Vacanță în Viena: Muzeul de Istorie Naturală

Vacanță în Viena: Muzeul de Istorie Naturală
 
 

Atunci când îți faci vacanța în Viena o să ai la dispoziție o mulțime de atracții turistice excepționale dintre care să alegi. Printre ele se numără Muzeul de Istorie Naturală din Viena, un obiectiv care nu trebuie să lipsească din itinerarul niciunui turist care ajunge în Capitala Austriei. Îți promitem că nu o să fii dezamăgit! Laughing

Unde este Muzeul de Istorie Naturală din Viena

Muzeul se află în zona centrală a orașului, lângă Maria-Theresien-Platz, mai precis pe strada Burgring nr. 7, 1010 Viena. Cei care folosesc metroul ca să se deplaseze până aici, pot să circule pe linia U2 sau U3.

Dacă decizi să te deplasezi cu mașina personală, există o parcare subterană (la subsolul Weltmuseum), chiar vizavi de muzeu. Ca să-ți lași automobilul aici trebuie să plătești 2 euro pe oră sau 8 euro pentru o zi. Parcarea rămâne deschisă non-stop.

Muzeul de Istorie Naturală din Viena

Povestea muzeului

Muzeul și-a deschis oficial porțile în 1889, pe atunci purtând numele de Muzeul Imperial al Istoriei Naturale. Aici se găsesc și colecții naturale vechi de sute de ani, cum ar fi colecția de insecte pe care Împăratul Franz I al Austriei a cumpărat-o de la zoologul Joseph Natterrer. În prezent, Muzeul de Istorie Naturală din Viena găzduiește aproximativ 30 de milioane de exponate și o mulțime de obiecte unice, cu o valoare colosală, precum statueta Venus de Willendorf, care are o vechime de aproximativ 29.000 de ani.

Muzeul de Istorie Naturala din Viena

Program de vizitare Muzeul de Istorie Naturală din Viena

  • joi – luni: 9:00 – 18:30
  • miercuri: 9:00 – 21:00
  • marți: închis

Taxă vizitare Muzeul de Istorie Naturală din Viena

  • bilet adult: 10 euro
  • bilet senior: 8 euro
  • bilet grup (minim 15 persoane): 8 euro de persoană
  • bilet student (19 – 27 de ani): 5 euro
  • bilet copii și adolescenți sub 19 ani: gratuit
  • ghid audio: 4 euro

Ce poți vizita la Muzeul de Istorie Naturală din Viena

Dacă îți faci vacanța în Viena trebuie neapărat să ai în vedere și o vizită la Muzeul de Istorie Naturală din Viena. Vorbim despre una dintre cele mai importante instituții de acest tip din Europa și chiar din lume.

Numeroasele exponate se întind pe două nivele. La primul etaj sunt expuse minerale, pietre, meteoriți, fosile și alte obiecte care prezintă istoria pământului și modul în care s-a format. De asemenea, tot aici o să poți să vezi impresionante schelete de dinozaur, dar și machete ale fioroaselor reptile care au dispărut. Tot la primul nivel sunt prezentate și exponate care prezintă era glaciară, evoluția umană sau obiecte din perioada preistorică.

Muzeul de Istorie Naturala din Viena

Al doilea nivel al Muzeului de Istorie Naturală din Viena este dedicat vieții animale. Sunt expuși corali, moluște, crabi, insecte, păsări, mamifere și nu numai. De asemenea, muzeul găzduiește și o mulțime de expoziții speciale, care sunt deschise pentru public doar pentru o anumită perioadă de timp.

Pentru a afla tot ce e mai important de știu despre excelentul muzeu din Viena, poți să iei de la intrare un ghid audio. Poți alege dintre două tururi audio, respectiv Top 100 exponate și Înapoi în timp.

Muzeul de Istorie Naturala din Viena

Ai fost la Muzeul de Istorie Naturală din Viena? Povestește-ne ce ți-a plăcut cel mai mult!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers