ORAŞELE LUMII

Paris - un oras in care nu te poti plictisi

De ce sa povestesc despre Paris? Cum de ce? Pentru ca imi dorisem de mica sa-l vizitez, pentru ca este absolut fabulos, un adevarat muzeu in aer liber, pentru ca este un furnicar de turisti care misuna de colo-colo cu zambete largi pe chip, incantati de ceea ce vad... Pentru arhitectura somptuoasa, pentru amabilitatea localnicilor, pentru gradinile superbe, pentru arta, pentru cultura... Intr-un cuvant: pentru ca merita!

ORAŞELE LUMII

Barcelona - orasul in care gasesti tot ce-ti poti dori

Am avut ocazia sa ajung in Spania acum 2-3 ani . Atunci am vizitat Madridul, intr-o perioada de 2-3 zile, in august, in zilele cele mai calduroase din an, in mare fuga, avida sa vizitez cat mai multe locatii, parcuri, strazi, piete, sa simt viata spaniolilor. In alte cateva zile am vazut pe fuga Toledo, Segovia, Avilla, Las Rosas, Villallba, orasele aproape de Madrid. Mi-a placut tot ce am vazut, trebuia repetata experienta.

ORAŞELE LUMII

Barcelona - regina tuturor oraselor

Cred ca aceasta este cea mai ușoara decizie luata vreodată, pentru ca as putea sa va vorbesc despre foarte multe orașe frumoase. Dar dacă trebuie sa aleg doar unul, atunci cu siguranța voi alege sa va povestesc un pic despre acel oraș care după părerea mea este o regina a tuturor celorlalte orașe, Regina Barcelona. Toată lumea cunoaște faptul ca Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei.

ORAŞELE LUMII

New York - orasul unde timpul sta pe loc

Am ales acest oras pentru ca este un oras in care timpul parca sta pe loc.Nu realizezi ca timpul trece deoarece totul in jur se misca si te simti mic ca o furnica,un om neinsemnat intr-o populatie de oameni care isi vede fiecare de drumul sau.Fiecare cladire are specificul sau si fiecare are ceva aparte.Totul este inconjurat de ape.Aici ai la dispozitie mini-vapoare ce te conduc spre peisaje de neinchipuit.Ai impresia ca totul este pictat de la distanta,nu realizezi pe moment ca tot ce vezi este cu adevarat real.Pe aceste ape poti vedea Statuia Libertatii si ai oportunitatea de a observa frumusetea insulei situata langa New York,anume New Jersey.Seara,in anumite locuri,precum Time Square nu realizezi ca este noapte deoarece sunt lumini peste tot.

ORAŞELE LUMII

Innsbruck - cel mai frumos city break

Aici mi-am petrecut cel mai frumos city break . S-a ivit o ocazie de a pleca si nu am lasat-o sa treaca pe langa mine :) Este un oras pe care il recomand must-see , pe lista oricarui impatimit de city-breakuri . Cine il va vizita va fi foarte multumit .

Este un oras care abunda in istorie , tehnologie , atractii turistice , evenimente culturale , evenimente sportive . Un oras care poate satisface multe dorinte .

ORAŞELE LUMII

Venetia - unul dintre cele mai incantatoare orase

Eu am ales sa va povestesc despre Venetia care dupa parearea mea este unul dintre cele mai incantatoare orase din lume si poate singurul despre care se spune ca este unic.”Orasul Podurilor”cum este supranumita Venetia ,se intinde de-a lungul gurilor de varsare ale raurilor PO si PIAVE,acest oras se viziteaza la pas,dar daca ajungi la Venetia este pacat sa nu te plimbi cu gondola care este simbolul Venetiei si face orasul recunoscut si celebru in intreaga lume.Aici principalul mijloc de transport il reprezinta barcile deoarece Venetia este inconjurata de 150 de canale.Venetia este unica din punctul meu de vedere ,are ceva aparte care te face sa revii din nou...

ORAŞELE LUMII

Oristano - city break si plaja

Am ales acest oras in primul rand pentru ca e unul dintre orasele in care mi-am petrecut concediul si m-a fascinat marea lina si colorata ca smaraldul si siturile arheologice impresionante. Orasul Oristano este situat pe insula Sardinia, care apartine Italiei. Este situat in vestul Sardiniei si este inconjurat de plaje superbe, marea de o culoare ca smaraldul, de nedescris si o apa foarte calda.

ORAŞELE LUMII

Nicosia - un amestec de influente

Capitala Ciprului m-a chemat pe meleagurile acestei insule fara sa stiu prea multe despre acest colt de lume. Nicosia m-a ales pe mine sa o descopar, si mi-a dezvaluit fara restrictii aspectele sale, punctele bune si cele mai putin bune. Acest oras incarcat cu o mixtura de inflluente este prea putin promovat ca obiectiv turistic si mai degraba doar o destinatie a romanilor care se duc acolo sa munceasca.

ORAŞELE LUMII

Cracovia - o combinatie de locuri

Am ales sa va povestesc despre acest oras minunat, in primul rand deoarece este printre putinele orase vizitate de mine in strainatate, iar in al doilea rand pentru ca nu este o destinatie tocmai cunoscuta, adica pentru mine toata Polonia a fost putin mai tabu, nestiind prea multe lucruri despre aceasta tara decat ca a luptat strasnic in al doilea Razboi Mondial.

Total articole : 574 | Se afişează acum pagina 48 din 64