Vacanţă în Serbia: Lacul Palić

Vacanţă în Serbia: Lacul Palić
 
 
 

Lacul Palić se află la doar 8 km de Subotica şi este un loc ideal pentru cei care vor să se bucure de aer curat, de o plimbare în natură şi poate şi de câteva sporturi pe apă. Parcul, grădina zoologică, micile palate, plajele şi terasa suspendată pe apă fac deliciul celor care ajung să viziteze Lacul Palić din Serbia.

Câteva date despre Lacul Palić

Cu 9 km lungime, 950 m lăţime şi 2 m adâncime, Lacul Palić este suficient de mare pentru a capta atenţia turiştilor şi pentru a atrage aici practicanţii de sporturi pe apă şi nu numai. În plus, apa lacului are proprietăţi curative, astfel că numeroase centre de tratament au fost construite aici începând cu secolul 19.

Legendele din jurul lacului susţin că acesta ar fi ce a mai rămas din Marea Panonică sau că s-ar fi format din lacrimile unui păstor, pe nume Paul, care şi-ar fi pierdut turma de oi aici.

Ce poţi vedea în apropiere de Lacul Palić

Grădina Zoologică este una dintre cele mai cunoscute atracţii din apropierea Lacului Palić, dar cum nu am avut ocazia de a o vedea de această dată, rămâne ca obiectiv de marcat în următoarea vizită în Serbia. Până atunci, să vă spun totuşi despre ce am văzut şi ce poţi vedea şi tu în parcul de pe lac:

  • Terasa Principală: Palić Grand Terrace a fost inaugurată în 1912 şi îţi atrage atenţia pentru că este clădirea cu cea mai frumoasă privelişte spre lac. La parter există un restaurant, iar etajul a fost transformat în sală de bal.
  • Lido-ul femeilor: O altă clădire impresionantă cu o privelişte perfectă spre lac a fost dedicată de la început relaxării, aşa că şi astăzi este deschisă o terasă şi o cafenea în interior. Numele se datorează faptului că, în trecut, aceasta era clădirea care ascundea femeile care se îmbăiau în lac de privirile curioase.

În rest, cale lungă să-ţi ajungă şi numai timp să te relaxezi! Cool

Poze deosebite de la Lacul Palić

    

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Vacanţa în Serbia poate însemna şi mai mult. Citeşte şi despre:

Află mai multe despre destinaţiile de vacanţă ale Serbiei de pe site-ul National Tourism Organisation of Serbia!

National Tourism Organization of Serbia

Realizat in colaborare cu: National Tourism Organization of Serbia

National Tourism Organization of Serbia organizează evenimente şi tururi cu tematică specifică pentru a promova vinurile, mănăstirile, vacanţele active, atracţiile turistice şi relaxarea pe întreg teritoriul Serbiei. 

Află mai multe despre Serbia >

 
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.