Viena într-un weekend: 6+1 idei pentru ce să faci – GALERIE FOTO

Viena într-un weekend: 6+1 idei pentru ce să faci – GALERIE FOTO
 
 

Viena este una dintre cele mai elegante capitale ale lumii, unde farmecul vechiului imperiu încă mai poate fi observat în arhitectura spectaculoasă și pe străzile îngrijite ale orașului. Viena este și o destinație de suflet în care trebuie să te întorci pentru a-i descoperi farmecul în fiecare anotimp.

Indiferent că vizitezi Viena în toiul verii, când îi admiri catedralele și palatele ce sclipesc în soare, toamna pentru a-i explora parcurile multicolore sau în sezonul rece pentru a te bucura de spiritul sărbătorilor în faimoasele sale târguri de Crăciun, capitala Austriei este tot timpul o idee bună. Iată, așadar, ce locuri minunate poți vizita într-un weekend la Viena.

Harta destinațiilor turistice din Viena

Centrul istoric și Catedrala Sf. Ștefan

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când ajungi în Viena este să-i explorezi centrul cunoscut și sub numele de Innere Stadt. Aici se află unele dintre cele mai interesante atracții turistice din capitala Austriei, iar majoritatea străzilor sunt pietonale, astfel încât te poți plimba nestingherit.

Viena

Iarna, străzile întortocheate ale centrului sunt decorate cu milioane de beculețe, iar în sezonul cald, aici vei da peste o sumedenie de terase fermecătoare unde poți savura o cafea delicioasă. Tot în centrul orașului se află cele mai importante magazine, așa că poți face și o sesiune de shopping în timpul vacanței tale la Viena.

Centrul Vienei

Catedrala Sf. Ștefan se înalță peste întregul centru, dominând orizontul orașului. Stephansdom datează din secolul al XII-lea, fiind cel mai cunoscut simbol al Vienei. Uriașa catedrală are peste 100 de metri înălțime, iar acoperișul multicolor este, de fapt, un mozaic realizat din 230.000 de plăci smălțuite. Nu trebuie să pleci din Viena fără să vizitezi această catedrală magnifică. Curioșii pot explora catacombele și cele două turnuri, de unde se pot admira priveliști incredibile peste capitala austriacă.

Catedrala Sf. Stefan

Asigură-te, totuși, că îți rezervi și câteva momente pentru a te lăsa fermecat de atmosfera centrului. Admiră trăsurile trase de cai care își plimbă solemn pasagerii printre clădirile baroce și descoperă detaliile intricate ale fântânilor arteziene ce răsar la fiecare colț de stradă. Clădirile mele favorite din centrul Vienei sunt Biserica Sf. Petru, în Petersplatz, și Palais Ferstel, pe Strauchgasse, un minunat palat venețian.

Biserica Sf. Petru

Viena imperială: Hofburg și Primăria Vienei

Un alt loc minunat din centrul Vienei este Hofburg, fostul palat imperial care astăzi este reședința oficială a președintelui Austriei. Construit în Evul Mediu, Hofburg a fost reședința fiecărui conducător austriac, încă din secolul al XIII-lea. Hofburg este, de fapt, un complex uriaș de clădiri, ce reflectă diverse stiluri arhitecturale. În total, palatul are nu mai puțin de 2.600 de încăperi și 19 curți interioare.

Hofburg

Printre cele mai fascinante atracții de la Hofburg se numără Muzeul Sisi, dedicat celei mai îndrăgite împărătese austriece, Apartamentele imperiale și Trezoreria imperială, unde poți explora însemnele monarhiei și relicve din perioada Imperiului Roman. Locul meu favorit de la Hofburg este Muzeul de Istorie Naturală, dar despre asta vă povestesc mai jos.

Hofburg, Viena

O altă clădire emblematică din Viena este Primăria sau Wiener Rathaus. Aflată în Rathausplatz, la câțiva pași de centru, Primăria Vienei este un exemplu minunat de arhitectură gotică. Peste 2.000 de oameni lucrează în această clădire superbă, dar asta nu înseamnă că nu o poți vizita. Curioșii au ocazia să exploreze unele dintre cele mai frumoase încăperi ale primăriei, turul clădirii culminând cu o oprire în Arkadenhof, una dintre cele mai mari curți interioare din Europa.

Primăria din Viena

În fața Primăriei din Viena se organizează diferite evenimente, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, când în Rathausplatz se amenajează un uriaș Târg de Crăciun. Atunci când vizitezi Primăria din Viena, nu uita să admiri și superba clădire a Teatrului de Stat, Burgtheater, aflată vizavi.

Teatrul de Stat Viena

MuseumsQuartier

Sufletul cultural al Vienei se regăsește în MuseumsQuartier, un complex artistic lângă Hofburg, unde vei găsi cele mai importante muzee din capitala Austriei. MuseumsQuartier este una dintre cele mai mari zone culturale din lume, unde "conviețuiesc" laolaltă monumente arhitecturale baroce și clădiri moderne cu design futurist.

MuseumsQuartier

Petrece o zi întreagă descoperind operele de artă clasică de la Muzeul Leopold și colecțiile moderne de la MUMOK (Muzeul de Artă Modernă). Tot în MuseumsQuartier se află și un prestigios institut de dans, precum și o serie de facilități culturale destinate copiilor. 

Muzeul de Istorie Naturală din Viena

Așa cum îți spuneam, unul dintre locurile mele favorite din Viena este Muzeul de Istorie Naturală, găzduit într-o clădire din complexul Hofburg, în Maria-Theresien-Platz. Acest muzeu a fost amenajat la sfârșitul secolului al XIX-lea, pentru a găzdui uriașa colecție a dinastiei Habsburgice.

Muzeul de Istorie Naturală din Viena

Astăzi muzeul cuprinde peste 30 de milioane de artefacte, inclusiv pietre prețioase, meteoriți, fosile rare, schelete de dinozauri, artă preistorică și o mulțime de specii de animale, o parte dintre ele care au dispărut cu mult timp în urmă sau care se află în prezent pe cale de dispariție.

Muzeul de Istorie Naturală din Viena

Program de vizitare la Muzeul de Istorie Naturală din Viena:

 • joi - luni: 09:00 - 18:30
 • miercuri: 09:00 - 21:00
 • marți: închis.

Prețul biletelor la Muzeul de Istorie Naturală din Viena:

 • Copii și adolescenți până la 19 ani: gratuit
 • Adulți: 10 euro
 • Studenți: 5 euro
 • Pensionari: 8 euro.

Palatul Schönbrunn

Viena se mândrește cu o mulțime de palate elegante, dar niciunul nu se compară cu Palatul Schönbrunn. Aflat în sud-vestul Vienei, Schönbrunn este fosta reședința de vară imperială. Istoria palatului se întinde pe mai multe secole, fiind martorul celor mai importante momente din saga dinastiei Habsburgice.

Palatul Schönbrunn

Astăzi Palatul Schönbrunn găzduiește un muzeu fascinant, unde curioșii pot vizita apartamentele imperiale, folosite odinioară de Împărăteasa Maria Tereza. În jurul Palatului Schönbrunn se află și un uriaș parc, decorat cu o mulțime de statui, în care poți să rătăcești o zi întreagă.

Palatul Schönbrunn

Tot la Palatul Schönbrunn vei mai găsi și un muzeu dedicat copiilor, unde prichindeii se pot costuma în haine de epocă și pot afla mai multe despre istoria Austriei într-un mod interactiv și amuzant.

Program zilnic de vizitare la Palatul Schönbrunn din Viena:

 • 15 martie - 30 iunie: 08:00 - 17:30
 • 1 iulie - 31 august: 08:00 - 18:30
 • 1 septembrie - 5 noiembrie: 08:00 - 17:30
 • 6 noiembrie - 14 martie: 08:30 - 17:00.

Prețul biletelor la Palatul Schönbrunn din Viena:

 • Turul Imperial: 14,20 euro
 • Marele tur: 17,50 euro
 • Muzeul Copiilor: 8,80 euro
 • Oranjeria: 3,8 euro.

Grădina Zoologică din Viena

Aflată pe domeniul Palatului Schönbrunn, Grădina Zoologică din Viena este una dintre cele mai îndrăgite atracții turistice din oraș, mai ales printre turiștii mai mici. Cunoscută și sub numele de Tiergarten Schönbrunn, Grădina Zoologică din Viena este cel mai vechi zoo din lume, fiind și unul dintre puținele astfel de parcuri care găzduiesc urși panda gigant. Aici poți să te întâlnești cu o sumedenie de animale, inclusiv elefanți, girafe, urși koala, tigrii și alte feline, urangutani, pinguini, lei de mare și multe alte creaturi fascinante. De obicei, în fiecare zi între orele 10 și 16, anumite animale sunt hrănite chiar sub ochii publicului, astfel încât poți fi martorul unui show de excepție. Pentru a vedea orarul exact, poți consulta site-ul oficial al Grădinii Zoologice din Viena.

Zoo Viena

Program zilnic de vizitare la Grădina Zoologică din Viena:

 • ianuarie: 09:00 - 16:30
 • februarie: 09:00 - 17:00
 • martie: 09:00 - 17:30
 • aprilie - septembrie: 09:00 - 18:30
 • octombrie: 09:00 - 17:30
 • noiembrie - decembrie: 09:00 - 16:30.

Prețul biletelor la Grădina Zoologică din Viena:

 • Adulți: 18,50 euro
 • Copii și adolescenți între 6 și 19 ani: 9 euro
 • Copii sub 6 ani: gratuit.

Gradina Zoologica Viena

Idee bonus: savurează cele mai bune coaste de 1 metru

Dacă ești ca mine, adică un fan declarat al coastelor, atunci nu trebuie să ratezi Ribs of Vienna, un excelent restaurant din centrul orașului, unde poți să te delectezi cu coaste la... metru. În meniu vei mai găsi și alte preparate din carne de vită și porc, dar coastele sunt absolut delicioase. Dacă plănuiești să mergi la Ribs of Vienna seara, după ora 19, mai ales în weekend, îți recomand să suni și să faci rezervare înainte, deoarece acest restaurant nu este tocmai un secret in Viena. Adresa exactă a restaurantului Ribs of Vienna este Weihburggasse 22, 1010 Wien și poți afla mai multe pe siteul restaurantului aici.

Ribs of Vienna

Pentru mine, Viena este una dintre cele mai interesante destinații de city break, unde găsesc de fiecare dată atracții turistice diverse, pe care le pot explora alături de cei mai mici membrii ai familiei.

Tu ai vizitat Viena? Ce ți-a plăcut cel mai mult în acest oraș?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers