Vacanță la Roma: 6 excursii de o zi din Cetatea Eternă

Vacanță la Roma: 6 excursii de o zi din Cetatea Eternă
 
 

Roma este unul dintre cele mai minunate orașe pe care le are de oferit Italia și chiar întreaga Europă. Aici o să descoperi o mulțime de obiective turistice fascinante, perfecte pentru toate gusturile. Fie că ești pasionat de încărcata istorie romană, de artă, muzee interesante, plimbări lungi sau restaurante cu meniuri excepționale, la Roma o să găsești toți ce ți-ai putea dori. Totuși, ca să te bucuri din plin de ce are Italia de oferit poți să părăsești capitala și să te îndrepți către alte locuri excelente din apropiere.

În funcție de cât timp ai la dispoziție pot să alegi una sau mai multe dintre aceste excursii de o zi din Roma. Te vei putea bucura de o mulțime de obiective interesante, dar și de vinuri excelente, mâncăruri tradiționale, shopping, galerii de artă și nu numai. Iată, așadar, șase excursii de o zi din Roma pe care merită să le faci.

Ostia Antica

Dacă ești fascinat de istoria Imperiului Roman, o călătorie din Roma până la Ostia Antica te va purta în trecut. Aici o să descoperi ruine păstrate excelent ale fostului port al Romei. Din cauza scăderilor nivelului mării, în prezent, portul se află la o distanță de aproximativ 3 km de mare. Cu toate acestea, Ostia Antica este locul perfect pentru cei care vor să exploreze ruine, să descopere case vechi și să se bucure de frumusețea decorațiunilor din marmură, care se găseau în locuințele celor bogați.

Dacă vrei să faci excursii de o zi din Roma trebuie să ai neapărat în vedere această călătorie, mai ales că din Capitala Italiei vei ajunge la Ostia Antica în aproximativ o oră. Ca să ajungi aici trebuie să iei metroul de la Termini până la stația Porta S. Paolo, apoi de aici o să iei trenul până la Stazione di Ostia Antica. Vei continua drumul pe jos pentru aproximativ un sfert de oră, iar apoi o să descoperi minunatele ruine.

Călătoria te va costa aproximativ 5 euro.

Ostia Antica

Fotografie preluată de pe getyourguide.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tivoli

Micul orășel Tivoli, care se află la o distanță de aproximativ 30 de km de Roma, este destinația perfectă pentru o escapadă de o zi în afara Capitalei Italiei. Aici te așteaptă o mulțime de atracții turistice interesante, care cu siguranță te vor impresiona. Astfel, în Tivoli trebuie să vizitezi neapărat Villa Adriana. Acest complex impresionat, din care fac parte grădini și clădiri impresionante, a fost construit în secolul al II-lea și se întinde pe o suprafață de 120 de hectare. Aici a locuit Împăratul Hadrian, care în ultimii ani ai domniei sale a ales să plece din Roma și să trăiască aici. Complexul a fost construit folosind inspirație din arhitectura egipteană și greacă. De asemenea, atunci când vizitezi Tivoli trebuie să faci opriri și la Palatul și grădinile Villa d’Este Palace, Villa Gregoriana, Templul din Vesta și Rocca Pia.

Ca să ajungi din Roma la Tivoli trebuie să iei trenul din Gara Roma Tiburtina, iar în aproximativ 40 de minute o să poți să cobori în Gara Tivoli. Călătoria costă între 7 și 12 euro.

Tivoli

Fotografie preluată de pe visittivoli.eu. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Castelli Romani

Cunoscută sub numele Castelli Romani, la poalele colinelor Alban se găsesc mai multe comune și orășele pline de farmec, excelente pentru cei care vor să se bucure de câte ore de cumpărături, mâncare excelentă și vinuri delicioase. De asemenea, dacă ajungeți în zona Castelli Romani puteți să vizitați și Mânăstirea Abbazia Greca di San Nilo, Palatul Chigi din orașul Ariccia, satul Nemi și Lacul Vulcanic Nemi, Catedrala di San Pietro din orașul Frascati, Lacul Vulcanic Albano sau Ruinele Tusculum din Frascati. De asemenea, în orășelul Gandolfo, tot din zona Castelii Romani, puteți să vizitați grădinile papale Giardini di Villa Barberini. Acolo o să faceți o plimbare cu un mini-trenuleț, care vă lasă să admirați în voie aranjamentele florale excelente, pomii fructiferi și nu numai. Se pot face și plimbări la picior, însă acestea trebuie programate în avans.

Ca să ajungi în zona Castelii Romani poți să călătorești cu trenul de la Roma Termini până la Gara Frascati. Durata drumului nu depășește 30 de minute. Prețul unei călătorii este cuprins între 5 și 10 euro.

Castelli Romani

Fotografie preluată de pe italia.it. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Orvieto

Dacă ești interesat de excursii de o zi din Roma atunci trebuie să ai în vedere și o vizită la Orvieto. Aici o să ai parte de o mulțime de atracții turistice deosebite. De departe însă cel mai interesant obiectiv este rețeaua de tuneluri subterane care e folosită de milenii de locuitorii orașului. Un adevărat labirint, aceste tuneluri și camere de sub pământ au servit drept loc de refugiu în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, drept frigidere pentru mâncare, locuri de depozitare a vinului, rute de evadare pentru nobili și nu numai. O plimbare pe aici o să te impresioneze cu siguranță. De asemenea, mai poți vizita Domul din Orvieto, Puțul lui San Patrizio, Corso Cavour, Muzeul Arheologiei Naționale sau Palazzo del Popolo.

Ca să ajungi la Orvieto poți merge cu trenul din Gara Roma Termini. Călătoria durează aproximativ 1 oră și 15 minute, iar trenurile circulă din oră în oră. Prețul unui bilet de călătorie costă între 10 și 25 de euro.

Orvieto

Fotografie preluată de pe roadstorometours.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pompeii

Deși ai în față o călătorie ceva mai lungă, vizita în Pompeii se numără printre acele excursii de o zi din Roma pe care nu ar trebui să le ratezi. Așezat la poalele Muntelui Vezuviu, orașul antic Pompeii este un spațiu în care timpul a stat în loc. Ia-ți un ghid audio și descoperă ruinele restaurantelor, magazinelor, caselor, băilor și centrelor religioase și politice care existau în urmă cu 2.000 de ani în Pompeii. De asemenea, o să poți să vezi și corpurile celor răpuși de groaznica erupție vulcanică din anul 79 d.H.

Ca să ajungi în Pompeii din Roma trebuie să iei trenul din Gara Roma Termini și să călătorești, pentru aproximativ 1 oră și 10 minute, până la Napoli Piazza Garibaldi. De acolo o să continui călătoria, cu un alt tren, până în Pompeii. În total ai în față o călătorie de aproximativ 2 ore și 15 minute.

În funcție de tipul de bilete pe care-l alegi, drumul o să coste între 30 și 55 de euro.

Pompeii

Fotografie preluată de pe getyourguide.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Florența

Dacă tot vorbim despre excursii de o zi din Roma, ce părere ai de o vizită în minunatul oraș Florența – Capitala Renașterii? Este unul dintre cele mai iubite orașe din Italia, un loc în care aproape fiecare colț de stradă spune o poveste fascinantă. Numărul atracțiilor turistice din Florența este foarte mare, dar, trebuie neapărat să-ți faci timp să vezi centrul istoric, Domul din Florența, Baptisteriul, Piazza della Signoria, Fântâna lui Neptun, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti, Muzeul Galileo, Galeria Uffizi sau Piazzale Michelangelo.

Ca să ajungi din Roma la Florența trebuie să pleci cu trenul din Gara Roma Termini și într-o oră și 30 de minute o să cobori pe peronul Firenze S.M.N. Biletul de călătorie costă între 30 și 50 de euro.

Pentru mai multe informații despre Florența citește și - City break în Florența: ce să faci o zi în capitala Renașterii.

Florenta

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Locuri de cazare în Roma

Indiferent de buget în Roma o să găsești cu siguranță locuri de cazare pe gustul tău. Iată ce-ți propunem noi:

Dacă aceste locuri de cazare din Roma nu te atrag, poți găsi o mulțime de alte variante aici.

Excursii de o zi din Roma

Care dintre aceste excursii de o zi din Roma îți surâde cel mai mult?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers