Vezi cum arată cele mai interesante cimitire din lume

Vezi cum arată cele mai interesante cimitire din lume
 
 

Cimitirele au fost întotdeauna locuri misterioase, care au stârnit curiozitatea tuturor celor pasionaţi de lucruri înfricoşătoare, cu toate acestea, există câteva cimitire în toată lumea, care au devenit de-alungul timpul adevărate eciclopedii de istorie, obiective turistice sau cărţi nescrise din care se poate învăţa cultura unui loc.

Franţa, Argentina, Statele Unite, Cehia sau România sunt doar câteva din ţările care găzduiesc un loc de veci unic în lume, vizitat anual de mii de turişti din toate colţurile lumii, conform National Geographic.

Pere Lachaise – Franţa

Cimitirul Pere Lachaise se află în arondismentul 20 al Parisului. A fost inaugurat în anul 1804, se întinde pe 44 de hectare şi este locul în care se odihnesc nume celebre precum Jim Morrison, Oscar Wilde, Edith Piaf şi mulţi alţii. Ce face deosebit acest cimitir este faptul că arată exact ca un parc, are chiar şi o hartă care se poate lua gratuit de la oricare dintre intrări şi este în permanenţă plin de turişti.

Cimitirul Vesel – Săpânţa

Numele cimitirului vine de la poeziile satirice şi epitafele amuzante care sunt inscripţionate pe multitudinea de cruci viu colorate. Cimitirul datează din anul 1930 şi este creaţia artistului popular Stan Ion Pătraş. Ceea ce face cimitirul deosebit sunt cele peste 800 de cruci inscripţionate cu câte o scenă ironizată din viaţa celui decedat.

Cimitirul Saint Louis – Louisiana

Cimitirul Saint Louis se află în New Orleans – Louisiana şi a fost deschis în anul 1789. Este renumit pentru faptul că mormintele nu sunt în pământ, ci la suprafaţa acestuia. Acest lucru neobişnuit s-a întâmplat datorită situării oraşului sub nivelul mării. Pentru că săparea unei gropi de persoane nespecializate nu este recomandată, s-a recurs la această variantă practică.

Cimitirul Forest Lawn – Hollywood

Cimitirul Forest Lawn se află chiar în interiorul Hollywood Hills şi este amplasat strategic cu vedere către studourile Tinseltown. Forest Lawn serveste drept loc de odihnă veşnică pentru staruri precum Michael Jackson, Bette Davis sau Liberace.

Cimitirul La Recoleta – Argentina

La Recoleta este un cimitir exclusivist din Buenos Aires. Majoritatea turiştilor vin să se reculeagă la mormântul celebrei Eva Peron. Printre numeroasele morminte se regăseşte şi o sculptură impresionantă, ce întruchipează o mireasă care a murit într-o avalanşă, în timpul lunii sale de miere.

Cimitirul Xoxocotlan – Mexic

Cimitirul Xoxocotlan se află în Oxaca şi este renumit pentru faptul că este extreme de… îngrămădit. Ca să poţi ajunge la locul în care se odihneşte o persoană dragă care a trecut în nefiinţă trebuie efectiv să calci peste alte câteva zeci. Aglomerate în jurul unei capele antice, mulţimea de morminte din cimitirul amplasat în apropiere de Oxaca, fac aproape imposibilă o eventuală plimbare printre ele – în special în timpul ceremoniilor din Ziua Morţilor.

Vechiul Cimitir Evreiesc – Cehia

Cimitirul se află chiar Praga şi este o adevărată lecţie de istorie. Nu mai puţin de 12.000 de morminte se găsesc în acest cimitir, ce datează din secolul al 15-lea. Diferite simboluri împodobesc pietrele funerare, pentru a proteja comunitatea evreiască din oraş.

     

Îţi mai recomandăm: Descoperă locuri din România în care Dumnezeu a pictat natura asemeni Raiului si 5 cele mai ciudate obiective turistice din România


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers