ORAŞELE LUMII

Andorra, perla Pirineilor

Principat situat la graniţa dintre Spania şi Franţa, Andorra este raiul împătimiţilor de shopping, dar şi al iubitorilor sporturilor de iarnă şi nu numai. Aici suveranitatea este împărțita între Președintele Franţei şi Spania, prin Episcopul de Urgell.

ORAŞELE LUMII

Roma într-o săptămână: 10 atracții turistice minunate pe care trebuie să le vezi

Fiind centrul uneia dintre cele mai mărețe civilizații din toate timpurile, Roma a avut o influență uriașă asupra lumii de-a lungul istoriei sale ce se întinde pe milenii. Cu palate încântătoare, biserici și bazilici antice, monumente romane spectaculoase, statui frumos decorate și fântâni grațioase, Roma are o cultură extrem de bogată, dar și o atmosferă cosmopolită.

ORAŞELE LUMII

7 cele mai faimoase orașe pentru iubitorii de cafea

Cafenelele dau viață unui oraș și sunt un magnet pentru pasionații de băuturi cafeinizate și conversații, care umplu străzile cu mireasma boabelor de cafea proaspăt prăjite. În vacanță, nimic nu se compară cu o pauză din vizitarea obiectivelor turistice la o cafenea din centrul orașului. Mai departe îți prezentăm 7 dintre cele mai important orașe pentru cultura cafelei, pe care să le vizitezi și tu pentru o ceașcă de ceva delicios.

ORAŞELE LUMII

Torino într-o zi: 10 atracții turistice minunate pe care trebuie să le vezi

Torino este prima capitală a Italiei moderne, așezată la poalele Alpilor într-un peisaj spectaculos ce pune în evidență comorile sale superbe. Dacă plănuiești o excursie în Torino, iată zece atracții turistice pe care nu trebuie să le ratezi.

ORAŞELE LUMII

Cipru: o vizită pe coasta sudică, de la Larnaca, prin Limassol, la Paphos

Aflată la 150 kilometri de coastele Siriei, cu 310 zile perfect însorite din 365, insula Cipru este o destinație ideală pentru amatorii de plajă și baie.

ORAŞELE LUMII

Florența, muzeu în aer liber

Pășind în micul oraș de pe malul râului Arno, te întrebi uimit dacă nu cumva ai nimerit într-un muzeu plin de opere de artă. Și nu ești departe de adevăr, căci, oriunde ai merge, pe străzile înguste sau în piețele din Florența, vei întâlni la tot pasul sculpturi, fresce, fântâni, statui, biserici sau clădiri laice, toate de o inestimabilă frumusețe și valoare.

ORAŞELE LUMII

Gent într-o zi: 10 atracții turistice minunate pe care trebuie să le vezi

Odată ce vei ajunge în Gent te vei îndrăgosti iremediabil. Până la urmă, cum să nu îți placă acest loc minunat? Gent are opere de artă superbe, o gastronomie delicioasă și este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Belgiei. Așadar, hai să descoperim împreună zece atracții turistice pe care trebuie să le vezi în Gent.

 

ORAŞELE LUMII

7 cele mai fermecatoare orașe pe canale din Europa

Fiecare oraș european are particularitățile sale, care îl fac o atracție demnă de ales pentru vacanță, fie că abundă în muzee, parcuri, baruri moderne, magazine de lux sau biserici vechi. Orașele de mai jos au ceva și mai frumos: multe canale, care îți oferă ocazia să vezi orașul dintr-o altă perspectivă și creează peisaje de o frumusețe deosebită.

ORAŞELE LUMII

Cele mai frumoase orașe ale lumii îmbrăcate în toamnă - GALERIE FOTO

Ne-ar plăcea sa începem articolul cu o compunere de toamnă, ca cele pe care le făceam în clasa a V-a, pentru că sentimentele noastre pentru toamnă nu s-au schimbat. Toamna se luptă pentru titlul de cel mai iubit anotimp - chiar dacă fiecare sezon are farmecul său - datorită felului în care transformă spațiul din jurul nostru. 

Total articole : 604 | Se afişează acum pagina 15 din 68