Vacanţă la schi în Pfunds, Austria

Vacanţă la schi în Pfunds, Austria
 
 

"Vine iarna, bine-mi pare, hai să plecăm undeva la munte în februarie că mai repede nu putem!". Cu această idee în cap, doamna şi stăpâna mea precum şi familia sorei sus-menţionatei doamne şi stăpâne au purces la căutarea locului ideal de mers la ski: ieftin şi în Austria ca să te dai mare când te întorci!

Eu am declarat că oriunde e bine, pentru că eu nu schiez! Şi nici nu aveam de gând să învăţ, fiică-mea de un an şi patru luni, având nevoie de un tată cu femurul întreg în locuri venetice de plai şi ţară. Şi cum pe mine când NU mă interesează ceva, chiar NU mă interesează, mărturisesc că am plecat la drum (rutier) fără să am nici cea mai mică idee unde dracu' merg.

Statiunea Pfunds, Austria

Dacă Phunds ar fi în România s-ar numi Poplaca sau Cucuieţii din Deal. Diferenţa e că vorbim de nişte Cucuieţi austrieci. Este un sătuc încântător, aflat în Alpii Tirolului, la aprox 100 km de Innsbruck. Drumurile ce duc la Pfunds sunt excelente chiar şi iarna, cand străjuite de nămeţi se dovedesc a fi impecabil curăţate. Satul are câteva zeci de case în care locuitorii închiriază camere sau părţi întregi din ele turiştilor ce vin la schi.

Noi am stat într-un duplex (familia gazdă stătea în duplexul alipit). Am beneficiat de trei dormitoare, bucătărie dotată cu aragaz, maşină de spălat vase şi frigider, două băi, loc de parcare şi acces la grădină. Interiorul era făcut cu mult bun gust şi tratat munteneşte: lemn cât încape şi geamuri mici.

Statiunea Pfunds, Austria

Prea multe lucruri nu se pot spune despre Phunds, într-o oră înveţi despre el tot ce poate fi învăţat: poţi admira în el casele de munte, construite în stil tirolez, cu lemnul şi decoraţiunile pictate de rigoare, biserica şi un podeţ cu un turn de pe la 1600.

Însă nu mergi la Phunds ca să stai în Phunds. Este de fapt o excelentă bază de pornire pentru a ajunge la o sumedenie de pârtii de schi dar şi pentru a vizita puzderia de orăşele din Tirolul austriac precum şi atracţiile muntoase. Sigur, cel mai cunoscut oraş din zonă este Innsbruckul însă sub nici o formă nu trebuie ratate splendidele orăşele şi sătuce din Tirolul Austriac.

Adevărate bijuterii, ai avea ce face câte o zi în fiecare dintre ele. Şi dacă toate astea nu sunt suficiente, cu maşina în câteva ore ajungi fie în Italia (Bolzano) fie în Elvetia (San Moritz) sau dacă vrei neapărat, poţi să tragi o fugă şi în Lichtenstein ca să înjuri ca în Vaduz, castelul are lacătul pe poartă. Noi, pentru că nu aveam de gând să ne plictism, am fost peste tot, cu copilul la bord, deci nu e prea greu. Vreau să urlu acum ceva ca să se audă în toată ţara: Eu, Liviu Graur, in deplinătatea facultăţilor mintale declar că în Elvetia, în drum spre San Moritz am dat pe drum de o...oh...nici nu pot să pronunţ!....am dat de o... groapă de 25X14X3 cm! A fost îngrozitor!Surprised

Statiunea Pfunds, Austria

Nu vă aşteptaţi să beneficiaţi de nu ştiu ce servicii în Phunds pentru că nu e cazul. Şi în definitiv, nici nu are nevoie... Pentru că nu stai în regim hotelier, gazdele au următoarele pretenţii: să îţi sortezi gunoiul pe parcursul şederii (foarte laborioasă treabă) iar la plecare să faci un pic de curăţenie iar vasele să fie de asemenea spălate. Întrucât cazarea a fost chiar acceptabilă la preţ, nu am avut obiecţii iar relaţiile de afaceri s-au încheiat excelent. Pentru că dacă austriacul îţi dă gem din rezerva proprie înseamnă că autriacul te iubeşte.

PS : Dacă vreţi sa urcaţi pe Kaunertal (2200 m) să aveţi mărunţi la voi, pentru că l-au declarat panoramic strasse şi costă vreo 20-25 de euro de maşină.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers