Versailles – oraşul de dincolo de castel

Versailles – oraşul de dincolo de castel
 
 
 

Versailles, un oraş de aproximativ 80.000 locuitori a crescut şi s-a dezvoltat în jurul castelului – apogeul domniei Regelui Soare – Ludovic la XIVlea. Cred că despre castel s-au scris pagini întregi.

O operă arhitecturală desăvârşită, un castel de-a dreptul somptuos, mult mai luxos şi mai exorbitant decât castelele oricărei case regale a Europei din acele vremuri. Opere de artă, apartamente extravagante, colecţii, aur, argint. Celebra Sală a Oglinzilor, încărcată de istorie, negocieri, tratate, baluri, intrigi, priviri.,

Versailles

Multe decoratiuni, acoperişuri şi statui aurite, celebrele grădini în cascadă, asemenea statuilor din fântânile arteziene, curgătoare şi cântătoare. În perioada de vară, după un anume program, fântânile acestor grădini superbe cântă şi, în decorul desăvârşit al naturii, te simţi o prinţesă a altor vremuri.

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Dincolo de imensele grădini, dincolo de oranjerie, domeniul se sfârşeşte cu un imens lac şi un parc al oraşului, cu multă iarbă, zone de picnic, în care oamenii timpurilor noastre se recreează după o săptămână de muncă, pe iarbă, la umbra arborilor seculari. Copiii se dau de-a dura pe câmpuri verzi, cu gazon impecabil, familiile ajung cu bicicletele în parcul care comunică de fapt cu grădinile Palatului Versailles.

Versailles

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

De altfel, întreaga comunitate a oraşului, se învarte în jurul castelului şi grădinilor sale, atrăgând în fiecare anotimp, milioane de turişti dornici să vadă această capodoperă conscrată "A toutes les glories de la France".

Tu ai vizitat Palatul Versailles? Împărtăşeşte cu noi experienţa ta!

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.