Venetia - oras in Patrimoniul UNESCO

Venetia - oras in Patrimoniul UNESCO
 
 

Sunt de părere ca Venezia se asimilează cu iubirea şi eternitatea pe care un om şi le doreşte ca să-l caracterizeze. Este un oraş care într-adevăr îşi merită locul în Patrimoniul UNESCO (1979) şi ar trebui vizitat de oricine. Nu am vizitat foarte multe oraşe din afara ţării, iar cele din Romania cred că le cunoaşteţi destul de bine, aşa că am ales să vă împărtăşesc puţin din experienţa mea în Venezia.

Ce anume te-a impresionat cel mai mult la Venetia?

De cum am ajuns în Venezia, am ştiut că nu voi avea timp să mă plictisesc vizitând tot ce se poate. Străzile înguste au farmecul lor aparte, desprinse parcă din poveşti, impresionându-mă foarte mult şi faptul că anticul alternează cu modernul. M-a mai impresionat şi numărul vizitatorilor, este un oraş extrem de vizitat şi chiar are de ce.

Ce ai vizitat in Venetia?

Timpul nu mi-a permis să vizitez întreaga Venezie (am stat 2 zile), deşi mi-aş fi dorit enorm. Am vizitat câteva din sutele de poduri ale Veneziei, printre care şi cel modern, construit în anul 2008, care de altfel este şi foarte controversat - Ponte della Constituzione, piaţa San Marco şi Basilica din San Marco, Palazzo Vendramin-Calergi, mai toate boutique-urile, câteva pizzerii şi în mod evident, gara.

Da-le cateva ponturi cititorilor noştri despre Venetia

Cred că cel mai potrivit ar fi pentru oricine să viziteze Venezia la pas, de unul singur sau însoţit de prieteni. Trebuie ca misterul acestui oraş şi bucuria care apare atunci când descoperi chiar şi un colţ de străduţă nevizitat să fie prezent. Chiar şi aşa, fiecare persoană care ajunge în acest oraş, nu trebuie să omită să se plimbe cu gondola şi cu al său Il gondoliere. Este o experienţă unică, deşi cam costisitoare. De asemenea, exista vaporetto, aşa-numitul TAXI pe apă al venezienilor. Locuitorii de acolo se deplasează cu acesta, traversând apa de pe un mal pe celălalt. Să nu vă speriaţi însă de motorul acestuia, când am urcat în unul dintre acestea, am avut impresia că vaporaşul rămâne fără combustibil şi că o dată am ajuns şi eu în Venezia şi mă înnec (me crazy) :) .

Despre cazare nu ştiu ce să vă spun, este scumpă tare, dar dacă veţi căuta cu atenţie pe internet, din timp, bineînţeles, sigur veţi găsi ceva mai ieftin. V-aş sugera să nu căutaţi tocmai lux în locul de cazare, cu ajutorul unei cazări modeste, dar comfortabile, bineînţeles ("modestă" nu la denumirea ştiută de români :) , +baie proprie etc) chiar vă veţi bucura de spiritul acestui oraş. Tocmai acesta e farmecul în Venezia, să simţiţi că păşiţi în altă lume, cu mult diferită faţă de cea de azi, zic diferită într-un mod bun.

Mâncarea se găseşte repede, chiar şi în cazul în care nu mâncaţi la locul de cazare. Peste tot există pizzerii şi restaurante, pline de oferte gen 2+1 :), preţuri convenabile.

Ca în fiecare oraş plin de istorie, Venezia oferă vizitatorilor, pe lângă, spiritul antic, şi obiective turistice la care veţi vrea să vă întoarceţi şi a doua oară. Amintesc doar câteva: Bazilica San Marco şi cu a ei piaţă San Marco, Ponte della Constituzione, Palazzo Vendramin-Calergi etc. Insula Murano ar fi interesantă de vizitat, dar e destul de dificil cu transportul. Puteţi însă să vă cumpăraţi suveniruri cu pietre murano de la mai toate boutique-urile din Venezia.

Povesteste-ne cateva cuvinte despre costul unui City Break in Venetia

Tren pentru sosire în Venezia de pe apă - aprox. 15 euro, Vaporetto (TAXI pe apă) - aprox. 10 euro Gondolă - aprox. 30 euro, Pizza - 5 euro, Cafea - 5 euro. Per total, trebuie ceva bănuţi dacă vrei să te bucuri de toate minunile Veneziei, dar dacă nu, e ok şi aşa, mai răruţ că-i mai drăguţ, cu banii zic, hihi.

Ce nu ţi-a plăcut in Venetia?

Nu mi-a plăcut că existau destul de multi cerşetori şi spre surprinderea mea aceştia erau ROMÂNI, care se şi lăudau ca au venit din Romania. Ce nu mi-a mai placut e greu de spus, poate doar faptul că nu existau hărţi sau măcar indicaţii pe străzi cum se ajunge într-o anumită locaţie.

Strazile Veneziei sunt deosebit de înguste şi multe, asemeni unui labirint, drept dovadă, m-am şi pierdut cca. 2h, noroc de alţi turişti cu care m-am sfătuit şi noroc de limba engleză :) A, şi încă ceva, o masă bună, costă destul de mult, la fel, şi o cafea, dar aici vine vorba chiar de ORICE cafea, care porneşte de la preţul de 5E !!

Dacă ar trebui să asociezi Venetia cu un oraş din România, care ar fi acesta şi de ce?

În mod cert nu poate fi asemănat cu alt oraş, dar dacă este vorba de puncte comune, mă gândesc la Cluj, oraş unde şi acolo există cupluri veşnic îndrăgostite, străzi pline de vechime şi frumuseţe, perfecţionism al peisajelor la orice vreme, caldă ori rece, ploaie sau soare. Carierul Piezişa din Cluj seamănă cu străduţele Veneziei, iar Biserica Franciscană cu Basilica San Marco.

Ce alte oraşe iţi doreşti să vizitezi şi de ce?

Îmi propun ca înainte de toate, să mai vizitez măcat o dată Venezia şi să merg cu persoana iubită, pentru că nimic nu e mai frumos decât bucuria împărtăşită cu a ta jumătate. În al doilea rând, vreau să continui să îmi vizitez ţara, chiar am auzit cât de bogată de naturaleţe este zona Sibiului şi a Sighişoarei.

Numele meu este Gicoveanu Oana si aceasta este povestea mea pe care va recomand sa o votati..."lumea este o carte, iar fiecare călătorie reprezintă încă o pagină citită!"

                                                                                                              

Acesta este un articol din cadrul concursului "Povesteşti şi călătoreşti!", organizat împreună cu agenţia de turism Turist Center.

Poze din Venezia

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!



Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers