Viziteaza gratuit muzeele din Roma in luna aprilie

Viziteaza gratuit muzeele din Roma in luna aprilie
 
 

In vremurile in care traim sunt putine lucruri gratuite, mai ales intr-un oras turistic prosper precum Roma. In luna aprilie, daca vrei o vacanta in Roma, iti sugeram sa alegi saptamana 14 - 22 Aprilie deoarece are loc a XIV-a editie a festivalului "Saptamana Culturii" cu ocazia caruia majoritatea muzeelor din Roma au intrarea gratuita.

Intrare gratuita la muzee si monumente

Festivalul Saptamana Culturii

Festivalul inseamna noua zile pline de cultura si de istorie a romanilor. In timpul festivalului majoritatea muzeele, bisericilor si obiectivelor turistice sunt deschise pentru public si au intrarea gratuita. Este important de retinut ca VATICANUL, care este un stat separat, nu este inclus in acest festival deci va trebui sa platesti intrarea la Muzeele Vaticanului.

Municipalitatea din Roma are sub administratie in jur de 20 de muzee si obiective turistice. Din fericire, aceste muzee sunt gratuite pentru orice persoana cu cetatenie in Uniunea Europeana.

Deci vei beneficia de intrare gratuita la Coloseum, Forumul Roman, Palatine Hill si multe alte locuri care merita vizitate in Roma.

Saptamana Culturii inseamna multe evenimente

Festivalul inseamna si peste 3 000 de evenimente in Roma si in toata Italia : conferinte, tururi la unele monumente care altfel sunt inaccesibile, concerte, expozitii si multe alte evenimente speciale care va vor dezvalui multe despre cultura italiana.

In zona Lazio, unde este Roma, in aceasta saptamana vor avea loc peste 350 de evenimente. Calendarul complet il poti vedea aici.

Un lucru foarte important de stiut in aceasta saptamana este ca se poate ca din cauza fluxului mai mare de turisti sa ai de stat mai mult la cozile de intrare la diverse monumente/muzee. Pentru Coloseum un sfat ar fi sa mergi intai la Palatine Hill si sa cumperi de acolo biletul care iti va asigura accesul si la Coloseum. De obicei coada este foarte mica la Palatine Hill.

Iti dorim concediu placut si daca ajungi in Roma sa ne trimiti si noua poze sau sa le urci pe profilul nostru de Facebook.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers