Vacanţă în Serbia: Topola şi Arandjelovac

Vacanţă în Serbia: Topola şi Arandjelovac
 
 

În apropiere de Belgrad, turiştii şi locuitorii capitalei au o mulţime de spaţii în care îşi pot petrece timpul liber. De la cramele întinse la complexe monahale şi băi termale, există câte un loc de relaxare pentru fiecare. Dintre cele pe care le-am vizitat Topola şi Arandjelovac s-au dovedit a fi două locaţii pe gustul meu de vacanţă.

Topola şi culorile sale regale

Topola este un oraş aflat la aproximativ 100 km de Belgrad. Proprietate a dinastiei Karadjordjević, dealul Oplenac include câteva minunăţii pe care trebuie să le vezi. Chiar dacă nu eşti pasionat de istorie sau religie, trebuie să ştii că ceea ce ascunde Oplenac este cu adevărat o operă de artă.

Muzeul Regelui Petar I

Biserica Sf. Gheroghe

Biserica Sf. Gheorghe şi Mausoleul familiei Karadjordjević sunt cu advărat impresionante aici. Biserica acoperită cu marmură albă la exterior este o surpriză plină de culoare pentru cei care îi trec pragul. Cele mai frumoase fresce mozaicate ale Serbiei acoperă pereţii de sus până jos şi se continuă în culori surprinzătoare şi modele fascinante până în cripa familiei de la subsol. La îmbrăcarea construcţiei au fost folosite 40 milioane de cuburi de mozaic colorat.

Arandjelovac şi izvoarele sale naturale

Apele termale de la Arandjelovac au fost făcute cunoscute lumii de către conducătorul sârb Miloš Obrenović şi de fiul său Prinţul Mihailo. Alături de Bukovička Spa, Arandjelovac este un orăşel apreciat de cei ce îşi doresc tratamente naturale sau câteva clipe de relaxare departe de capitala aglomerată. Parcul cu statuete din Arandjelovac este un loc numai bun pentru promenadă şi din care poţi descoperi şi cele mai cunoscute centre de tratament şi spa.

   

Vacanţa în Serbia poate însemna şi mai mult. Citeşte şi despre:

Află mai multe despre destinaţiile de vacanţă ale Serbiei de pe site-ul National Tourism Organisation of Serbia!

National Tourism Organization of Serbia

Realizat in colaborare cu: National Tourism Organization of Serbia

National Tourism Organization of Serbia organizează evenimente şi tururi cu tematică specifică pentru a promova vinurile, mănăstirile, vacanţele active, atracţiile turistice şi relaxarea pe întreg teritoriul Serbiei. 

Află mai multe despre Serbia >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers