Venetia - unul dintre cele mai incantatoare orase

Venetia - unul dintre cele mai incantatoare orase
 
 

Eu am ales sa va povestesc despre Venetia care dupa parearea mea este unul dintre cele mai incantatoare orase din lume si poate singurul despre care se spune ca este unic.”Orasul Podurilor”cum este supranumita Venetia ,se intinde de-a lungul gurilor de varsare ale raurilor PO si PIAVE,acest oras se viziteaza la pas,dar daca ajungi la Venetia este pacat sa nu te plimbi cu gondola care este simbolul Venetiei si face orasul recunoscut si celebru in intreaga lume.Aici principalul mijloc de transport il reprezinta barcile deoarece Venetia este inconjurata de 150 de canale.Venetia este unica din punctul meu de vedere ,are ceva aparte care te face sa revii din nou...

Ce anume te-a impresionat cel mai mult la Venetia?

Venetia este un oras magic care se intinde pe mai multe insule de dimensiuni foarte mici ,deseori este numita orasul gondolelor deoarece este inconjurata de canale pline de ambarcatiuni ,este un magnet al indragostitilor,al artistilor,oriunde te-ai uita imprejur totul este mirific,turisti sunt intr-un numar foarte mare ,aici uiti de griji si de reguli...merita macar o data in viata sa ajungi la Venetia,practic esti rupt de continent...

Ce ai vizitat in Venetia?

Eu am stat 4 zile la Venetia si mi-am facut de acasa o lista cu principalele obiective turistice.Venetia are o multime de obiective turistice care pot fi vizitate din gondola sau la pas...

Basilica San Marco-este cea mai cunoscuta biserica din Venetia ,datorita formei opulente,decorata cu mozaic bizantin a fost numita „BISERICA DE AUR”
Piata San Marco - este inconjurata de cafenele si buticuri superbe,Napoleon numea piata din San Marco”receptia cea mai frumoasa a Europei”
Palatul Dogilor-este un exemplu superb de arhitectura gotica venetiana,a servit ca senat,tribunal,arhiva publica si inchisoare .

Podul Rialto-este un obiectiv turistic foarte important,este cel mai vechi pod peste Marele Canal.

Mai sunt foarte multe obiective ,dar va las si pe voi sa le descoperiti la pas...

Da-le cateva ponturi cititorilor noştri despre Venetia

De fiecare data mi-am stabilit prioritatile de la inceput :cand m-am hotarat sa plec in vacanta m-am dus la agentie si mi-am rezervat biletele de avion si cazare sa nu stau acolo sa pierd timpul cu astfel de lucruri.

Eu am ajuns pe aeroportul Treviso ,de aici am luat autocarul pentru 7 euro/bilet/pers in circa 80 min am in piata Roma VENETIA,apoi am luat vaporetti spre San Marco linia 2E pret 7 euro/bilet/pers ,biletele se procura de la chioscul de ziare.

In Venetia am fost cazata la hotelul Albergo San Marco Venetia ,chiar in piata San Marco,am fost multumita de servire...restaurantul este ok ,dar se mananca mult mai bine si la pret rezonabil la ”Restaurantul Napoli” il gasiti in apropiere de Basilica San Marco.

Povesteste-ne cateva cuvinte despre costul unui City Break in Venetia

Venetia este un oras unic asa ca preturile sunt pe masura :plimbare cu gondola 80 euro,o masa pentru doua persoane 50-100 euro,o cafea 5 euro ,biletele la diferite obiective turistice 3-16 euro/pers(la unele obiective se viziteaza anumite parti si nu esti obigat ,poti opata pentru ce vrei),eu am mers la opera si m-a costat un bilet 40euro/pers,dar nu trebuie ratat un astfel de spectacol...

Ce nu ţi-a plăcut in Venetia?

Venetia mi-a placut clar,nu cred ca exista un alt oras asemanator cu el ,stradutele pietruite si inguste si canalele cu podulete m-au impresionat ,m-as intoarce oricand la Venetia ,dar aglomeratia isi spune cuvantul...iar daca vizitati Venetia in luna martie-aprilie ,o umbrela nu strica si niste cizme de cauciuc ,datorita mareei stradutele venetiene se inunda si intr-o clipa te trezesti cu apa pana la ghenuchi...hihihi

Dacă ar trebui să asociezi Venetia cu un oraş din România, care ar fi acesta şi de ce?

Din punctul meu de vedere acest oras nu-l pot asocia cu nici un oras din Romania ,el fiind unic este singurul oras din lume in care te poti plimba cu gondola printre cladiri...Faimosul oras continua sa se scufunde intr-un ritm relativ lent ,de aprox 2 milimetri pe an ,autoritatile pun poduri suspendate pe stazile Venetiei,iar mirosul de canal vine de la alegele marine si nu de la deversarea de ape menajere cum se speculeaza...aici orice vehicul cu roti este interzis.Informatiile de mai sus sper sa va fie de folos si in cel mai scurt timp sa vizitati Venetia.

Ce alte oraşe iţi doreşti să vizitezi şi de ce?

Mi-as dori sa vizitez Barcelona cel de-al doilea oras ca marime al Spaniei.Este cu siguranta o destinatie de vacanta ideala atat pentru obiectivele turistice diversificate cat si pentru plajele sale la Marea Mediterana.Imi doresc foarte mult sa vizitez Sagrada Familia,Muzeul Pablo Picasso,Parc Guell,Muzeul de ciocolata,Monumentul lui Columb,Port Vell si multe altele...

Numele meu este Soroiu Nicoleta Madalina si aceasta este povestea mea pe care va recomand sa o votati..."lumea este o carte, iar fiecare călătorie reprezintă încă o pagină citită!"

                                                                                                              

Acesta este un articol din cadrul concursului "Povesteşti şi călătoreşti!", organizat împreună cu agenţia de turism Turist Center.

Poze din Venetia

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers