Viena, văzută mai altfel

Viena, văzută mai altfel
 
 

Cum prima vizită în Viena a fost acum mulţi ani în scop pur turistic de vizitare a celor mai importante obiective istorice şi artistice, de această data am dorit să explorăm Viena altfel.

Nu am mai vizitat palatul Schönbrunn ci grădina zoologică Schönbrunn; am trecut în memorie faţadele clădirilor importante şi am ales să vizităm Casa Fluturilor; am admirat centrul pietonal, dar am pedalat în lung şi în lat pe Donauinsel; şi nu în ultimul rând am preferat localurile mici de familie de la marginea Vienei în loc de restaurantele pline de turişti din centru.

Pentru a ne deplasa mai uşor şi pentru a atinge toate obiectivele propuse am studiat puţin internetul şi am ajuns la concluzia că cel mai avantajos este să cumpărăm un bilet de 48h valabil pentru toate mijloacele de transport. Acest bilet poate fi achiziţionat din staţiile de metrou de la tonomate cu 11.50 Eur. Aceste tonomate acceptă card şi cash (bancnote şi monede) şi îţi dau şi rest spre deosebire de cele din tramvai unde pentru un bilet de 1 calatorie trebuie să ai 2.20 Eur fix.

Grădina Zoologică Schönbrunn din Viena

Gradina Zoologica din Viena

După cumpărarea acestui bilet prima oprire a fost Grădina zoologică Schönbrunn. Biletul de intrare este de 15 Eur şi merită toţi banii, grădina este foarte mare cu multe animale şi foarte bine întreţinută. Am avut parte de o zi cu soare din care mai bine de jumătate am petrecut-o pozând animalele şi "urmărind" veveriţele care erau la tot pasul. Pentru mai multe informaţii despre Grădina zoologică Schönbrunn vă recomand articolul "O zi la Gradina Zoologica din Viena - galerie foto" al lui George (are şi multe poze !).

Gradina Zoologica din Viena

Gradina Zoologica din Viena

La Casa Fluturilor din Viena

Pentru a rămâne tot la acelaşi capitol, frumuseţi naturale, am vizitat la îndemnul unei cunoştinţe Casa cu Fluturi, situată în apropiere de celebra Operă din Viena. Am cam strâmbat din nas la preţul biletului de 5.50 Eur în comparaţie cu cel de la Grădina zoologică, dar eram curioşi să vedem ce ascunde acestă clădire futuristică. Vă sfătuiesc să vă lăsaţi la cuierul de lângă intrare hainele groase, doarece în casa fluturilor temperatura este foarte ridicată şi riscaţi să căraţi în mână pe langă bagaje şi aparatul foto toate hainele.

Casa cu Fluturi

Casa fluturilor este foarte colorată şi primitoare, poţi face câte poze vrei fără restricţii, iar dacă ai noroc poţi vedea lângă intrare „naşterea” unui fluture. Ce m-a uimit a fost faptul că deşi scria mare şi absolut în toate limbile să nu atingi fluturii, toţi încercau să le atingă aripile frumos colorate sau să-i convingă să le stea pe deget la fel ca papagalii doar pentru a obţine poza perfectă. Ciudat comportament!

Casa cu Fluturi

Insula Donauinsel

Donauinsel este insula din Viena, de pe Dunăre, lungă şi îngustă amenajată în scop de agrement. Toată insula este prevăzută cu piste pentru bicicletă şi din acest motiv am ales să pedalăm de-a lungul ei, deşi vremea nu a fost la fel de prietenoasă ca în ziua precedentă.

Viena

Amenajarea făcută facilitează pe timp de vară ca în acestă parte de canal să fie permis scaldatul, tot malul fiind prevăzut cu pontoane, iar pentru cei curioşi şi curajoşi este pusă la dispoziţie şi o instalaţie de wakeboarding, un fel de schi nautic. Tot în scop recreativ sunt special create locuri de grătar, unde în mod organizat şi anunţat poţi pregăti o masă copioasă pentru tine şi prieteni bucurându-vă de o zi la plajă şi baie în centrul Vienei.

Viena

Ultima oprire ce merită menţionată a fost la un pahar de vin/ must, după preferinţe, la un local de familie de la marginea Vienei. În această zonă se obişnuieşte ca în timpul culesului să fie deschise pe rând aceste mici afaceri de familie pentru a acorda timp fiecărei comunităţi de a pregăti atât bucate alese, dar mai ales vin şi must proaspăt pentru oaspeţi. În acest local mi-a fost distrus mitul conform căruia "austriecii sunt reci şi distanţi". Atâta voie bună şi atmosferă călduroasă şi primitoare nu am mai întâlnit demult. Poate a fost şi din cauza vinului/mustului Laughing

Sper că v-am dat câteva idei pentru următoarele vizite în Viena, dar doar în completarea obiectivelor turistice care merită văzute cel puţin o dată!

Poze din Viena


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers