Vacanță în Tirol, Austria: momente magice la Swarovski Kristallwelten din Wattens

Vacanță în Tirol, Austria: momente magice la Swarovski Kristallwelten din Wattens
 
 

Credeți în minuni pentru o clipă este motto-ul acestui loc unic și plin de surprize, numit și "Uriașul". Swarovski Kristallwelten din localitatea Wattens, Austria, a fost pentru mine o surpriză totală. Nu mă așteptam să pășesc într-un loc atât de plin de fantezie. Swarovski Kristallwelten este o experiență total diferită bazată pe jocul magic de lumină, culoare și muzică. Iluziile devin realitate, simțurile îți sunt stimulate și ești surprins la fiecare pas.

Acest parc tematic a fost conceput de artistul multimedia Andre Heller și deschis în 1995, fiind un tribut adus eternului artist în ale cristalelor Daniel Swarovski. În ziua de azi Swarovski Kristallwelten este unul din atracțiile principale ale zonei Innsbruck, lucru confirmat de către parcările pline ochi cu mașini și autobuze.

Cum ajungi la Swarovski Kristallwelten

Swarovski Kristallwelten este în orașul Wattens, Austria, la doar 35 km de Innsbruck. Adresa exactă este Kristallweltenstrasse 1, 6112 Wattens, Austria.

Locatie Swarovski Kristallwelten, Tirol, Austria

Ajungi foarte ușor întrucât sunt semne direcționale încă de pe autostradă. După ce ieși de pe autostrada Salzburg - Innsbruck, în aproximativ 10 minute ești în parcarea de la intrare (sunt vreo 5 parcări), urmând semnele direcționale maro cu denumirea parcului. Noi am găsit locuri de parcare fără probleme chiar lângă intrare întrucât am ajuns în jur de ora 11, dar oricum sunt mai multe parcări deci nu cred ca sunt probleme.

Swarovski Kristallwelten

După câteva minute de stat la coadă pentru bilete te îndrepți spre o aventură în lumea cristalelor prin intrarea păzită de capul unui uriaș verde prin a cărui gură țâșnește o cascadă. Călătoria în această lume a magiei cristalelor durează aproximativ 45 de minute și te costă doar 11 euro de persoană. Copiii sub 6 ani au gratuitate. Mi-a plăcut foarte mult faptul că odată cu biletele am primit și un ghid în limba română și, astfel, în fiecare cameră am putut citi detalii interesante despre ceea ce vedeam.

Ce vezi în lumea magică Swarovski

În cele 45 de minute vei descoperi pe rând 14 camere, fiecare cu particularitățile ei și fiecare oferindu-ți un spectacol diferit de imagini, culori și sunete, spectacol dominat de eternul cristal. Chiar din hala de intrare dominată de culoarea albastră ești surpins să descoperi un cristal de 300.000 de carate, cel mai mare cristal șlefuit vreodată – Centenarul, alături de lucrări de artă ale unor artiști celebri precum Salvador Dali sau Keith Haring, totul dominat de un perete de cristale înalt de 11 metri și lung de 42 de metri. Tot ce poți spune este WAW!

Swarovski Kristallwelten

Mi-a plăcut foarte mult Domul de cristal, absolut unic din punctul meu de vedere. Această încăpere îţi crează impresia că te afli în mijlocul unui cristal, imaginea ta reflectându-se în miile de fațete ale cristalului, de jur-împrejur. Dacă stăteai în mijlocul domului și vorbeai, sunetul te înconjura din toate părțile.

Fiecare cameră este deosebită și îți va capta atenția: Teatrul mecanic, Cristaloscopul, Teatrul de cristal, Caligrafia cu cristale, Aleea de gheață, Galeria cu cristale, Obiectele Uriașului, La Primadonna absoluta, Puzzle-ul lui Poseidon, 55 milioane de cristale, Reflexii, Pădurea din cristal.

Swarovski Kristallwelten

Finalul călătoriei îți oferă posibilitatea de a admira istoria cristalului într-o expoziție care reflectă evoluția brandului Swarovski de-a lungul timpului. Dacă dorești să îți și cumperi o amintire sau o bijuterie Swarovski, magazinul de la ieșire îți poate satisface și cele mai inedite capricii în materie de bijuterii sau accesorii.

Swarovski Kristallwelten este un "must-see". Junioara mea Irina a fost foarte încântată, întrebându-mă la ieșire dacă a doua zi mai venim o dată. I-am promis că vom reveni peste câțiva ani ca să vedem varianta extinsă a parcului, care s-a inaugurat în 2015.

Tu ai vrea să vizitezi acest obiectiv turistic?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers