Valea Spumoasa, un loc incarcat cu energie pozitiva

Valea Spumoasa, un loc incarcat cu energie pozitiva
 
 

Cu siguranță Valea Spumoasă este unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Situată în Masivul Bucegi din Carpații Meridionali, Valea Spumoasă este o destinație turistică nepromovată din Bușteni, județul Prahova.

Cele trei cascade și perdeaua de apă alcătuiesc punctul cental al peisajului din Valea Spumoasă. Frumusețea naturală a acestui loc este impresionantă. Nefiind un traseu cunoscut, acea notă de sălbăticie a rămas neștirbită. Mi-aș dori ca mai mulți oameni să se bucure de frumusețea acestui loc, dar nu mi-aș dori să ajungă ca și Cascada Urlătoare, unde în locul aerului curat de munte predomină fumul de mici.

Ce anume are deosebit Valea Spumoasă?

Magia acestui loc este dată de pacea și liniștea care domnește în Valea Spumoasă. Aerul curat îți invadează plămânii de cum ajungi acolo, iar priveliștea este minunată. Pentru mine, Valea Spumoasă este un loc de vis, un colț de rai, departe de agitația orașelor. Aici pot medita și asculta susurul apei de cristal, foșnetul frunzelor, freamătul pădurii și ciripitul păsărelelor. Glasul naturii mă cheamă spre acest loc mirific, spre armonia unui vis demult pierdut, iar eu nu pot decât să-l urmez... Valea Spumoasă are farmecul ei, care mă face să revin de fiecare dată cu sufletul plin de dor.

Cui ai recomanda sa viziteze Valea Spumoasă?

Recomand acest loc atât persoanelor liniștite, care ar da orice pentru linișteaunui pădurii, cât și amatorilor de senzații tari și aventurierilor. Traseul este minunat, nefiind periculos, este o destinație perfectă pentru familii cu copii. Sunt multe lucruri de văzut și toate pot fiobservate daca știi să te lași purtat de glasul pădurii care te cheamă la ea.

Valea Spumoasă poate fi observată și din telecabina care merge din Bușteni la Babele și Sfinxul. Văzută de sus este frumoasă, dar văzută de aproape este o splendoare! Recomand tuturor o vizită la Valea Spumoasă!

Ce te-a impresionat cel mai mult la Valea Spumoasă?

La Valea Spumoasă am fost impresionată de urma de sălbăticie care încă a rămas acolo, în inima muntelui. Mă gândesc că, acum sute de ani, poate strămoșii noștri, dacii, se adăposteau aici, având apă curată și limpede ca lacrima din partea muntelui, care era hotărât să-i protejeze pentru a-și împlini destinul.

Domnul și muntele au vrut ca ei să trăiască, ca noi să ne naștem, dar noi ce facem? Mulți dintre noi nu se gandesc la acest aspect și distrug țara pe care strămoșii noștri au apărat-o cu prețul vieții, care nu e a noastră, este a urmașilor urmașilor noștri. Cu ce drept o distrugem? Cu nici unul!
Astfel de gânduri îmi fulgeră mintea când stau și privesc măreția acestui loc pe care Dumnezeu l-a hărăzit românilor pentru a se minuna de el și pentru a-l proteja. Este un loc special a cărui frumusețe nu trebuie risipită!

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Valea Spumoasă

Acest traseu nu este unul foarte dificil și poate fi parcurs fără o prea mare greutate și de copii. Forma fizica este esențiala în parcurgerea acestui traseu. Drumul este cunoscut de locuitori, iar celor mai mulți turiști acest nume le este complet necunoscut, desi priveliștea este mirifică.

Puteți ajunge la Valea Spumoasă plecând de la Hotel Silva și urmând marcajele pentru Cabana Caraiman până la o răscruce de drumuri. Ajunși la rascruce, părăsiți drumul marcat și mergeți înainte, urcați și ajungeți la cabana salvamontiștilor, de acolo, urcați și urmați un pârâiaș spre Valea Spumoasa. Frumusețea acestui loc ascuns de crestele munților va va uimi! Cele trei cascade și perdeaua de apă curg lin încântându-i pe vizitatori. 

În Bușteni sunt mai multe obiective turistice și trasee minunate care abia așteaptă să fie urmate. Dacă vizitați orășelul Bușteni, vă puteți caza la localnici, la hoteluri sau la pensiuni.
Revenind la Valea Spumoasă, recomand plecarea de dimineață, pregătirea cu grijă a bagajului, incluzând apa, mâncare și haine de schimb dacă intenționați să vă apropiați de apă.

Sunt multe lucruri de zis, iar ultimul care mi-a rămas este să vă spun: "Vizitați Valea Spumoasă!"

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Mocanu Sorina si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Valea Spumoasă

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers