Verona - destinația romantică supremă a Italiei

Verona - destinația romantică supremă a Italiei
 
 

Într-o călătorie în Italia, povestea Veronei cu siguranță te va atrage spre acest oraș minunat. Un loc cu multă istorie, fiind spațiul în care Romeo și Julieta și-au declarat iubirea, acum Verona este o destinație romantică pentru toți turiștii îndrăgostiți de povești și locuri frumoase.

Verona și romantismul

Verona își arată latura romantică vizitatorilor săi la fiecare pas prin străduțele sale pietruite, decorațiunile stradale, suvenirurile sub formă de inimă, care se găsesc înghesuite în tarabe, malurile liniștite ale râului și atmosfera liniștită de basm. Povestea de dragoste a celor doi amorezi încă este celebrată în Verona la fiecare colț. Ai ocazia să vizitezi Balconul Julietei, care se găsește chiar în centrul orașului. Există un contrast foarte puternic între străzile din centru pe care se regăsesc magazine de lux și restaurante elegante și micul tunel care duce spre balconul protagonistei piesei shakespeariene. 

Odată ce ai intrat în acest mic gang care te duce spre casa Julietei, nu găsești neapărat atmosfera la care te așteptai: este plin ochi de turiști de toate naționalitățile, care ating sânul drept al Julietei în speranța că vor întâlni dragostea adevărată. Este un loc comercial, plin de suveniruri și wi-fi gratuit, umplut de călători gură-cască, care încă așteaptă să-l găsească pe Leonardo DiCaprio. Cuplurile leagă lacăte cu inițialele lor, își inscripționează numele pe ziduri și își lipesc guma de perete, obiceiuri deja cu tradiție.

Chiar dacă totul s-a transformat în ceva comercial, uită-te mai atent în jur și vei descoperi că grădina casei Julietei până la urmă încă este un loc plin de iubire, prin dragostea pe care o emană cuplurile de toate vârstele care vin să-și declare sentimentele și oamenii plini de speranță care vin aici să inspire puțină dragoste. Deci am putea spune că dragostea încă este vie în acest spațiu.

Intră în povestea Veronei

Într-o zi toridă, Piazza Delle Erbe este exact locul pe care vrei să-l vezi pentru că aici poți sta la o terasă pentru a savura un Aperol sau pentru a gusta fructele proaspete pe care le vând localnicii la tarabe. Mai departe, vei vedea construcția impresionantă a Mormântului Julietei și, în continuare, vei ajunge pe marginea râului Adige, cu podurile sale care oferă o priveliște de vis asupra orașului. 

Într-o vizită în Verona nu rata Palazzo e giardino Giusti, un palat construit în secolul al XVI-lea cu o grădină imensă, considerată una dintre cele mai frumoase grădini renascentiste italiene. Și nu dezamăgește. Cu un bilet de 7 euro ai ocazia să te plimbi prin labirintul său verde, să admiri statuetele romane, fântânile arteziene și să urci pe scările grădinii de unde ai absolut cea mai frumoasă priveliște asupra Veronei

În partea opusă a grădinilor, față de centru, vei găsi Arena di Verona, un amfiteatru construit în secolul întâi, aflat în Piazza Bra, care te plimbă prin trecutul Italiei. Una dintre străduțele cu terase și gelaterii, de lângă arenă, duce spre Ponte di Castelvecchio, un pod vechi, fortificat, din cărămidă. O legendă spune că arhitectul podului a venit pe cal la inaugurarea acestuia în cazul în care podul s-ar fi surpat.

Citește și: Intră în povestea magică AlberobelloBari, locul în care am descoperit adevărata atmosferă italieneascăÎn căutarea celui mai frumos apus în Polignano a MareLasă-te fermecat de Veneția.

Uite ce peisaje întâlnești în Verona:

Care este cel mai frumos loc pe care l-ai descoperit în Verona?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers