Zante Town – Veneția din Zakynthos

Zante Town – Veneția din Zakynthos
 
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Adelina Acatrinei ne povesteşte vacanţa ei în Zante Town, Zakynthos.

Septembrie, luni! Prea dimineață și prea frig pentru un om care iubește căldura. Am ajuns în Kilini. Aveam impresia că toamna din România s-a cuibărit în autocarul nostru și a venit în vacanță în Grecia. Speram din toată inima să aibă rău de mare și să nu urce pe feribot. Am plecat spre Zakynthos iar cerul părea că se deschide. Undeva în depărtare se ivea și soarele. Strălucea leneș, semn că-i plac diminețile din insulele Greciei.

Zante Town – abia aștept să te cunosc

Pe măsură ce înaintam, portul din Zante devenea tot mai clar. Eram fascinată de arhitectura în stil venețian a orașului. Aveam să aflu între timp că în urma unui cutremur devastator, petrecut în anul 1953, întregul oraș a fost reconstruit, fiind respectate în detaliu planurile originale.

Mă gândeam că în cele 7 zile pe care aveam să le petrec pe insulă, am să inspectez fiecare colțișor. Ghici ce? Nu au fost suficiente. Zakynthos abundă în obiective turistice și activități cu care să îți umpli timpul. De exemplu, îți trebuie o zi întreagă să descoperi orașul și istoria sa. Poți începe prin vizitarea Pieței Solomos, cea care poartă numele poetului grec Dionysos Solomos, autorului imnului național al Eladei. Dacă ajungi aici, asigură-te că treci în agendă și Muzeul Post Bizantin, unde vei admira arta post bizantină grecească, Biblioteca Municipală și Banca Națională. Mai apoi, lasă-ți pașii purtați către una dintre cele mai vechi clădiri din Zante Town, Biserica Sfântul Nicolae din Mole, un lăcaș construit în anul 1561.

Piața Sfântul Marcu – simbol al libertății

Nu trebuie să ratezi nici Piața Sfântul Marcu, pentru că aici a avut loc eliberarea Zakynthosului de sub dominația venețiană. În anul 1797, locuitorii de pe insulă s-au adunat aici și au ars Cartea de Aur și coifurile nobililor care lucrau cu venețienii. Piața adăpostește Muzeul lui Solomos și Kalvos și Biserica Sfântul Marcu. Emblema orașului rămâne însă Biserica Ortodoxă Sfântul Dionisie, construită pentru a cinsti patronul insulei. Este amplasată chiar la intrare în oraș și a fost ridicată în anul 1708, fiind una din puținele clădiri neafectate de cutremurul din 1953. Pe final, vă mai recomand să vizitați și Muzeul Naval Zakynthos după care sunteți liberi să vă așezați la o tavernă, să comandați un souvlaki și un păhărel de Ouzo iar mai apoi să vă îndreptați spre camera de hotel. A fost o zi plină și trebuie să vă odihniți căci în ziua următoare, Zakynthosul așteaptă să-i descoperiți și alte locuri care i-au adus celebritatea, cum ar fi Insula Țestoaselor sau Plaja Navagio (Shipwreck Beach). Va fi o altă zi, la fel de încărcată ca și cea petrecută în Zante Town.

Poze deosebite din Zante Town, Zakynthos

    

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »
Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »

Articol şi fotografii de Adelina Acatrinei

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.