Vacanță în Tirol, Austria: 7 motive să fii turist pentru o zi în Innsbruck

Vacanță în Tirol, Austria: 7 motive să fii turist pentru o zi în Innsbruck
 
 
 

Innsbruck, inima Tirolului, ne-a fost gazdă pentru o zi în vacanța noastră din Austria de anul trecut. După ce am vizitat Lumile de Cristal Swarovski (Swarovski Kristallwelten) din Wattens, am petrecut o zi cu soare și ploaie în Innsbruck.

În primul rând îți recomand ca prima oprire să o faci la punctul de informare turistică din centru pentru a-ți lua pliante și astfel să te decizi ce vrei să vezi. Notează-ți adresa: Burggraben 3 6020 Innsbruck. Poți afla și informații online pe www.innsbruck.info .

Sunt multe locuri care merită văzute în Innsbruck, eu îți menționez mai jos ceea ce am vizitat noi în cele 6 ore cât am stat în acest frumos oraș.

Bulevardul Maria Theresiastrasse, Inssbruck

Innsbruck

Bulevardul Maria Theresa te va introduce în atmosfera specifică orașului Innsbruck. Pe acest bulevard pietonal vei putea admira multe clădiri cu o arhitectură deosebită, în stil tirolez. Plimbarea de-a lungul bulevardului îți va afișa pe rând Coloana Annasaule, Muzeul Grassmayr Bell, Curtea Bisericii (Hofkirche) – o clădire în stil gotic construită în 1553, Silberne Kapell (Capela de Argint din Biserica Hofkirche).

Acoperișul de aur - Goldenes Dachl

Innsbruck

Capătul bulevardului Maria Theresa lasă să fie descoperită o altă atracție a Innsbruck-ului: Goldenes Dachl. Acesta este un balcon cu acoperiș de aur. Vei ajunge în doar două minute aici pe o străduță străjuită de magazine. Acoperişul de aur a fost construit în jurul anului 1.500, la reledinţa lui Friederich al IV-lea, cu scopul de a deservi drept punct de observaţia a principalei zone a oraşului.

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

7 nopți cazare, all inclusive
de la 235 Eur
vezi detalii »

Stadtturm – turnul orașului

Innsbruck

Vacanță de lux în Bodrum

Vacanță de lux în Bodrum

7 nopți cazare, all inclusive, zbor din București
de la 440 Eur
vezi detalii »

După ce vei face câteva poze la Goldenes Dachl și vei admira frumoasele clădiri de jur împrejur, te poți urca în Turnul Orașului – Stadttum – construit în secolul al XV-lea. De la înălțimea celor 51 de metri ai turnului vei putea admira o panoramă completă a orașului. E important să reți că trebuie să urci cele 148 de trepte înainte de a putea vedea Innsbruck-ul de sus.

Palatul imperial Hofburg

Innsbruck

Din centru, hoinărind pe străduțele boeme care şerpuiesc printre clădiri istorice, ajungi în aproximativ 5 minute la Palatul imperial Hofburg, o altă atracţie turistică deosebită a oraşului Innsbruck. Palatul se află în una dintre cele mai importante clădiri ale regiunii Tirol din punct de vedere cultural. Acesta găzduieşte încăperi mari, decorate în stilul specific al perioadei în care a fost construit şi a deservit drept reşedinţă princiară a dinastiei de Habsburg. În această scurtă excusie în Innsbruck am ales să nu vizităm interiorul palatului, dar am decis ca la următoare vizită în capitala Tirolului să fie unul dintre primele obiective turistie la care ne vom întoarce.

Teatrul de Stat

De la Hofburg, în doar câteva minute ești în fața teatrului de Stat un loc perfect pentru pozele din albumul de amintiri.

Hofgarten

Innsbruck

Lângă Teatrul de Stat se află un frumos parc în care te poți plimba jumătate de oră. Cum norii de pe cer nu au mai avut răbdare şi au lăsat să cadă peste noi picuri reci de ploaie, ne-am adăpostit în casa din centrul parcului, unde am avut surpriza să dăm peste numeroşi localnici concentraţi pe jocul de șah.

Cu telecabina la Hungerburg, Seegrube și Hafelekar

Lângă Hofgarten se află stația Congress de unde poți lua telecabina Nordkette ca să urci până la Hungerburg sau Seegrube ca să admiri Innsbruck-ul de la înălțime (mare!). Hungerburg este la o altitudine de 860m și de acolo ai o panoramă foarte frumoasă a orașului. Seegrube este la o altitudine de 1905 m, iar Hafelekar îţi va dezvălui Innsbruck de la 2258m.

Un bilet dus până la Hungerburg este 4.40 Eur (7.40 Eur dus-întors), până la Seegrube este 15.90 Eur (26.60 Eur dus-întors) iar până la Hafelekar este 17.70 Eur (29.50 Eur dus-întors). Mai multe detalii poți citi pe www.nordkette.com.

Dacă mai ai vreo 2 ore îți recomand și o vizită la AlpineZoo unde vei putea admira animale specifice Alpilor. De asemenea un alt obiectiv turistic important în Innsbruck este castelul Ambras unde poți vizita expoziții de pictură și sculptură.

Tu ai include această destinaţie în concediul tău în Tirol?

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

Vacanță spectaculoasă în Barcelona

3 sau 7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 435 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.