Vacanţă în Serbia: Topola şi Arandjelovac

Vacanţă în Serbia: Topola şi Arandjelovac
 
 
 

În apropiere de Belgrad, turiştii şi locuitorii capitalei au o mulţime de spaţii în care îşi pot petrece timpul liber. De la cramele întinse la complexe monahale şi băi termale, există câte un loc de relaxare pentru fiecare. Dintre cele pe care le-am vizitat Topola şi Arandjelovac s-au dovedit a fi două locaţii pe gustul meu de vacanţă.

Topola şi culorile sale regale

Topola este un oraş aflat la aproximativ 100 km de Belgrad. Proprietate a dinastiei Karadjordjević, dealul Oplenac include câteva minunăţii pe care trebuie să le vezi. Chiar dacă nu eşti pasionat de istorie sau religie, trebuie să ştii că ceea ce ascunde Oplenac este cu adevărat o operă de artă.

Muzeul Regelui Petar I

Biserica Sf. Gheroghe

Biserica Sf. Gheorghe şi Mausoleul familiei Karadjordjević sunt cu advărat impresionante aici. Biserica acoperită cu marmură albă la exterior este o surpriză plină de culoare pentru cei care îi trec pragul. Cele mai frumoase fresce mozaicate ale Serbiei acoperă pereţii de sus până jos şi se continuă în culori surprinzătoare şi modele fascinante până în cripa familiei de la subsol. La îmbrăcarea construcţiei au fost folosite 40 milioane de cuburi de mozaic colorat.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Arandjelovac şi izvoarele sale naturale

Apele termale de la Arandjelovac au fost făcute cunoscute lumii de către conducătorul sârb Miloš Obrenović şi de fiul său Prinţul Mihailo. Alături de Bukovička Spa, Arandjelovac este un orăşel apreciat de cei ce îşi doresc tratamente naturale sau câteva clipe de relaxare departe de capitala aglomerată. Parcul cu statuete din Arandjelovac este un loc numai bun pentru promenadă şi din care poţi descoperi şi cele mai cunoscute centre de tratament şi spa.

   

Vacanţa în Serbia poate însemna şi mai mult. Citeşte şi despre:

Află mai multe despre destinaţiile de vacanţă ale Serbiei de pe site-ul National Tourism Organisation of Serbia!

National Tourism Organization of Serbia

Realizat in colaborare cu: National Tourism Organization of Serbia

National Tourism Organization of Serbia organizează evenimente şi tururi cu tematică specifică pentru a promova vinurile, mănăstirile, vacanţele active, atracţiile turistice şi relaxarea pe întreg teritoriul Serbiei. 

Află mai multe despre Serbia >

 
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.