Vacanța la Berlin: 8 excursii de o zi din capitala Germaniei

Vacanța la Berlin: 8 excursii de o zi din capitala Germaniei
 
 

Capitala Germaniei este considerată drept una dintre cele mai interesante destinații turistice din Europa. Berlin este atât de mare, încât cu siguranță vei găsi o mulțime de lucruri de făcut și văzut, indiferent ce tip de turist ești. De la plimbări pe străzile artistice din Kreuzberg și de-a lungul East Side Gallery, la o vizită la Berliner Dom și la fascinantul Memorial al Holocaustului sau nopți nebune într-unele dintre cele mai exclusiviste cluburi de pe continent, poți petrece zile întregi în Berlin fără să te plictisești.

Totuși, din moment ce Berlin este cel mai mare oraș din Germania, poate fi și copleșitor din cauza mulțimilor mari de turiști și a îmbulzelii de pretutindeni. Dacă te întrebi unde să mergi în timpul vacanței tale la Berlin pentru a scăpa de agitație, află că ai o mulțime de opțiuni variate. Iată care sunt cele mai interesante excursii de o zi din Berlin.

Potsdam

Unul dintre cele mai faimoase orașe imperiale din Germania se află chiar la ieșire din Berlin. Fabulosul Potsdam se află la doar 20 de minute de capitală și îți oferă o sumedenie de priveliști spectaculoase, de la palate prusești în stil rococo, aflate pe lista de locuri de patrimoniu UNESCO, la o mulțime de grădini și lacuri, ideale pentru plimbări romantice la apus. Una dintre cele mai frumoase atracții din Potsdam este Palatul Sanssouci, cu grădini colorate și o colecție impresionantă de artă. Rezervă-ți câteva ore pentru a explora parcul palatului cu toate minunățiile sale, ce includ faimoasa Grotă a lui Neptun și Galeria de Artă cu opere semnate de Caravaggio, Rubens, van Dyck și mulți alții.

Dacă plănuiești o excursie de o zi din Berlin în Potsdam, poți ajunge în acest oraș cu trenul, plecând din Gara Alexanderplatz. Călătoria durează în jur de jumătate de oră, iar biletul costă între 3 și 7 euro, în funcție de perioada zilei.

Potsdam

Fotografie preluată de pe getyourguide.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Insula Păunului

După o scurtă călătorie cu feribotul pe râul Havel vei ajunge la Pfaueninsel sau Insula Păunului. Insula este foarte mică – are 1,5 kilometri în lungime și 500 de metri în lățime. Este amenajată în stilul unui parc englezesc, iar biodiversitatea insulei face din acest loc o alegere ideală pentru o excursie de o zi din Berlin. Pe Insula Păunului poți vizita Palatul Charlottenburg, un minunat exemplu de arhitectură germană, precum și ruinele Castelului Pfaueninsel, ce încă amintesc de fosta grandoare a acestui loc.

Pentru a vizita acest loc frumos, poți lua trenul din Alexanderplatz până în Wannsee. De acolo, vei lua un autobuz până în Stația Pfaueninsel, iar apoi feribotul până pe insulă. În total, călătoria până pe insulă va dura mai puțin de două ore, biletul de tren costă între 2 și 5 euro, iar autobuzul si feribotul sunt 2 euro fiecare.

Insula Păunului

Fotografie preluată de pe findingberlin.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Stațiunea Tropical Islands

Dacă în timpul vacanței tale în Berlin îți dorești o zi de relaxare, după agitația din capitala germană, atunci trebuie să vizitezi stațiunea Tropical Islands. Chiar dacă nu dedici o zi întreagă acestui loc, tot este o destinație minunată. Stațiunea se află la 60 de kilometri de Berlin și se mândrește cu cea mai mare piscină interioară din Europa. De fapt, Stațiunea Tropical Islands este amenajată într-un fost hangar și, deși nu arată deosebit din exterior, odată ce intri în această lume tropicală vei fi uimit. Aici te poți bucura de uriașa piscină și saună, precum și păduri tropicale și o atmosferă exotică.

Plecând din gara Alexanderplatz, poți lua un tren până în Brand. De acolo, poți lua un autobuz până la Stațiunea Tropical Islands. În total, călătoria durează aproximativ o oră și un sfert, biletul de tren costă între 8 și 13 euro, iar cel de autobuz în jur de 2 euro.

Stațiunea Tropical Islands

Fotografie preluată de pe theluxurypost.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Rezervația Spreewald

Nu departe de Berlin vei găsi un incredibil parc aflat pe lista UNESCO de biosfere protejate. Spreewald este o zonă protejată încă de la începutul secolului trecut și este o bucată de pământ sălbatică și neatinsă de om. Una dintre cele mai interesante aspecte a acestui loc este sistemul complex de irigații care a fost transformat într-o rețea de canale. Spreewald găzduiește multe plante și animale protejate. Parcul este o destinație perfectă pentru iubitorii de natură, iar pasionații de istorie pot să admire case tradiționale sorabe, un trib slavic care locuia în Spreewald.

Pentru a ajunge în Rezervația Spreewald, poți lua un tren din Alexanderplatz până în gara din Luuben, iar de acolo, autobuzul până în stația Reha-Zentrum. De acolo poți merge pe jos câteva minute până la intrarea în rezervație. În total, călătoria va dura puțin sub două ore, iar biletul de tren este între 9 și 15 euro.

Excursii de o zi din Berlin

Fotografie preluată de pe urlaubsguru.de. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Leipzig

Dacă vrei să explorezi o altă metropolă din Germania, îndreaptă-te spre Leipzig. În perioada medievală, Leipzig era un important centru financiar, iar apoi orașul a devenit unul dintre cele mai mari din Imperiul Roman. Secole mai târziu, Leipzig încă și-a păstrat din grandoare. Odată ajuns aici, fă o plimbare relaxantă pe aleile cu piatră cubică din centrul vechi și admiră casele colorate. Nu uita să vizitezi Catedrala Sf. Tomas, care a găzduit la un moment dat unele dintre cele mai importante personalități germane, inclusiv Goethe, Bach și Mandelsson. Dacă vrei și plimbări în natură, vizitează și grădina botanică și cea zoologică din oraș.

Din Berlin poți ajunge în Leipzig cu trenul, plecând din Hauptbahnhof. Călătoria durează aproximativ o oră și un sfert, iar biletul este între 30 și 50 de euro, în funcție de ora la care călătorești.

Leipzig

Fotografie preluată de pe erasmusu.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Wannsee

La jumătate de oră de centrul Berlinului se află Wannsee, destinația favorită a localnicilor în zilele caniculare. Dacă îți faci vacanța în Berlin în timpul verii, vei vedea că o mulțime de turiști și berlinezi se bucură de apele perfect curate ale lacului și de plajele cu nisip alb. Dacă ai suficient timp, explorează portul și casele de pe mal. Wannsee este un loc îndrăgit mai ales de populația afluentă din Berlin, iar coasta lacului este împânzită cu cluburi de iahturi și vile luxoase. Nu uita să vizitezi faimoasa Villa Marlier, fosta casă de vacanță pentru liderii celui de-al treilea Reich, care astăzi găzduiește un muzeu interesant. Pentru câteva momente de relaxare și liniște, fă o plimbare pe faleza lacului.

Plecând din gara Alexanderplatz din Berlin, vei ajunge cu trenul în Wannsee în mai puțin de jumătate de oră. Biletul de tren costă între 2 și 5 euro, dacă vei merge cu trenurile S-Bahn.

Vacanta Berlin

Fotografie preluată de pe tomtom.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Kladow

Deși nu este cea mai populară destinație pentru excursii de o zi din Berlin, Kladow este una dintre cele mai ieftine și ușor accesibile locuri pe care le poți vizita din capitala Germaniei. Într-o zi senină, Kladow este locul perfect în care să te bălăcești și să te plimbi pe malul lacului. Zona se mândrește cu o mulțime de spații verzi unde poți admira simpaticele veverițe roșii jucându-se în iarba bogată. Deși aici nu vei avea prea multe atracții turistice de vizitat, Kladow este locul perfect pentru picnicuri în afara orașului și câteva momente de liniște, departe de mulțimile de turiști din Berlin.

Pentru a ajunge în Kladow, mai întâi trebuie să iei un tren din gara Alexanderplatz până în gara din Spandau. De acolo, un autobuz te va duce până în stația Schwabinger Weg din Kladow. În total, călătoria nu va dura mai mult de o oră și un sfert, iar biletele de tren și autobuz vor costa între 2 și 4 euro fiecare.

Kladow

Fotografie preluată de pe glada-berlin.de. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cetatea Spandau

Superba cetatea deasupra orașului fortificat Spandau este o altă opțiune simplă și interesantă pentru excursii de o zi din Berlin. Micuțul orășel Spandau este înghesuit între râurile Spree și Havel și se mândrește cu o atmosferă fermecătoare. Principala atracție este Cetatea Spandau care și-a păstrat în mare parte forma încă din secolul al XVI-lea. Înconjurată de apă pe toate părțile, fiecare colț al fortăreței are câte un bastion, astfel încât nu poate fi cucerită. Dacă te simți aventuros, urcă cele 145 de trepte până în vârful turnului Julius pentru a admira priveliști panoramice cu întregul oraș. 

Pentru a ajunge în Spandau, nu trebuie decât să iei un tren din gara Berlin Hauptbahnhof. Călătoria durează aproximativ 10 minute, iar biletul este între 1 și 3 euro.

Cetatea Spandau

Fotografie preluată de pe visitberlin.de. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Locuri de cazare în Berlin

Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să vizitezi toate aceste locuri minunate, iată și câteva hoteluri din Berlin pentru toate bugetele:

Dacă aceste opțiuni nu te atrag, poți găsi o mulțime de alte variante aici.

Excursii de o zi din Berlin

Tu ai vizitat Berlin? Povestește-ne în comentarii ce locuri minunate ai descoperit în jurul acestui oraș!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers