Vrancioaia, o zona neexplorata care merita vizitata

Vrancioaia, o zona neexplorata care merita vizitata
 
 

Vrancioaia este zona aproape neexploatata deoarece infrastructura (drumurile patriei lasa de dorit), dar care merita sa fie vizitata nu doar pentru frumusetile salbatice a naturii inca virgine dar si pentru obiectivul de interes national de care toti vorbesc dar nu prea este mediatizat ca se se vada munca celor care incearca sa contribuie la diminuarea si limitarea dezastrelor naturale.

Ce anume are deosebit Vrancioaia?

Nu stiu daca mai este nevoie sa subliniem ca Vrancea din punct de vedere a Seismicitatii este unica pe Glob. Cutremurele de Vrancea sint studiate de cei mai renumiti seismologi si Institute de cercetare in acest domeniu. Statia seismica Vrancioaia si poligonul seismic Plostina merita din plin vizitat prin faptul ca de acolo pleaca semnalul de alarmare la cutremurele majore de Vrancea.

Cui ai recomanda sa viziteze Vrancioaia?

Tuturor, dar in primul rind elevilor, studentilor, pentru a se constientiza pericolul si a incepe o adevarata popularizare in adevaratul sens al cuvintului si a dezvolta un mod de a gindi pozitiv la reactia populatiei la marile dezastre si post eveniment. Nu exista o pregatire in aceasta directie si este bine sa fie inceputa.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Vrancioaia?

Trebuie sa ai timp sa vezi tot ce se intimpla in acest loc. Oameni, locuri , infrastructura, etc. personalul de acolo poate fi un adevarat ghid in domeniu. Statiile sint relativ vechi dar echipamentele sint de ultima generatie. Specialistii de acolo sint localnici si au un mod propriu de a vedea lucrurile in ceea ce priveste cutremurele de pamant care acolo sint citeva zeci pe zi.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Vrancioaia

De la Focsani sau de la Brasov se ajunge acum usor datorita noii sosele construite si aprope finalizate. Daca ajungi la Valea Sarii mai ai 15 Km pe un drum nou asfaltat pina la Vrancioaia. Statia Seismica Vrancioaia este chiar in centrul satului Vrancioaia. Daca vrei sa ajungi la poligonul Seismic Plostina mai trebuie sa urci inca opt kilometri spre munte, dar pe un drum nou asfaltat.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Verdes Ioan si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Vrancioaia

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers