasta insula o experienta unica si tin neaparat sa o impartatesc cu voi. Poate multi dintre cititorii vostri au auzit doar de Ibiza si nu au avut sansa sa ajung acolo inca.

ORAŞELE LUMII

Londra - un oras impresionant

Am ales sa povestesc despre acest oras deoarece l-am vizitat recent si m-a impresionat in mod placut. Stilul de viata si civilizatia dau o nota aparte capitalei Marii Britaniei. Faptul ca oamenii iti zambesc tot timpul si ca se opresc pe strada sa te intrebe daca ai nevoie de ajutor, in cazul in care te vad cu harta in mana si cu uimirea pe fata te face sa te simti intr-o alta lume. O lume in care nu esti judecat pentru cum arati sau pentru cum te imbraci.

ORAŞELE LUMII

Viena - orasul cu cel mai intens parfum de epoca

Consider ca Viena este una dintre capitalele lumii care trebuie neaparat vizitata . Fiind fosta capitala de imperiu , are o istorie bogata , care se reflecta in arhitectura tuturor cladirilor din acest oras . Viena are o multitudine de atractii turistice pentru toate gusturile si este un loc de unde pleci incarcat plin de informatii utile . Personal dintre toate locurile vizitate , Viena mi s-a parut ca are cel mai intens parfum de epoca.

ORAŞELE LUMII

Viena - orasul care mi-a oferit siguranta

Am ales orasul Viena pentru ca mi-a oferit o stare de siguranta din prima zi .Am vizitat muzee ,palate ,biserici , am facut cumparaturi pe Mariahilfersrasse si,dupa toate astea mi-am luat un aer imperial si am savurat o cafea la Gloriette. Aici orice om simplu se poate simti special , bucurandu-se de ospitalitatea specifica austriecilor.

ORAŞELE LUMII

Paris - un loc drag

Parisul este pentru mine prima iesire adevarata din tara. (Cea dinainte in Grecia nu a fost completa din toate punctele de vedere fiind o excursie scoalara). Asadar…Parisul… Oras romantic,plin de cultura. Imi aduc aminte cu placere de acea iesire. In primul rand am mers cu iubitul meu… sau mai exact… de atunci a inceput sa fie iubitul meu.Paris does magic tricks:D Poate eu,poate Parisul, poate impreuna.

ORAŞELE LUMII

Milano - un oras pentru toate gusturile

Nu are rost sa povestesc despre minunatiile Italiei, despre eleganta si ineditul specifice orasului Milano, pentru ca toate acestea se afla la un click distanta. Am sa va povestesc insa de ce pentru noi acest oras a devenit atat de special. Milano a fost primul oras pe care l-am vizitat impreuna cu iubitul meu. Pentru el a fost primul zbor cu avionul, pentru mine, prima excursie pe care am organizat-o de la cap la coada. A fost primul Paste pe care l-am petrecut departe de casa, un prim pas spre un sir lung de experiente felurite.
Nu exista bucurie mai mare decat cea pe care o simtim atunci cand plecam in necunoscut, cand descoperim frumusetile naturii si complexitatea culturala in cele mai mici detalii, uneori chiar din intamplare.

Total articole : 603 | Se afişează acum pagina 50 din 67