Vânătoare de monştri. Pe urmele legendelor urbane

Vânătoare de monştri. Pe urmele legendelor urbane
 
 

Ţi-au stârnit curiozitatea şi ţi-au pus imaginaţia pe jar. De fiecare dată când le-ai auzit ţi s-a ridicat părul pe şirea spinării. Sunt legende şi poveşti referitoare la creaturile misterioase despre care nimeni nu poate spune cu siguranţă că există, dar care au stârnit de-a lungul timpului atât de multe controverse încât pasionaţii de mister şi aventură au pornit în căutarea lor.

Noi am pornit într-o călătorie virtuală pe urmele celor mai intrigante creaturi mitice şi am descoperit locurile în care acestea se ascund. Ţi le dezvăluim şi ţie şi îţi dorim călătorie plăcută într-o aventură care te va purta prin cele mai misterioase locuri, unde, dacă vei avea puţin noroc, vei putea să vezi personajele mitice care sunt subiectul legendelor cunoscute în întreaga lume.

Monstrul din Loch Ness – Loch Ness, Scoţia

Loch Ness

Fotografie preluata de pe www.iexplore.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nessie este de departe cel mai faimos monstru. Povestea lui începe cu foarte mult timp în urmă, în 565, când ar fi fost pentru prima dată zărit de către St. Columba în apele Lacului Loch Ness. De-a lungul timpului mulţi aventurieri au pretins că au zărit misterioasa creatură, dar nu există dovezi care să certifice existenţa reală a acesteia. Totuşi, dacă vrei să porneşti în călătorie pe urmele lui Nessie, punctul tău de plecare ar trebui să fie localitatea Drumnadrochit, din Scoţia. În micul orăşel situat la sud de Inverness vei descoperi Centrul de Expediţie Loch Ness, care oferă tururi pentru turişti şi găzduieşte două muzee care expun numeroase informaţii şi teorii despre existenţa lui Nessie.

Yeti – Munţii Himalaya

yeti

Fotografie preluata de pe www.iexplore.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Legenda uriaşului blănos din Munţii Himalaya a luat naştere în 1800, când ar fi fost văzut pentru prima dată în Nepal. Ulterior, urme ale presupusei sale existenţe au fost descoperite pe cărările şi traseele din Munţii Himalaya. Despre existenţa lui Yeti există multe teorii care pretind că ar fi o creatură care a supravieţuit Erei Glaciare. O expediţie în Munţii Himalaya se află pe lista de călătorii a multor pasionaţi de aventură. O întâlnire cu Yeti ar fi o surpriză extraordinară.

Chupacabra – Puerto Rico

chupacabra

Fotografie preluata de pe www.iexplore.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tradus ad literam, Chupacabra înseamnă devoratorul de capre, iar dovezi ale existenței sale au fost semnalate pe tot cuprinsul globului. Legenda lui Chupacabra a luat naștere în Canovanas, Puerto Rico, în 1995, după ce mai multe exemplare de animale domestice au fost găsite moarte, cu răni pe piept și stoarse de sânge. Un incident similar a fost raportat cu 20 de ani mai devreme, dar a fost pus pe seama acțiunilor unui cult satanic din America Latina. Desigur, dacă vei călători până în Puerto Rico există șanse minime să dai peste un Chupacabra, dar poate, totuși, ai noroc.

Mokele-mbembe – Congo

Mokele-mbembe

Fotografie preluata de pe visitcryptoville.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

După lansarea filmului de animație Tărâmul uitat de timp (1988) toți copiii au visat să vadă dinozauri în carne și oase. Deși au dispărut de pe fața pământului în urmă cu milioane de ani, în Congo încă mai sunt vehiculate teorii conform cărora o creatură misterioasă care a supraviețuit acelor timpuri își face veacul prin munți. Numeroase expediții au fost organizate pentru găsirea lui Mokele-mbembe, dar niciuna nu a avut rezultatul așteptat.

Bigfoot - Pacific Northwest

Bigfoot

Fotografie preluata de pe www.iexplore.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Varianta americană a lui Yeti este Bigfoot, uriașul ale cărui urme au fost găsite în zonele împădurite din Pacific Northwest. Misterioasa urmă gigantică de picior a stârnit imaginația multor regizori și scenariști, dar și a aventurierilor din întreaga lume care au pornit în căutarea lui Bigfoot.

Tu despre ce alte legende cu creaturi misterioase ai auzit?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers