Vezi cum arată cele mai reuşite reproduceri ale Turnului Eiffel şi unde se află ele

Vezi cum arată cele mai reuşite reproduceri ale Turnului Eiffel şi unde se află ele
 
 

Turnul Eiffel a fost construit în 1889 de inginerul Gustave Eiffel pentru un Târg Mondial, iar conform contractului, urma ca după 20 de ani să fie dărâmat. Nimeni nu s-a gândit că după câţiva zeci de ani, muntele de fier de 10.000 de tone şi înalt de 300 metri va ajunge unul dintre cele mai renumite obiective turistice din lume. De când a fost construit şi până în prezent, Turnul Eiffel a fost vizitat de câteva sute de milioane de turişti, mai exact, peste şase milioane de turişti merg anual în Paris pentru a se fotografia cu bătrânul Eiffel.

De-alungul timpului, simbolul Parisului a devenit şi o sursă de inspiraţie pentru realizarea unor duplicate aflate în diverse colţuri ale lumii, aşa că, am decis să vă povestesc câteva cuvinte despre cele mai importante şi mai reuşite dintre ele:

Turnul Blackpool – Anglia

După ce a vizitat Marea Expozitie de la Paris din 1889, primarul oraşului britanic a dat dispoziţie pentru realizarea turnului, care are un design similar cu cel din Franţa. Principala diferenţă dintre cele două turnuri este că Turnul Eiffel este de două ori mai înalt decât Turnul Blackpool.

Turnul Tokio – Japonia

Este un turn de comunicații, situat în parcul Shiba din Tokyo. Este a doua structură artificială ca înălțime din Japonia, cu o înălțime de 333 metri. Construcţia include o serie de grilaje, similare turnului din Franţa.

Turnul din Shenzhen – China

Copia Turnului Eiffel din China se află într-un parc de tematic din oraşul Shenzhen. Parcul se întinde pe aproximativ 50 de hectare şi găzduieşte 130 de reproduceri ale celor mai interesante obiective turistice din lume.

Turnul Reformatorului – Guatemala

"Torre del Reformador" are 75 de metri si a fost construit sub forma unui cadru de otel. Construcţia a fost realizată în 1935, pentru a comemora împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui Justo Rufino Barrios, care a fost preşedinte al Guatemalei şi a instituit o serie de reforme.

Europa Parc – Spania

Parque de Europa din Madird găzduieşte 16 copii ale unora dintre cele mai importante obiective turistice din lume, printre care şi Turnul Eiffel. Acesta are 30 de metri înălţime, adică o zecime din înălţimea construcţiei originale.

Paris Las Vegas – Nevada

Paris Las Vegas este un complex din Las Vegas. În afară de replica Turnului Eiffel, mai există o copie şi a Arcului de Triumf, o replică a obiectivului La Fontaine des Mers şi un teatru cu 1.200 de locuri numit: Le Theatre des Arts. 

   

Citeşte şi: Parisul descoperit în 33 de imaginiParis - un city break de visParis - un oras boemParis - un loc dragParis - un oras in care nu te poti plictisi şi Paris - locul in care te reindragostesti de viata


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers