Vacanță în Tirol, Austria: admiră lacul Achensee de la 1834 de metri altitudine

Vacanță în Tirol, Austria: admiră lacul Achensee de la 1834 de metri altitudine
 
 

Una dintre atracțiile zonei Tirol este lacul Achensee, cu a sa apă de un albastru-verzui inconfundabil. Întreaga zonă Achensee este perfectă pentru iubitorii de drumeții sau pentru cei pasionați de ture cu bicicleta, datorită amplasării sale la peste 1.800 de metri altitudine. Anchensee dispune de o infrastructură adecvată ciclismului şi turismului montan.

Anchensee s-a aflat de mult pe lista noastră cu destinaţii de călătorie şi odata ajunşi acolo ne-am petrecut o zi întreagă în această zonă, alegând să urcăm până la 1800 de metri doar pentru a putea admira priveliştea pitorească a lacului, de la înălţime. Întreaga expediție ne-a luat în jur de 5 ore, timp în care am urcat cu telecabina, am parcurs unul dintre multele trasee montane și apoi am coborât cu telecabina. Din fericire vremea a ţinut cu noi şi am avut parte de o zi excelentă.

Cum urci la 1834 de metri altitudine

Din localitatea Maurach, poți lua telecabina Rofan până la Erfurter Hutte care se află la 1834 de metri.
Mașina o lași în parcarea gratuită de la baza telecabinei. După ce stai la coadă să plătești biletul va trebui să aștepți cuminte la o altă coadă ca să urci în telecabină întrucât este destul de aglomerat. Două telecabine sunt puse la dispoziţia turiştilor pentru a-i urca şi coborî de pe platoul care îţi încântă privirea de cum ajungi sus. Noi am așteptat aproximativ 20 de minute. Urcarea efectiv durează în jur de 5 minute.

Telecabina Rofan

Un bilet dus-întors costă 19 Eur pentru adulți și 11.50 Eur pentru copii de peste 6 ani, cei mai mici de 6 ani au gratuitate. Află și alte prețuri pe www.rofanseilbahn.at.

Ce poți face sus

Odată ajuns acolo ai mai multe opțiuni: poți face drumeții, poți coborî până jos în Maurach pe 3 variante (aproximativ 2-3 ore) sau poți să te dai cu parapanta. Dacă dorești să faci mișcare ai la dispoziție multe trasee, unele mai ușoare, altele mai grele. Oricum îți recomand echipament adaptat pentru munte și neapărat o pelerină deoarece, în această zonă, vremea este foarte capricioasă.

Lacul Achensee

Noi am ales un traseu de aproximativ o oră dus până la cabana Dalfazalm. Traseul este ușor și foarte bun pentru copii (am întâlnit un cuplu chiar cu cărucior de bebeluș). La cabana Dalfazalm am mâncat un gulaș și am admirat în liniște apa albastră a lacului Achensee. Pot spune că am plecat de acolo cu bateriile încărcate şi cu poftă de a descoperi şi alte locuri noi.

Alte activități la lacul Achensee

Lacul Achensee îți oferă numeroase alte activități dacă dispui de mai mult timp. Dacă îți place hiking-ul sau ești pasionat de trasee cu bicicleta, din localitatea Pertisau poți urca cu telecabina până la Zwolferkopf (1600m) de unde poți coborî pe unul din multele trasee special amenajate.

Achensee

Deasemenea de jur-împrejurul lacului ai la dispoziție piste de biciclete perfecte pentru mișcare în aerul curat al zonei. Pe lac se poate face o plimbare cu barca. Întrucât este o zonă cu vânt puternic numeroşi turişti aleg să se distreze făcând kiting pe lac.

Sunt foarte multe trasee de plimbare sau hiking în zonă. Deci ai nevoie doar de energie și chef de drumeție.

Tu ai include această destinaţie în concediul tău în Tirol?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers