Budapesta si cele mai frumoase atractii ale sale
ORAŞELE LUMII

Budapesta si cele mai frumoase atractii ale sale

Datorita muzeelor,edificiilor religioase si centrelor istorice.Pentru Palatul Regal care a fost distrus si reconstruit de multe ori. Regele Bela al IV-lea a inceput constructia palatului in secolul al XIII-lea dupa invazia mongolilor. Palatul original a fost construit in stil gotic si a continuat sa fie extins timp de 300 de ani. Epoca de aur a palatului a fost in timpul domniei regelui Matthias. A fost total distrus in 1686 cand armata Habsburgilor a eliberat Buda de sub ocupatia Otomanilor.Habsburgii au construit un palat nou, mai mic, in stil baroc la inceputul secolului al XVIII-lea. Acesta a fost din nou afectat in timpul Razboiului de Independenta din 1848. Urmatoarea reconstructie aproape ca a dublat dimensiunile palatului si a avut loc la sfarsitul secolului al XIX-lea. O aripa foarte mare a fost adaugata in spate. In 1945, palatul a fost ultimul loc in care trupele germane din Budapesta s-au retras inainte de a fi infrante.

Praga - un oras al contradictiilor
ORAŞELE LUMII

Praga - un oras al contradictiilor

Capitala ceha de pe malurile Vtlavei, denumita si Orasul cu cele o suta de clopotnite sau Orasul de aur este destinatia ideala de a petrece Craciunul si de a ma simti o parte din filele lui Kafka. Prin atmosfera romantica ce invaluie acest oras mai ales iarna, bogata scena culturala, Praga este un oras al contradictiilor.

Roma - cel mai frumos oras
ORAŞELE LUMII

Roma - cel mai frumos oras

Întotdeauna mi-am dorit să vizitez Roma. Pentru că suntem urmaşi ai romanilor, am dorit să cunosc puţin din istoria lor. Bineînteles că într-o excursie scurtă nu ai timp să vizitezi totul, dar alegi cele mai importante obiective turistice. „Oraşul celor şapte coline” cum mai este numit, este un loc încărcat de istorie. Şi pentru ca vizitând Roma nu ai cum să nu ajungi şi la Vatican.

Praga - merita sa o vezi
ORAŞELE LUMII

Praga - merita sa o vezi

Sotul meu a insistat sa mergem intr un city break in Praga dupa nunta. El a ales locatia si dupa ce am vizitat Praga, poti sa zici ca merita sa vizitezi o astfel de locatie. Cand am povestit prietenilor care au fost si in alte locuri mai interesante, mai scumpe si mai mari, eu ramas placut surprinsi cate locuri interesante poti sa vezi in Praga.

Ibiza - un loc pentru o experienta unica
ORAŞELE LUMII

Ibiza - un loc pentru o experienta unica

Eu as vrea sa va povestesc de toata insula si de toate frumsetile el de fapt, nu doar de orasul Ibiza (Eivissa) care e cel mai important oras de pe insula. Am trait pe aceasta insula o experienta unica si tin neaparat sa o impartatesc cu voi. Poate multi dintre cititorii vostri au auzit doar de Ibiza si nu au avut sansa sa ajung acolo inca.

Londra - un oras impresionant
ORAŞELE LUMII

Londra - un oras impresionant

Am ales sa povestesc despre acest oras deoarece l-am vizitat recent si m-a impresionat in mod placut. Stilul de viata si civilizatia dau o nota aparte capitalei Marii Britaniei. Faptul ca oamenii iti zambesc tot timpul si ca se opresc pe strada sa te intrebe daca ai nevoie de ajutor, in cazul in care te vad cu harta in mana si cu uimirea pe fata te face sa te simti intr-o alta lume. O lume in care nu esti judecat pentru cum arati sau pentru cum te imbraci.

Viena - orasul cu cel mai intens parfum de epoca
ORAŞELE LUMII

Viena - orasul cu cel mai intens parfum de epoca

Consider ca Viena este una dintre capitalele lumii care trebuie neaparat vizitata . Fiind fosta capitala de imperiu , are o istorie bogata , care se reflecta in arhitectura tuturor cladirilor din acest oras . Viena are o multitudine de atractii turistice pentru toate gusturile si este un loc de unde pleci incarcat plin de informatii utile . Personal dintre toate locurile vizitate , Viena mi s-a parut ca are cel mai intens parfum de epoca.

Viena - orasul care mi-a oferit siguranta
ORAŞELE LUMII

Viena - orasul care mi-a oferit siguranta

Am ales orasul Viena pentru ca mi-a oferit o stare de siguranta din prima zi .Am vizitat muzee ,palate ,biserici , am facut cumparaturi pe Mariahilfersrasse si,dupa toate astea mi-am luat un aer imperial si am savurat o cafea la Gloriette. Aici orice om simplu se poate simti special , bucurandu-se de ospitalitatea specifica austriecilor.

Paris - un loc drag
ORAŞELE LUMII

Paris - un loc drag

Parisul este pentru mine prima iesire adevarata din tara. (Cea dinainte in Grecia nu a fost completa din toate punctele de vedere fiind o excursie scoalara). Asadar…Parisul… Oras romantic,plin de cultura. Imi aduc aminte cu placere de acea iesire. In primul rand am mers cu iubitul meu… sau mai exact… de atunci a inceput sa fie iubitul meu.Paris does magic tricks:D Poate eu,poate Parisul, poate impreuna.

Total articole : 535 | Se afişează acum pagina 42 din 60