facebook

Ne place să citim şi...


Sunt multe bloguri şi siteuri de turism în online-ul românesc şi câteva dintre ele se regăsesc şi în lista noastră de lectură. Pe măsură ce descoperim site-uri noi vom actualiza lista. Dacă ai şi tu un blog de turism şi doreşti să apari la noi în blogroll nu ezita să ne contactezi.


Cu motocicleta in Lumea Noua Cu motocicleta in Lumea Noua

Alex si Andreea sunt 2 tineri din Bucuresti ce au plecat sa descopere Lumea Noua pe motocicleta. Au luat cu ei iile bucovinene primite de la parinti, steagul tricolor si multa voie buna, in incercarea de a transmite o imagine pozitiva despre Romania pe continentul american.

citeşte şi tu
My Travel Level My Travel Level

Mă numesc Mario Csipai și îmi scriu peripețiile de prin călătorii pe blogul My Travel Level. Îmi doresc să văd cât mai multe din minunățiile pe care această planetă le oferă și atunci când călătorec încerc să intru în contact cu cât mai multe culturi și cu cât mai mulți oameni iar prin postările mele doresc să aduc o contribuție în ajutorul călătorului. Blogul are și o secțiune de interviuri cu diverse persoane care au lucruri interesante de spus în legătură cu turismul, sau domenii ca geografia, istoria și tot ce este legat de călătorii.

citeşte şi tu
Hoinari Români Hoinari Români

Suntem doi tineri îndrăgostiți de natură, de orașele medievale, îndrăgostiți până peste cap de munte și unul de celălalt. Fascinați de castele, impresionați de mănăstirile vechi care pun în evidență cel mai bine caracteristicile acestui popor.
Hoinărim prin România și la fiecare pas (re)descoperim ceva interesant. Cu fiecare călătorie crește dorința de a vizita din ce în ce mai multe locuri.

citeşte şi tu
Cu bagajul la uşă Cu bagajul la uşă

Fiecare dintre noi avem un mod propriu, distinct şi unic de a vedea lucrurile ce ne înconjoară. Acest blog a apărut din dorinţa de a transmite tuturor celor care citesc rândurile aşternute de mine, experienţele mele, sentimentele şi trăirile pe care le-am avut în timpul călătoriilor. Cu bagajul la uşă reprezintă, atât ecoul vieţii mele de călător, cât şi punctul de plecare al viitoarelor vacanţe, locul în care îmi aştern amintirile din călătorii, dar şi speranţele şi planurile cu privire la următoarele destinaţii.

citeşte şi tu
 
 
Blog de calatorii Blog de calatorii

Pe Blog de Călătorii veți descoperi orașe minunate, obiective turistice și alte locuri uimitoare pe care le-am întâlnit în timpul călătoriilor. Vreau să vă împărtășesc și vouă din experiențele mele și, de asemenea, să aflu lucruri noi de la voi. Iubesc turismul, lucrez în turism și cred cu tărie că este unul dintre cele mai frumoase domenii de activitate. Vă invit să citiți articolele de pe blog și vă doresc vacanțe superbe!

citeşte şi tu
BIALOG : Travel and Reading BIALOG : Travel and Reading

Despre calatoriile mele scriu pe www.bialog.roblog de travel&reading, un mic Univers pentru toţi cei îndrăgostiţi de cărţi şi de inepuizabile călătorii prin acestă lume frumoasă care ni se aşterne la picioare. Ca să o descoperim putem începe cu un pas... sau cu o carte.

citeşte şi tu
Cârtiţa Plimbăreaţă Cârtiţa Plimbăreaţă

CartitaPlimbareata este o colectie a locurilor batute din Romania noastra cea de toate zilele, cu toate neajunsurile dar şi frumusetile ei. Batute cu ochiul, cu bocancul, cu aparatul foto, cu slapii, cu slipul, cu maşina sau cu trenul, cu zapada sau cu soare… Batute de noi (Raluca si Ione) dar si de noi, adica noi toti, cei care mai avem ochi sa vedem… asa ca, deschide bine ochii si hai la drum!

citeşte şi tu
Povesti de calatorie Povesti de calatorie

Consider ca planificarea unei calatorii incepe cu mult timp inainte de calatoria propriu-zisa, chiar daca putem alege o destinatie numai in cateva zile, dorinta de a ajunge acolo a incoltit demult in mintea noastra. Imaginile pe care le vedem asociate unei povesti de calatorie ne pot taia adesea respiratia si ne vor face in final sa le cautam si noi cu proprii ochi atunci cand ajungem la randul nostru sa exploram acele locuri.

citeşte şi tu
 
 
Verda Spirito Verda Spirito

Suntem convinşi că ieşirile în natură sunt pentru absolut toată lumea. Nu trebuie să fii "profi" pentru a merge cu bicicleta sau pentru a face drumeţii montane. Şi poţi imortaliza amintiri superbe fără a fi fotograf profesionist. Te invităm să evadezi din cotidian în ritmul tău, fără "deadline-uri" şi "rank-uri". Povestim despre ture de bicicletă, tururi cicloturistice, drumeţii montane şi MTB, atat prin România cât şi prin Europa.

citeşte şi tu
Travel with a Smile Travel with a Smile

Travel with a Smile este un blog dedicat iubitorilor de vacante si calatorii, celor ce vor sa incerce lucruri noi, celor ce vor experiente, celor ce vor sa se bucure de viata!

Pe acest blog iti prezint lucruri experimentate de mine, locuri noi pentru petrecerea vacantelor si activitati de vacanta dintre cele mai diverse. Totodata, vei gasi aici si informatii utile legate de alegerea vacantei potrivite pentru tine si despre cum sa eviti problemele aparute in timpul vacantei.

citeşte şi tu
Hai la Bord! Hai la Bord!

Alături de Anda, căpitanul de vas de la bordul celor mai frumoase povești despre România, veți naviga în cele mai nebănuite colțuri ale țării noastre. Vă veți opri la castele, biserici și monumente de orice fel, veți debarca la baza unui munte, pentru a-i descoperi traseele mai tot timpul extenuante sau vă veți întinde pe malul Mării Negre.

citeşte şi tu
Traveling Hawk Traveling Hawk

Născut din pasiunea mea pentru călătorit dar și pentru scris și fotografie, am considerat blogul drept cel mai potrivit canal pentru a transmite călătorilor de toate vârstele, mesajul meu: folosiți-vă timpul pe care îl aveți pentru a vă dezvolta ca oameni , prin impresiile pe care le adunați, cunoștințele pe care le dobândiți și oamenii pe care îi întâlniți în călătoriile voastre!

citeşte şi tu
 
 
Amazing Romania Amazing Romania

amazingromania.net e locul în care vei descoperi câte frumuseți are această Românie. De la trasee montane, la cicloturism, la orașe, la canioane, la cascade. Pe toate le vei găsi la noi pe blog însoțite de povestea din spatele fiecărei excursii. Îți punem la dispoziție și o secțiune de HARTĂ unde vei găsi traseele montane și locurile faine pe unde noi am honărit. Visit Romania! It's amazing, we promise!

citeşte şi tu
Trips'N'Chips Trips'N'Chips

Aş merge în orice loc din lume şi cred că cea mai bună experiență de care un om poate avea parte este călătoritul. Trips'N'Chips a fost o chestie de impuls, o urmare firească a plimbarilor mele. Prefer de multe ori să merg un pic pe lângă cărare şi să surprind lucruri care scapă la prima vedere. Îmi place să cunosc oameni şi oraşe, să mănânc cu localnicii şi să adorm pe plaje pustii. Despre călătorii interesante şi viaţă simplă şi frumoasă o să găseşti la mine pe blog.

citeşte şi tu
Imperator Travel Imperator Travel

Cezar aka Imperator a calatorit in 88 de tari ale lumii. Pasiunile sale sunt, evident, calatoritul, dar si fotbalul, istoria, cultura si civilizatia altor popoare, marketingul. Ii place sa impartaseasca trairi, sentimente, senzatii din calatorii, dar si ponturi si informatii practice pentru a face calatoritul mai ieftin pentru toata lumea.
In 2009, a deschis blogul in limba romana www.imperatortravel.ro, iar in 2012, blogul in limba engleza www.imperatortravel.com.

citeşte şi tu
PlecaţiDeparte.ro PlecaţiDeparte.ro

Suntem Ioana și Raul, iar PlecațiDeparte.ro reprezintă jurnalul nostru de călătorii. În el, vei găsi informații despre diverse destinații turistice din România și de peste hotare, fotografii (pe care nu le facem cu telefonul, dar nu avem pretenții artistice), filme scurte (uneori făcute cu telefonul pentru că încă nu suntem siguri că dorim să investim într-o cameră de filmat), gânduri, impresii și amintiri din locurile pe unde am umblat... și nu ne limităm doar la călătorii.

citeşte şi tu
 
 
Blogul lui Marius Blogul lui Marius

Cred cu tarie ca turismul nu se rezuma la o destinatie, un hotel, un zbor sau un pret bun. Nici la o stare de spirit. Un "calator" e mereu gata de drum si va gasi in fiecare calatorie ceva unic, fermecator si fascinant care il va face sa isi doreasca mereu sa mearga mai departe. Imi doresc sa aduc si eu prin acest blog ceva nou atat ca si destinatie cat si ca si concept.

citeşte şi tu
Plec in lume Plec in lume

Plecinlume este un blog de calatorii despre meleaguri interesante, despre intamplari terminate cu invataminte, despre locuri care largesc orizonturi. Citeste, daca ti se pare interesant, intreaba, daca vrei sa afli, exprima-ti civilizat parerea, daca vrei sa o impartasesti si celorlalti si pleaca in lume pentru ca, vorba cantecului, “there’s such a lot of world to see”! (Moon river, Frank Sinatra)

citeşte şi tu
Fluturele de piatra Fluturele de piatra

O călătorie pe potecile de munte, în trasee de alpinism și dincolo de bariere pe care nici nu știai că ți le impui. Blogul www.flutureledepiatra.ro este dedicat în mod special călătoriilor la munte și iubitorilor de înălțimi. Aventuri la munte, trasee de alpinism, trekking pe trasee marcate și nemarcate din Munții Carpati și nu numai.
Pentru că alpinismul și escalada sunt pasiuni care mi-au redefinit perspectiva asupra a ceea ce înseamnă a călători!

citeşte şi tu
Vacanţele lui Mircea Vacanţele lui Mircea

Pe blogul Vacanţele lui Mircea vă transmit emoții din diverse destinații turistice, amintiri frumoase de vacanță și povești de călătorie de neuitat. Dintotdeauna mi-a plăcut să călătoresc, iar de un an mi-am creat acest blog pentru ca să vă împărtășesc cele mai inedite experiențe de vacanță. Cred că am ADN-ul unui călător iubitor de locuri frumoase care abia așteaptă să le descopere!

citeşte şi tu
 
 
Plecat de acasă Plecat de acasă

O călătorie în timp, o regăsire, o redescoperire a ceva ce este cu adevărat autentic, în legătura asta dintre Om, Dumnezeu şi Natură. Asta găsesc eu în România. Romantism în stare pură.

Aici mă imaginez, împărtășind cu iubitorii de drumeții românești locuri binecuvântate și împreună cu aceștia  să prezint  frumusețile ascunse ale României!

citeşte şi tu
 Pieces...fotografie şi călătorie Pieces...fotografie şi călătorie

Puţină informaţie de călătorie, puţină fotografie asta încerc să aduc în blogul meu. Îmi place să călătoresc şi aşa am aflat că informaţiile sunt vitale. Îmi place România turistică şi încerc să o arăt şi altora. Experienţele mele alături de experienţele altor blogeri te vor ajuta pe tine să îţi planifici şi să faci călătoria perfectă.

citeşte şi tu
Drum liber Drum liber

Să nu te amăgești vreo secundă că ai cunoscut până acum România
Pregătește-ți pașii pentru cărări neumblate....
Pregătește-ți ochii pentru frumuseți......
Sufletul tău se va lumina în locurile salvate...
E o Românie a Oamenilor cu care mândrim, a Românilor cu care ne mândrim!
Ceea ce Drum Liber a văzut în ultimii ani, poți vedea astăzi cu noi.

citeşte şi tu
Nomadic.ro Nomadic.ro

NOMADIC.ro este un blog pentru calatori si aventurieri.

Laura si Paul vor sa iti demonstreze ca poti calatori mult, ca te poti distra si avea experiente incredibile chiar si cu bani putini. Si te invata CUM. Ei afla cam ce poti sa faci, unde si cu cati bani, descopera coltisoare ascunse din natura si aventuri inedite.

citeşte şi tu
 
 
Călători prin lume Călători prin lume

Sunt pasionată de călătorii, de flori, de natură, în general, iubesc marea şi iubesc vara. Ȋn ultimii ani am avut posibilitatea să călătoresc mult pe mare, alături de soţul meu, am cunoscut locuri frumoase şi oameni deosebiţi. Ȋn multe locuri mi-aş dori să mă întorc, în unele nu, dar ştiu că a meritat pe deplin să le cunosc pe toate. Lumea este atât de largă, ne-ar trebui mai multe vieţi să o cunoaştem toată, dar, pentru viaţa asta am o lista lungă … şi sunt abia la început.

citeşte şi tu
Turism cultural Turism cultural

Turism Cultural se vrea a fi primul blog de turism cultural din Romania, loc in care puteti citi si despre altceva in afara de drum, mancare si bautura (cu rabdare, deoarece articolele sunt foarte lungi), despre calatorii spirituale, idei de vacanta, destinatii turistice, sfaturi, sugestii si ghiduri de calatorie. Veti gasi informatii utile dar si motoare de cautare pentru hoteluri, apartamente sau pensiuni. In calatoriile mele povestesc ca si cum ati fi si voi acolo, cu mine.

citeşte şi tu
Calatorii Calatorii

Îmi place să călătoresc deşi pentru asta fac uneori sacrificii, îmi place să fotografiez deşi nu sunt fotograf, îmi place să scriu deşi nu sunt scriitoare. Iată trei motive care m-au determinat să-mi fac un blog. Un loc special destinat celor pasionaţi de călătorii, un loc unde putem vorbi despre fotografie, un loc unde împart cu cititorii mei toate experienţele frumoase.

citeşte şi tu
Iata Lumea Iata Lumea

IataLumea.blogspot.com a aparut din nevoia imperioasa de a prezenta si altora destinatiile in care pasii m-au purtat. Vreau sa arat si altora ca sunt lucruri frumoase pentru care merita sa traiesti, ca aventura inseamna sa te urci in masina si sa cobori unde ai pus degetul pe harta, cu ochii inchisi, dar, mai ales vreau sa arat Lumii ca Romania este o destinatie in care vei gasi absolut tot ce poti intalni in oricare alt colt al planetei, si ceva in plus. 

citeşte şi tu
 
 
Myamar Life and Colours Myamar Life and Colours

Blogul Myamar Life and Colours a fost creat din dorința de a aduce Myanmarul, cultura, oamenii și natura țării mai aproape de familie și prieteni. Suntem de peste un an în această țară frumoasă, cu oameni simpli, tradiții vechi și un turism incipient. În fiecare zi descoperim ceva nou, iar țara și locuitorii ei nu încetează să ne uimească. Blogul este bilingv, cu informații utile și impresii despre Myanmar, dar și despre alte locuri vizitate în Asia de Sud-Est.

citeşte şi tu
Călătorie în jurul lumii Călătorie în jurul lumii

Îmi place mult să călătoresc! Acesta este unul dintre lucrurile care mă definesc şi care îmi provoacă o stare unică de bine. De fiecare dată când am ocazia să călătoresc, descoperind culturi şi locuri noi, simt că mă îmbogăţesc mental şi spiritual. Aşa se face că, dacă poetul chilian Pablo Neruda spunea că moare câte puţin cel care nu mai călătoreşte, eu aş zice că simt că trăiesc "cu adevărat" atunci când explorez destinaţii noi!

citeşte şi tu
Călător inspirat Călător inspirat

Călător inspirat este o sursă de inspirație unde găsești povești de călătorie și sfaturi practice legate de cum poți să călătorești mai mult și mai ieftin. Este un club al călătorilor inspirați. O să citești poveşti despre călătorii cu bicicleta şi ieşiri la snowboard. Câteodată și despre cum e să faci autostopul ca fată. Vorbesc despre experiențe, oameni, locuri, aventuri. Totul este testat, nu doar auzit.

citeşte şi tu
 
x

GhiduriTuristice.info foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >