ORAŞELE LUMII

Viena - orasul cu cel mai intens parfum de epoca

Consider ca Viena este una dintre capitalele lumii care trebuie neaparat vizitata . Fiind fosta capitala de imperiu , are o istorie bogata , care se reflecta in arhitectura tuturor cladirilor din acest oras . Viena are o multitudine de atractii turistice pentru toate gusturile si este un loc de unde pleci incarcat plin de informatii utile . Personal dintre toate locurile vizitate , Viena mi s-a parut ca are cel mai intens parfum de epoca.

ORAŞELE LUMII

Viena - orasul care mi-a oferit siguranta

Am ales orasul Viena pentru ca mi-a oferit o stare de siguranta din prima zi .Am vizitat muzee ,palate ,biserici , am facut cumparaturi pe Mariahilfersrasse si,dupa toate astea mi-am luat un aer imperial si am savurat o cafea la Gloriette. Aici orice om simplu se poate simti special , bucurandu-se de ospitalitatea specifica austriecilor.

ORAŞELE LUMII

Paris - un loc drag

Parisul este pentru mine prima iesire adevarata din tara. (Cea dinainte in Grecia nu a fost completa din toate punctele de vedere fiind o excursie scoalara). Asadar…Parisul… Oras romantic,plin de cultura. Imi aduc aminte cu placere de acea iesire. In primul rand am mers cu iubitul meu… sau mai exact… de atunci a inceput sa fie iubitul meu.Paris does magic tricks:D Poate eu,poate Parisul, poate impreuna.

ORAŞELE LUMII

Milano - un oras pentru toate gusturile

Nu are rost sa povestesc despre minunatiile Italiei, despre eleganta si ineditul specifice orasului Milano, pentru ca toate acestea se afla la un click distanta. Am sa va povestesc insa de ce pentru noi acest oras a devenit atat de special. Milano a fost primul oras pe care l-am vizitat impreuna cu iubitul meu. Pentru el a fost primul zbor cu avionul, pentru mine, prima excursie pe care am organizat-o de la cap la coada. A fost primul Paste pe care l-am petrecut departe de casa, un prim pas spre un sir lung de experiente felurite.
Nu exista bucurie mai mare decat cea pe care o simtim atunci cand plecam in necunoscut, cand descoperim frumusetile naturii si complexitatea culturala in cele mai mici detalii, uneori chiar din intamplare.

ORAŞELE LUMII

Barcelona - un oras care te cheama mereu inapoi

Este un oras care te cheama mereu,mereu,inapoi! este minunat!Un oras al personalitatilor artistice, cu multe muzee,parcuri, cu oameni minunati, catalanii mereu mandri de originea lor si iubitori de aceste locuri, femei elegante si barbati chipesi!

Un oras plin de istorie,de arta, un oras care a renascut din mandria catalana!

ORAŞELE LUMII

Istanbul - orasul care mi-a adus cea mai mare bucurie

Este orasul care mi-a adus cea mai mare bucurie din viata. Pe avion, dupa ce am decolat, sotul meu s-a ridicat si vorbit ceva cu o stewardesa. Initial m-am gandit ca ii este rau, pentru ca era destul de stresat de ceea ce urma. In momentul cand domnisoara respectiva m-a adus masa mi-a zis "Congratulations!". Pe moment nu am realizat decat ca aveam o cutiuta rosie langa mancare si m-am gandit ca este un suvenir. Cand am deschis am vazut un inel finut de aur alb iar sotul meu, brusc, s-a inseninat la fata si s-a asezat langa scaunul meu si m-a cerut de sotie. Sincer va spun ca eram bulversata mai ales de privirile tuturor care erau atintite asupra noastra. Dupa ce am acceptat am fost aplaudati. A fost ceva extraordinar, la care nici nu as fi visat.

ORAŞELE LUMII

Cracovia - un oras deosebit

Este un oras deosebit!!Am fost surprinsa de numarul mare de biserci,de agitatia continua,de celebra piata centrala Rynek!!sunt foarte bine conservate cartierele din orasul vechi :Kazimierzul și Castelul Wawel.In orasul vechi se afla cateva mii de monumente istorice si doua milioane de opere de arta!!!

ORAŞELE LUMII

Roma - cetatea eterna

Roma a fost ca o zi de soare in plina iarna. Am ales acest oras pentru ca a reprezentat o evadare din ritmul cotidinian si innorat al Bucurestiului catre verdele crud din luna ianuarie din Roma. In Roma am redescoperit primavara in plina iarna, ritmul de viata meditarenean, pasnic si vesel si placerea oboselii de a merge pe jos, dupa o zi de vizitat. Roma a fost o redescoperire culturala si o imbinare hedonista a placerii culinare cu cea intelectuala.

ORAŞELE LUMII

Londra - cel mai frumos oras

Londra, prima mea vacanta si singura in afara tarii Impresionant oras, o cultura si un oras pastrat intr`un mod impecabil imbinand vechiul cu modernul. Am locuit intr`o zona ( Highbury and Islington ) unde toate casele erau din caramida o vedere impresionanta si un parc imens in zona. Am avut bilet dus-intors pe o perioada de 4 zile, insa a fost indeajuns incat sa vizitez tot ce mi-am propus, am colindat de dimineata pana seara am avut timp si de shopping.

Total articole : 574 | Se afişează acum pagina 47 din 64