Vacanța la schi: 5 destinații de iarnă din Canada de care o să te îndrăgostești

Vacanța la schi: 5 destinații de iarnă din Canada de care o să te îndrăgostești
 
 

Așa cum probabil ai auzit deja, începând din decembrie 2017, nu mai avem nevoie de viză pentru a călători în Canada. Astfel, pentru că acum poți explora această țară fără niciun fel de restricții, e momentul să te gândești serios la o vacanță de iarnă în Canada. Te așteaptă unele dintre cele mai cool stațiuni de schi pe care o să le vezi vreodată.

Chiar dacă ai ceva de călătorit până în Canada, o asemenea vizită peste Ocean este cât se poate de inspirată, mai ales dacă vrei să vezi cum arată o iarnă adevărată.

Cum călătorești în Canada fără viză

Ca să te poți bucura de o vacanță de iarnă de neuitat, trebuie să știi cum să călătorești în Canada fără viză. În primul rând ai nevoie de un pașaport valid, indiferent care este tipul acestuia (pașaport simplu electronic, pașaport simplu, pașaport temporar, pașaport diplomatic și pașaport de serviciu). Durata maximă de timp pe care o poți petrece în Canada, ca turist, este de șase luni. Desigur, dreptul de a intra în țară nu-ți permite să lucrezi sau să studiezi aici.

De asemenea, ca să poți călătorii în Canada fără viză ai nevoie de Autorizație de Călătorie Electronică, cunoscută și sub numele de eTA. Aceasta este obligatorie pentru toți străinii care intră în Canada pe cale aeriană. Cu alte cuvinte, dacă vii aici cu avionul trebuie să ai această autorizație. Taxa pentru a obține eTA este de 7 dolari canadieni, iar autorizația este valabilă pentru 5 ani. Aplicația se face online, iar de cele mai multe ori cererea este aprobată în doar câteva minute. Mai multe detalii despre eTA găsiți aici.

Atenție! Posesorii unei vize pentru Canada obținută anterior, pot să călătorească în această țară fără eTA.

vacanta la schi in Canada

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța în Canada: Revelstoke Mountain Resort

Acum că am vorbit despre cum să călătorești în Canada fără viză, acum e momentul să vorbim și despre super destinațiile de iarnă care te așteaptă aici.

Prima dintre ele este Revelstoke Mountain Resort, o alegere excelentă pentru cei care iubesc sporturile de iarnă. Deși există pârtii și pentru începători, resortul este mai potrivit pentru cei au experiență. Cu toate acestea, indiferent că ești începător sau avansat, nu o să te plictisești în această destinație de iarnă din Canada.

Pe lângă pârtiile propriu-zise aici mai există și un parc de distracții de iarnă, un centru pentru copii, plimbări cu sania trasă de câini și multe alte activități de care te poți bucura.

Vrei să vizitezi Revelstoke Mountain Resort? Găsești variante de cazare aici.

destinatii de iarna in Canada

Fotografie preluată de pe skisafari.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța în Canada: Fernie Alpine Resort

O vacanță la schi în Canada nu înseamnă doar pârtii excelente sau peisaje care par desprinse din povești. Aici o să ai parte și de foarte multă distracție și de o atmosferă cât se poate de prietenoasă. Așa se poate defini și Fernie Alpine Resort, o destinație de iarnă din Canada pe care merită din plin să o vizitezi.

Pe lângă pârtiile excelente de schi și snowboarding, aici o să ai parte de concerte, petreceri, restaurante cu mâncare delicioasă, cafenele primitoare și nu numai. De asemenea, doritorii pot să meargă pe trasee montane alături de ghizi, să facă winter biking, să se plimbe cu sania trasă de câini sau să se distreze pe snowmobile.

Vrei să vizitezi Fernie Alpine Resort? Găsești variante de cazare aici.

vacanta in canada

Fotografie preluată de pe internationaltraveller.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța în Canada: Sun Peaks Resort

O vacanță în Canada este cu adevărat reușită dacă alegi Sun Peaks Resort. Aici o să ai parte de pârtii de schi excelente, dar și o mulțime de activități săptămânale de care te poți bucura, indiferent de vârstă. Locul este perfect și pentru copii. Aceștia au la dispoziție un parc de distracții, școală de schi, dar și un centru în care să se distreze alături de alți prichindei, cât părinții sunt pe pârtie. 

Tot la Sun Peaks Resort, una dintre cele mai căutate destinații de iarnă din Canada, poți să faci winer biking, skibiking, tururi pe trasee montane și nu numai.

Vrei să vizitezi Sun Peaks Resort? Găsești variante de cazare aici.

destinatii de iarna in Canada

Fotografie preluată de pe meetingscanada.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța în Canada: Big White Ski Resort

Fiecare săptămână la Big White Ski Resort înseamnă o mulțime de activități, precum campionate de schi și snowboard, petreceri, weekenduri dedicate familiei și nu numai. Cei care aleg să-și facă vacanța în Canada, la acest resort, au la dispoziție pârtii la cele mai înalte standarde, centre spa, un mall pentru cei pasionați de shopping, dar și centre pentru copii. Desigur, pentru începători există și o școală de schi, perfectă atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Vrei să vizitezi Big White Ski Resort? Găsești variante de cazare aici.

vacanta la schi in Canada

Fotografie preluată de pe skisafari.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța în Canada: Whistler Blackcomb

Tot printre cele mai populare destinații de iarnă din Canada se numără și Whistler Blackcomb. Minunata stațiune montană oferă activități pentru toate gusturile și pentru toate vârstele.

Cei pasionați de sporturile de iarnă pot să-și etaleze talentul pe pârtii sau pot alege alte sporturi de iarnă oferite în stațiune. De exemplu, poți încerca să te dai pe zipline, chiar dacă afară sunt minus multe grade.

Dacă îți faci vacanța la schi în Canada, și alegi Whistler Blackcomb, o să ai parte și de entertainment așa cum nu ai mai văzut până acum. Este vorba despre un show de seară care combină, gheața, focul, muzica electronică și cascadoriile pe schiuri sau snowboard.

Vrei să vizitezi Whistler Blackcomb? Găsești variante de cazare aici.

destinatii de iarna in Canada

Fotografie preluată de pe premiumwhistler.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu pe care dintre aceste destinații de iarnă din Canada ai vrea să o vizitezi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers