Venetia - o gondola numita dorinta

Venetia - o gondola numita dorinta
 
 

Se spune ca sunt domenii in care omului ii este permis sa uite de sine: in amor si in arta. Si pentru ca trebuia ca aceste doua domenii sa se intalneasca undeva, tot oamenii au nascocit un loc aproape imposibil de nascut. Cu greu insa voi crede ca nu a fost la mijloc si un ajutor din partea Zeilor! Iar ca toate acestea sa poarte un nume, i-au spus Venetia.

Venetia

Nascuta din spuma marii la fel ca Afrodita, Venetia nu poate avea decat o existenta eminamente colosala si prin excelenta tragica. Mirosul de mare sarata si albastra invaluit cu miros de iubire si dorinta, conduc pe valuri gondolele ce-i poarta pe cei mai indragostiti oameni din lume. Daca iti dai ragaz si privesti in jur cu suficienta atentie, cred ca-l poti vedea pe Cupidon mandru de el si de tot ce au atins sagetile sale. Unde mai pui ca in Piazza San Marco, daca esti indeajuns de inamorat cred ca ii poti simti lui Cupidon chiar si aripile.

Venetia

Fie ca vei traversa Podul Rialto, fie ca te vei incumeta pe Puntea Suspinelor, fie ca vei rataci pur si simplu pe stradute printre masti colorate, Venetia te va fermeca. Nicio imagine din lume nu va fi mai romantica decat cea a doi iubiti tinandu-se mana in fata Palatului Dogilor, in timp ce-si asteapta gondolierul, care sa le cante povestea.

Venetia

Cuminte si rezervata Venetia isi asteapta de secole oaspetii, nu se scufunda decat poate cate putin cu fiecare iubire care moare sau cel putin asa imi place sa cred. La fel ca marii filosofi, nu cred ca Venetia poate fi cuprinsa in toata faptura ei intr-o singura vizita, insa se spune ca a gusta si a intelege un asemenea oras presupune a gusta cel putin doua amanunte de care vrei sa iti amintesti iar si iar. Care sa fie acelea? Fiecare poate raspunde doar pentru el...

Venetia

Venetia este senzuala in ea insasi, in traditia ei, in atmosfera ei, in dragostea cu care te asteapta, in ceea ce-ti ofera, dar si in ceea ce spera sa primeasca de la fiecare calator.

Venetia

Este ideala pentru luna de miere, este ideala pentru o cerere in casatorie ca la carte, este ideala pentru ca celalalt sa-ti ierte toate pacatele, este ideala pentru ca, poate insusi Casanova a facut un pact cu o zeitate locala, ca oricine pune piciorul in Venetia sa nu o poata parasi fara a fi indragostit.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers