Zwolle: invitaţie foto în frumosul oraş olandez

Zwolle: invitaţie foto în frumosul oraş olandez
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Ana-Maria Elena Rizeanu ne povesteşte vacanţa ei în Zwolle, Olanda.

Zwolle este o destinaţie mai puţin cunoscută de turiştii străini în Olanda, dar bogată în monumente istorice şi plină de frumuseţea care caracterizează în general oraşele olandeze.

Stroopwaffel – dulciuri tradiţionale olandeze

O zi petrecută în oraş îţi dă ocazia să descoperi străduţele din centrul vechi, pentru amatorii de shopping şi chiar să deguşti delicioasele stroopwaffel-uri, făcute după o veche reţetă olandeză, chiar în faţa ta pe magazinul din Kamperstraat 35 (dulciuri tradiţionale - un fel de napolitane umplute cu caramel).

Stroopwaffel

Atracţii turistice din Zwolle

O privelişte deosebită asupra centrului oraşului o oferă Basilica Onze Lieve Vrouwen -Turnul Peperbus, o biserică construită în stil gotic în secolul 15.

O frumoasă surpriză a fost să descopăr ca o fotografie ce făcea parte dintr-o expoziţie la Muzeul de Fundaţie reprezenta o imagine din România, din anii 70.  În acest muzeu-palat în stil neoclasic pot fi admirate expoziţii de artă.

Poza din Romania

Un alt obiectiv interesant este Poarta Sassen (Sassenpoort), construită în secolul 15. Câteva din turnurile sale au fost folosite ca închisoare în trecut (nişte spaţii foarte mici, interesante de vizitat).

Koffieverkeerd – cafeaua greşită

Pentru a completa experienţa olandeză, după ce am colindat străduţele cu clădiri arhitecturale şi câteva muzee, ne-am oprit la o terasă la stradă pentru o "koffieverkeerd" – care în traducere  înseamnă "cafea greşită": jumătate de ceaşcă este cafea şi cealaltă jumătate lapte. 

   

Articol şi fotografii de Ana-Maria Elena Rizeanu

Mulţumim pentru povestea ta de vacanţă, plină de informaţii utile şi de poze deosebite din Zwolle!

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.

Poze deosebite din Zwolle, Olanda


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers