Târgurile de Crăciun din Belgia: Gent
ORAŞELE LUMII

Târgurile de Crăciun din Belgia: Gent

După ce am vizitat Antwerp și Bruges, a venit rândul să vedem cum stau lucrurile de Crăciun în Gent. Gent mi s-a părut un fel de Bruges mai puțin îngrijit, cu clădiri cu arhitectură deosebit de frumoasă, însă cu aspect învechit. Și asta de fapt nu e rău deloc pentru că te transpune parcă într-o altă lume, altă epocă.

Târgurile de Crăciun din Belgia: Bruges
ORAŞELE LUMII

Târgurile de Crăciun din Belgia: Bruges

Dacă Antwerp mi-a plăcut în mod deosebit, atunci pot să spun că Bruges m-a cucerit pe loc! O atmosferă fermecătoare de sărbătoare se simte în fiecare colț al orașului. Străzile erau pline ochi de oameni, de parcă toată Belgia se adunase la un loc în Bruges. Dar față de ce aveam să vedem în Gent...asta nu a fost nimic. Lăsăm mașina în parcarea subterană din centru, unde cu chiu, cu vai găsim un loc, semn că avea să fie o zi aglomerată, și la propriu, și la figurat.

Târgurile de Crăciun din Belgia: Antwerp
ORAŞELE LUMII

Târgurile de Crăciun din Belgia: Antwerp

Eram prima dată în Belgia și eram desigur curioasă să văd ce are de oferit în cele 4 orășele pe care aveam în plan să le vizităm. Dar recunosc, nu aveam nici cea mai mică idee că pot fi atât de superbe și nu m-am pregătit cu nimic în materie de obiective, așa că totul a fost o surpriză minunată! Iar atmosfera de Crăciun a amplificat cu mult frumusețea locurilor, în ciuda temperaturii scăzute. Ei, nu chiar scăzută, ba chiar am avut noroc să fie cam 8-9 grade în fiecare zi. 

Roma – orașul etern
ORAŞELE LUMII

Roma – orașul etern

Roma este unul dintre acele orașe care trebuie vizitate mǎcar o datǎ în viațǎ! Eu și soțul meu am ales un moment special pentru a merge la Roma. În luna noastrǎ de miere! Noi ne-am dorit o lunǎ de miere mai aparte, o destinație care sǎ ne ofere mai mult din punct de vedere cultural, istoric și arhitectural. Ce alt oraș ar fi fost mai potrivit decât Roma?

Galleria degli Uffizi și mirajul artei
ORAŞELE LUMII

Galleria degli Uffizi și mirajul artei

Nu știu câți dintre voi ați auzit de sindromul Stendhal, boală experimentată pentru prima dată de Stendhal în secolul XIX, odată cu vizitarea Florenței, însă eu vă pot spune cu mâna pe inimă că aceasta chiar există. Dacă unii ajung să ia antidepresive și să se facă tot mai des confortabili pe canapeaua unui psihoterapeut, eu m-am ales doar cu o amețeală în urma vizitării faimosului oraș italian, iar cea mai mare vină pentru ea o are Galleria degli Uffizi, pe care visam să o vizitem de ani buni, de când mi-a picat în mână "Agonie și extaz".

Oslo, capitala celor 40 insule şi 343 lacuri
ORAŞELE LUMII

Oslo, capitala celor 40 insule şi 343 lacuri

În iunie am traversat marea Baltică cu ferry timp de 12 ore către Scandinavia, admirând de pe punte  noaptea albă şi cum cerul îşi schimbă culorile în timp ce ne apropiam de ţărmurile nordice. După Suedia, am descopit Norvegia, Oslo considerat ca fiind unul din cele mai scumpe oraşe din lume, neducând însă lipsă de vizitatori. Capitalaeste formată din 40 de insule şi 343 de lacuri, restaurante de lux, hoteluri scumpe, muzee, parcuri, aici anual se decernează Premiul Nobel pentru Pace. Pe strada principală a oraşului întâlnim Palatul Regal, Guvernul şi Parlamentul. Am vizitat întâi Muzeul Corăbiilor Vikinge, din Peninsula Bygdov, în care se găsesc trei nave vikinge în stare excelentă, care datează încă din perioada secolului al IX-lea.

Spania - tărâmul soarelui și al culturii bine păstrate
ORAŞELE LUMII

Spania - tărâmul soarelui și al culturii bine păstrate

Povestea mea de vacanță începe întotdeauna cu un gând spre ceea ce îmi place, spre ceea ce mă eliberează și mă poartă spre locuri unde mă simt bine. Nu mi-a plăcut Spania din totdeauna, dar am descoperit-o puțin câte puțin. Este un loc care pur și simplu m-a atras ca un magnet, astfel că ori de câte ori mergeam simțeam că merg acasă și nu la un hotel sau o excursie pur și simplu organizată, astfel că nu puține au fost dățile când am hotărât să vizitez acest loc plin de cultură vie, de oameni deschiși și plini de viață, de prieteni care mă așteaptă, de soarele arzător dar în același timp mângâietor, de plajele abundente și stancile abrupte ce plonjează direct in apă, și să nu mai vorbim de bucătăria spaniolă care îți încântă papilele gustative la fiecare masă, descoperind o artă culinară de secole și bine păstrată.

Ghidul băilor termale din Budapesta
ORAŞELE LUMII

Ghidul băilor termale din Budapesta

Budapesta este capitala cu cele mai multe izvoare termale din lume şi este numită, pe bună dreptate, "Oraşul Spa". Aici sunt mai mult de 100 de izvoare termale, care furnizează în jur de 70 milioane de litri de apă, în fiecare zi, la temperaturi între 21 şi 77 °C, în cele peste 50 de bazine în întregul oraș. Chiar dacă Budapesta are o multitudine de obiective turistice minunate, merită şi să faci o vizită spa-urilor sale deja faimoase în lume. Iată câteva dintre cele mai cunoscute locuri de relaxare și bălăceală în apă termală în Budapesta.

Inspiraţie pentru tine: frumoasa Veneţia şi cum să ajungi la ea mai repede – GALERIE FOTO
ORAŞELE LUMII

Inspiraţie pentru tine: frumoasa Veneţia şi cum să ajungi la ea mai repede – GALERIE FOTO

Veneţia este un oraş de vis pentru cei care îşi doresc un city break romantic, unul încărcat de atracţii turistice culturale şi istorice sau unul pur şi simplu dedicat plimbărilor în aer liber. Cum nu încape nicio urmă de îndoială că ai ocazia de a explora un oraş minunat, nu-ţi mai spunem de ce trebuie să ajungi la Veneţia, ci cum să faci să ajungi acolo mai repede şi ce trebuie să vezi.

Total articole : 535 | Se afişează acum pagina 18 din 60