Viena prin ochii unui copil de 8 ani

Viena prin ochii unui copil de 8 ani
 
 

Trei zile în Viena, pentru o familie îndrăgostită de acest oraș, sunt o provocare alături de un copil de numai 8 ani, dornic să afle cât mai multe, dar și neatent în cazul în care se plictisește de prea multe vizite, muzee, shopping, terase, lucruri care ne plac, nouă, celor mari. 

Atenția copilului poate fi captată în mod ingenios, printr-un program dedicat și prin dorința tuturor de a-i fi alături și a-i da explicații asupra celor văzute: o după amiază în parcul Ausgarten, cu înghețată, locuri de joacă, un picnic la iarbă verde. Către centru pentru un șnițel vienez la Figlmuller – locul unde se mănâncă poate cel mai bun, dar în mod sigur, cel mai celebru șnițel din Viena. Va fi facinat de turlele Catedralei Sf. Ștefan, în apus de soare și de plimbarea pe Kartner Strasse.

Ziua 1

 Viena

O cafea și un ceai pe terasa din față Palatului Schonbrunn, un mod minunat de a începe prima dimineață a periplului vienez. Vizitează alături de cel mic Schonbrunn-ul Copiilor. Îmbrăcați-vă împreună în haine din garderobă muzeului, plimbați-vă prin decorurile palatului, redeveniți copil. Jucați-vă în camera de hair-style, aranjând coafurile domnițelor, jucați-vă cu jucăriile din lemn ale copiilor din alte vremuri, explorați cu atenție fiecare exponat - în orice colț găsiți un joc, o invenție, un puzzle. În fiecare găsiți ceva de învățat, de explicat celui mic. La ieșire, nu ratați o plimbare prin labirint și un loc de joacă super dotat în parcul palatului. 

Un prânz la intrarea în Grădină Zoologică din Viena. O după amiază minunată prin Parcul ZOO, alături de animale, jocuri, înghețată (și poate o cafea târzie și un ceai).

Ziua 2

Viena

Dacă vrei să ai câteva ore pentru tine pe Mariahilferstrasse, pentru shopping, o cafea tihnită și puțină liniște, îl poți trimite pe micuț cu tatăl sau prin Muzeul de Istorie Naturală din Viena și Muzeul de Istorie, situate în "oglindă", în capătul celebrei străzi cu magazine. După aceasta va puteți plimba prin parcul Palatului Regal, puteți face o vizită a acestuia sau puteți servi o cafea și o prăjitură în apetisantele cofetării din centrul orașului.

Viena

Pierdeți-vă prin străduțele pline cu magazine și decorațiuni, căutați-l pe Pinocchio și căsuța lui de lemn, achiziționați o jucărie cu rezonanță prichindelului și, după prânz, pierdeți-vă împreună cu acesta prin camerele celebrului Muzeu de Artă Albertina. Explicați-i cu cuvintele lui tablourile, încercați să faceți împreună cu el clasamente ale celor mai frumoase tablouri, iscodiți-l să vă explice ce înțelege el din picturile pe care le vede. Veți fi plăcut surprins. Există posibilitatea să îl înscrieți și la un atelier, va primi hârtie de desen, culori și va fi încurajat să reproducă o pictură pe care o preferă.

Seara, vă recomand să aveți o rezervare la una din casele din Pădurea Vieneză, din celebrul cartier Grintzig, acolo unde puteți servi preparate tradiționale home made, apetisante, într-o atmosferă liniștită, departe de agitația metropolei. Pe acordurile unei muzici tradiționale, în surdină, sub bolte de viță de vie încărcate de struguri în pârg, puteți petrece o seară de neuitat la un pahar de vin sau de bere, după preferință.

Ziua 3

 Viena

O dedicam din nou în întregime copilului, dar și copiilor din sufletele noastre, la o plimbare prin Prater, parcul de distracții al Vienei, până spre după-amiază. La finalul plimbării puteți servi un prânz tradițional cu cârnați sau ciolan și bere la unul din restaurantele din parc.

Viena

După aceasta, vă recomand să serviți desertul și cafeaua de după-amiază în Dounau Turm, celebrul turn cu panoramă rotitoare de deasupra Vienei. Veți avea o după-amiază extrem de plăcută, cu panorame de vis, multă liniște și o atmosferă de neuitat. Nu ratați un mic picnic, pe iarba din parcul verde, imens și foarte îngrijit, din vecinătatea turnului.

Viena

Seara să o petreceți neapărat în fața Primăriei, la festivalul anual de operă. Dacă ajungeți în jur de ora 19-19.30, ocupați locuri extrem de bune, puteți servi o cină la restaurantele din spate sau doar un bretzel cu cașcaval, în așteptarea muzicii. În jur de 20.30 începe spectacolul, scaunele instalate în față Primăriei sunt arhipline și Viena rezonează în acorduri muzicale celebre, copilul de 8 ani este fascinat și surprinzător, are răbdare și ascultă muzica până la finalul piesei, cântată și titrată în limba germană, limbă din care nu cunoaște niciun cuvânt.

Da, aceasta este Viena și cu un astfel de program micuțul dumneavoastră se va întoarce acasă și la școală cu amintiri frumoase și lucruri noi, învățate cu drag.

Tu ai vizitat Viena împreună cu un copil mic? Care au fost locurile favorite ale micuțului?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers