Vrei în insulele Seychelles? 6 lucruri pe care trebuie să le ştii

Vrei în insulele Seychelles? 6 lucruri pe care trebuie să le ştii
 
 

Ce e de făcut în insulele Seychelles?

Insulele Seychelles oferă plaje impecabile şi deloc aglomerate, câteva dintre ele fiind încadrate de stânci de granit milenar, nisipuri fine, ape de turcoas şi oportunităţi grozave pentru înot, snorkeling, scufundări, pescuit sau pur şi simplu relaxare.

Insulele Seychelles

Stănci de granit în formă de broască ţestoasă pe insula Curieuse, Seychelles

Insulele Seychelles înseamnă rezervaţii naţionale, parcuri subacvatice, sporturi de apă, golf, echitaţie şi multe alte atracţii. Există excursii cu ghizi cu ajutorul cărora turiştii pot vedea unele dintre cele mai rare specii de floră şi faună de pe pământ.

Cum să ajungi în insulele Seychelles?

Insulele Seychelles dispun de un aeroport internaţional care leagă insulele de restul lumii.  Companiile Qatar Airways, Etihad Airways şi Emirates oferă de asemenea zboruri cu plecare sau escală la Dubai, Abu Dhabi sau Doha. 

Insulele Seychelles

Pentru a ajunge în arhipelag este nevoie de viză, însă aceasta se obţine la intrarea pe aeroport, singura condiţie fiind aceea ca paşaportul să mai fie valabil cel puţin şase luni.

Limba vorbită în insulele Seychelles

Limbile vorbite sunt Seychellois Creole, Engleza şi Franceza, toate având statut de limbă oficială pentru instituţii şi afaceri. În zonele turistice se vorbeşte cel mai mult Engleza.

Moneda locală

Se acceptă lire sterline, dolari americani şi euro, precum şi alte valute majore. Schimbul în Rupii se face doar la bănci şi case de schimb valutar autorizate la aeroport sau la casieria unui hotel.

Ce să mănânci în Seychelles?

Vă recomand să încercaţi preparatele pe bază de peşte oceanic sau fructe de mare. La mare căutare sunt şi fructele exotice precum papaya, mango, pepenele galben, merele şi lamaile verzi, şi care sunt prezente în cadrul majorităţii meniurilor.

Insulele Seychelles

Plaja Cote d'Or, Syechelles

Bucătăria din arhipelagul Seychelles este de fapt o combinaţie între cea franceză, indiană şi africamă, preparatele fiind în majoritatea cazurilor bine aromate cu diverse condimente locale. Nu prea veţi întâlni în meniuri carne de vită, porc sau oaie, ci mai degrabă peşte şi pui.

Ca şi recomandare vă îndemn să gustaţi supa din melci de mare cu dovleac, tocăniţa de kordonye, peştele iepure ( are cam acelaşi efect precum alcoolul Smile ) sau caracatiţa cu curry şi cocos.

Cazarea în insulele Seychelles

În arhipelagul Seychelles există o gamă largă de hoteluri noi şi renovate. Pensiuni creole şi proprietăţi vă stau la dispoziţie pe 16 dintre cele 115 insule ale arhipelagului. Şi alte insule vor beneficia de facilităţi de cazare în viitor, lucru care poate fi un lucru bun sau rău, depinde cum priviţi turismul şi ce aduce cu el.

Insulele Seychelles

Plaja Anse Lazio, insulele Seychelles

Insulele au o populaţie estimată de 86 000, cea mai mică din oricare stat African, dar în luna Aprilie deja au sărbătorit venirea vizitatorului cu numărul 100 000 pentru anul 2012.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers