Zadar vs. Zagreb: ce oraș să alegi pentru vacanța în Croația

Zadar vs. Zagreb: ce oraș să alegi pentru vacanța în Croația
 
 

Croația are o mulțime de orașe excepționale pe care merită să le vizitezi cel puțin odată. Printre ele se numără Zadar și Zagreb, două dintre cele mai căutate destinații turistice de vară. Nu știi pe care dintre ele să-l alegi? Noi îți oferim toate informațiile de care ai nevoie pentru a decide unde să mergi în vacanță în Croația.

Ce obiective turistice oferă Zadar și Zagreb

Atât Zadar, cât și Zagreb, sunt adevărate "mine de aur" pentru turiștii care vor să se bucure din plin de cultura croată. Ambele sunt perfecte pentru plimbări lungi sau pentru a vizita muzee.

Printre principalele atracții turistice din Zadar, cu totul deosebite, se numără Orga Mării, o excelentă instalație artistică. Practic, e vorba despre un instrument muzical gigant, care cântă în funcție de puterea valurilor mării. 

Zadar

Fotografie preluată de pe archdaily.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

De asemenea, în Zadar trebuie să vizitezi Muzeul de Arheologie, al doilea cel mai vechi muzeu din Croația. Aici o să poți să descoperi istoria Dalmației, existând un etaj întreg dedicat fostei provincii Romane. Cele mai vechi exponate datează din Epoca de Fier.

Alte atracții turistice din Zadar pe care merită să le vizitezi sunt Catedrala Zadar, Biserica St. Donatus, Parcul Național Kornati, Zidurile și Porțile Orașului, Biserica Sf. Maria, Piața Poporului, Forumul Roman, Parcul Național Paklenica sau Muzeul Sticlei Antice.

Zadar

Fotografie preluată de pe croatia.hr. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Capitala Croației, Zagreb, este unul dintre orașele pe care trebuie să le vizitezi cel puțin odată. Dacă sunteți în căutarea unei destinații turistice de vară plină de obiective culturale excepționale, atunci Zagreb este locul perfect pentru vacanța ta.

Una dintre cele mai interesante atracții turistice din Zagreb este Muzeul Relațiilor Eșuate. Aici sunt expuse o mulțime de obiecte interesante și unice care prezintă povești de iubire care nu au avut un final reușit. Un alt muzeu deosebit este Muzeul Artei Naive din Croația.

Zagreb

Fotografie preluată de pe zagreb360.hr. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul Arheologiei din Zagreb este unul dintre preferatele turiștilor, aici fiind prezentate peste 400.000 de exponate. Colecții care prezintă mumiile egiptene, vazele grecești sau monedele romane sunt doar câteva dintre excepționalele expoziții din cadrul muzeului.

Alte atracții turistice din Zagreb sunt Catedrala și Trezoreria din Zagreb, Muzeul Mimara, Pavilionul de Artă, Teatrul Național din Croația, Galeria Artei Moderne, Parcul Maksimir, Turnul Lotrscak, Muzeul Orașului Zagreb sau Grădinile Botanice din Zagreb.

Zagreb

Fotografie preluată de pe dailymail.co.uk. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unde să mănânci în Zagreb și Zadar

Atât Zagreb, cât și Zadar se laudă cu o mulțime de restaurante excelente, perfecte pentru toate gusturile.

În Zagreb o să ai de unde alege. Spre exemplu, dacă vrei să te bucuri de un decor interesant, cu aer modern, atunci poți alege cu încredere La Struk, unul dintre cele mai populare bistro-uri din capitala Croației. Aici o să te poți bucura de un prânz delicios. În meniul La Struk se regăsesc o mulțime de mâncăruri tradiționale, însă fiecare dintre ele are un "twist" modern.

zagreb

Fotografie preluată de pe facebook.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

De asemenea, în Zagreb există nu mai puțin de 11 restaurante care dețin stele Michelin, cel mai popular dintre ele fiind Zinfandel’s.

Deși Zadar nu stă la fel de bine la categoria restaurante ca și Zagreb, aici vei putea să guști unele dintre cele mai bune preparate din pește și fructe de mare proaspete. Printre cele mai apreciate locuri se numără Groppo, un restaurant modern, Kornat, care are zilnic un nou meniu pentru preparate din pește, sau Bistro Gourmet Kalelarga, unul dintre cele mai creative restaurante ale Zadarului.

Zadar

Fotografie preluată de pe facebook.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Viața de noapte în Zadar și Zagreb

Cei care vor o vacanță în Croația care să le ofere posibilitatea de a se distra la fel de mult ziua, cât și noaptea, atunci trebuie să ia în calcul varianta de a vizita Zadar și Zagreb. Ambele orașe sunt pline de viață, iar petrecăreții vor avea de unde alege.

Având în vedere că este capitala Croației, Zagreb nu lasă de dorit la acest capitol. Fie că ți-e poftă de muzică live sau de cluburi, Sirup, Aka Medika, Depo Klub, Boogaloo sau Super Super sunt doar câteva dintre variantele dintre care să alegi. De asemenea, Zagreb se laudă cu o mulțime de baruri excelente precum A Most Unusual Garden, un bar care are o terasă construită pe două niveluri... într-un copac. De asemenea, decorul de aici este deosebit.

Zagreb

Fotografie preluată de pe house-eleven.blogspot.ro. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Zadar este capitala Croației în materie de festivaluri de muzică. Astfel, Zadar este pe lista de destinații turistice de vară perfecte pentru cei care vor să danseze până în zori alături de unii dintre cei mai cunoscuți artiști. Printre festivalurile cu care se laudă Zadar se numără Hideout Festival, Fresh Island Festival, Love International, Beats, Beer and Boogaloo, Soundwave sau Defected.

Zadar

Fotografie preluată de pe zadar4fun.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Distracție în apă în Zagreb și Zadar

Pentru că vorbim despre destinații turistice de vară, nu putem să nu luăm în calcul și aspectul "bălăcelii" atunci când decidem care este cel mai potrivit loc pentru o vacanța în Croația.

Având în vedere că Zagreb nu are deschidere la mare, puteți să vă relaxați la una dintre piscinele din oraș sau să faceți o călătorie de 45 de km până la Aqua Park Aquae Vivae din Krapinske Toplice, unde vă puteți bucura de mai multe bazine indoor și outdoor.

Zagreb

Fotografie preluată de pe termalfurdo.hu. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În Zadar lucrurile stau cu totul altfel, iar dacă vrei o vacanța de relaxare pe plajă atunci acest oraș din Croația este perfect pentru tine. Printre cele mai populare plaje din oraș se numără Kolovar, Boric și Drazica. De asemenea, există o mulțime de alte plaje superbe, pe coastă, nu prea departe de oraș.

Zadar

Fotografie preluată de pe getyourguide.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vrei să stai vizitezi orașul Zagreb, caută aici variante de cazare pe gustul tău.

Vrei să stai vizitezi orașul Zadar, caută aici variante de cazare pe gustul tău.

Ție care dintre aceste două orașe îți place mai mult?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers