Vezi cum arată cele mai frumoase oraşe din Europa, acoperite cu zăpadă...

Vezi cum arată cele mai frumoase oraşe din Europa, acoperite cu zăpadă...
 
 

Ghirlande colorate, globuri, beteală, reni iluminaţi, felinare multicolore şi acoperişuri albe, miros de mere coapte, vin fiert şi scorţişoară, toate acoperite de sunetul cald al colindelor… un peisaj de poveste. Unde găsim acest peisaj, ne spun cei de la CNN, care de curând au prezenzat un top a celor mai frumoase oraşe din Europa care merită să fie vizitate iarna.

Praga – Cehia

Un oraş care mai nou apare în toate topurile. Începând de la cele mai vizitate oraşe din Europa, până la cele mai frumoase oraşe din lume. "Oraşul magic", "Oraşul de aur", "Oraşul celor o sută de turnuri" sau "Parisul Estului" sunt doar câteva din poreclele care i-au fost atribuite Pragăi. O plimbare prin Praga înseamnă o plimbare în timp, în orice perioadă a anului.

Salzburg – Austria

Salzburg este renumit atât din punct de vedere cultural, al frumuseţilor naturale, dar şi pentru faptul că este un punct de deschidere spre pârtii de schi importante din Alpi. Este renumit în special datorită compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, dar şi datorită filmului "Sunetul Muzicii". Salzburg este un oraş care oferă turiştilor posibilitatea de a se delecta cu locuri deosebite în orice sezon.

Tromso – Norvegia

Orăşelul Tromso din Norvegia este renumit, în primul rând, pentru că este un punct de unde se poate vedea gratuit, unul dintre cele mai frumoase spectacole pe care natura ni le oferă: Aurora Boreală. Tromso este situat cu un pic peste 300 de kilometric de Cercul Polar, iar majoritatea obiectivelor turistice din zonă au legătură cu acest lucru.

Amsterdam – Olanda

Amsterdam este capitala Olandei şi poate unul dintre cele mai renumite oraşe din lume pentru "libertatea" care o oferă atât locuitorilor, cât şi turiştilor. La Amsterdam se găsesc în vitrine prostituate care dornice de senzaţii tari, coffee shop-uri unde oricine poate cumpăra, în mod legal, cannabis şi lista nu se opreşte aici. Dar nu acesta este motivul pentru care Amsterdam apare în acest top, ci pentru că este un oraş absolut superb pe timpul iernii.

Berlin – Germania

Poporul german este renumit în toată lumea pentru ordine, discipină şi perfecţiune. Nu cred că mai are rost să adaug de ce capitala Germaniei este în topul celor mai frumoase oraşe, care merită vizitate iarna. Berlin este un oraş care a trecut prin nişte transformări majore în ultimii 100 de ani, de aceea are numeroase lucruri de oferit turiştilor, în orice sezon.

Edinburgh – Scoţia

Edinburgh este un oraş plin de farmec în orice sezon. Atrage anual câteva milioane de vizitatori, pentru istoria bogată, muzeele, grădinile, castelele, preocupările academice, viaţa culturală bogată şi nu în ultimul rând, pentru peisajul pe care îl oferă iarna şi atmosfera de sărbătoare care pluteşte pe toate străzile. 

 

Vezi şi alte galerii în partea întâipartea a doua şi partea a treia cu oraşe de vizitat din Europa. 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers