Vacanţă în Serbia: Descoperă Belgrad la pas

Vacanţă în Serbia: Descoperă Belgrad la pas
 
 
 

Cu toate că am ajuns la Belgrad spre seară, nici de această dată nu m-am închis în hotel pentru odihnă. Am ales mai degrabă să explorez puţin străzile oraşului, mai ales că nu mai fusesem în Belgrad, şi curiozitatea mă cam rodea să descopăr marele oraş.

De dinainte de a ajunge la hotel, am observat în stânga şi în dreapta tot ce s-a putut. Am constatat că asemenea întregii ţări şi capitala este deosebit de verde. Peste tot sunt numai parcuri, iar unde nu ai loc de parc, copacii şi lalelele domină spaţiile din faţa clădirilor. Presărate printre toate acestea sunt clădirile bombardate, rămase ca amintire dureroasă a evenimentelor nu de mult trecute. Dincolo de toate acestea, poţi admira renaşterea unei mari capitale. De la proiectele anunţate pentru Noul Belgrad, un centru comercial şi financiar important, până la centrul istoric, zonele dedicate distracţiei şi tineretului, mica pârtie de schi şi plaja de la Ada Ciganlija, Belgradul este un amalgam cu ceva de oferit pentru orice tip de turist.

Am pornit aşadar de la hotel într-o plimbare care ne-a scos în faţă câteva dintre cele mai interesante locuri din Belgrad: Parcul Tasmajdan, Biserica Sf. Marc, cu ale sale exterioare impunătoare şi cu cele două coloane interioare masive, Clădirea Parlamentului din Belgrad, dominată de cupole albastre şi de statuetele cu cai şi Vechiul Palat al Belgradului şi lalelele din faţa lui.

Poze deosebite din Belgrad

     

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Vacanţa în Serbia poate însemna şi mai mult. Citeşte şi despre:

Află mai multe despre destinaţiile de vacanţă ale Serbiei de pe site-ul National Tourism Organisation of Serbia!

National Tourism Organization of Serbia

Realizat in colaborare cu: National Tourism Organization of Serbia

National Tourism Organization of Serbia organizează evenimente şi tururi cu tematică specifică pentru a promova vinurile, mănăstirile, vacanţele active, atracţiile turistice şi relaxarea pe întreg teritoriul Serbiei. 

Află mai multe despre Serbia >

 
Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.