Viena - orasul cu cel mai intens parfum de epoca

Viena - orasul cu cel mai intens parfum de epoca
 
 

Consider ca Viena este una dintre capitalele lumii care trebuie neaparat vizitata . Fiind fosta capitala de imperiu , are o istorie bogata , care se reflecta in arhitectura tuturor cladirilor din acest oras . Viena are o multitudine de atractii turistice pentru toate gusturile si este un loc de unde pleci incarcat plin de informatii utile . Personal dintre toate locurile vizitate , Viena mi s-a parut ca are cel mai intens parfum de epoca.

Ce anume te-a impresionat cel mai mult la Viena?

Cel mai mult la acest oras m-a impresionat reteaua de transport urban , numarul impresionant de muzee si locuri unde iti poti imbogati cultura . Orasul este viu in orice perioada a zilei , oameni din toate colturile lumii gustand viata vieneza .

Calestile cu cai sunt un lucru comun in centru si la Palatul Schonbrunn si este o atractie specifica a acestui oras la fel ca si vanzatorii de bilete la opera .

Ce ai vizitat in Viena?

1. Palatul Schonbrunn cu gradinile lui maiestuoase si gradina zoologice (una dintre cele mai mari din lume )
2. Palatul Hofburg cu arhitectura si dimensiunile lui impresionante
3. Muzeul de arta
4. Parcul de distractii Prater
5. Catedrala Sf. Stefan
6. Cartierul nou , cu arhitectura lui modernista si avangardista
7. Primaria
8. Karls Kirche

Da-le cateva ponturi cititorilor noştri despre Viena

Cazare foarte ieftina la hostel , in centrul orasului la Kolpingsfamilie Meidling .

Mancare foarte ieftina la restaurant chinezesc in centru langa Biserica Sf. Stefan (10-15 euro un pranz complet) . Transport foarte convenabil cu abonament pe zi pe metrou . Si un pont , la statia de metrou de la Opera , la toaleta canta muzica simfonica :)

Reduceri pentru studenti si elevi la toate intrarile la obiective turistice .

Ca obiective de vizitat : Palatul Schonbrunn , Palatul Hofburg , Piata Muzeelor , Stfens Platz , Karls Kirche , Parcul de distractii Prater , Cartierul Nou , Teatrul National , Opera , Primaria , Parlamentul , Ankeruhr din Hoher Markt Platz , Kartner Strasse , Gasser Strasse

Povesteste-ne cateva cuvinte despre costul unui City Break in Viena

De persoana un city-break ar costa aproximativ 200 de euro .

Pretul la transport depinde de modul de deplasare (masina , avion , autobuz) . Cu masina costul transportului a fost cam 30 de euro de persoana (din Timisoara , 4 persoane) .

Cazarea a costat 30 de euro/ 2 nopti , la hostel cu mic dejun (bufet suedez) inclus . Un pranz in oras depinde de specificul restaurantului ales (chinezesc 10-15 euro ; specific austriac 20-30 euro) . 

Un abonament general/zi la metrou costa cam 6-7 euro

O cafea la un local langa primarie costa ~3 euro , un fresh 5 euro , un desert 5-10 euro .

Un tur la Palatul Schonbrunn costa ~10 euro

Ce nu ţi-a plăcut in Viena?

Nu mi-a placut mizeria crunta din anumite pasaje de la periferia orasului . Preturile foarte mari la suveniruri la magazinele de pe corso ; preturile ridicate la mancare si atractii in Prater .

Ziua a avut prea putine ore pentru a vizita minunatele obiective din acest oras:)

Uneori parca este prea aglomerat orasul .

Dacă ar trebui să asociezi Viena cu un oraş din România, care ar fi acesta şi de ce?

Viena se aseamana foarte mult cu Timisoara si Aradul . Timisoara este si denumita mica Viena tocmai datorita faptului ca arhitectura este asemanatoare , ambele orase au multe piete si piatete . Piatra cubica este prezenta in centrul vechi din ambele orase . Ambele sunt orase multiculturale , multietnice si centre universitare . Ambele sunt gazde de festivaluri de film si muzica de talie internationala .

Ce alte oraşe iţi doreşti să vizitezi şi de ce?

In viitorul apropiat mi-am propus sa vizitez alte doua capitale europene : Praga , Roma si Paris . Roma pentru ca tin neaparat sa vad Fontana di Trevi si Vaticanul . Praga pentru ca vreau sa vad Podul Carol , ceasul astronomic , casa care danseaza si catedrala Sf. Vitus .

Iar Parisul pentru ca este orasul indragostitilor si al iubirii . Atatea tablouri si carti minunate au ca tema acest oras ca pur si simplu te cheama sa il cercetei , sa vezi daca totul este adevarat .

Numele meu este Varga Andreea Alida si aceasta este povestea mea pe care va recomand sa o votati..."lumea este o carte, iar fiecare călătorie reprezintă încă o pagină citită!"

                                                                                                              

Acesta este un articol din cadrul concursului "Povesteşti şi călătoreşti!", organizat împreună cu agenţia de turism Turist Center.

Poze din Viena

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers