Vacanţă în Serbia: concediu pentru papilele gustative sau ce să mănânci

Vacanţă în Serbia: concediu pentru papilele gustative sau ce să mănânci
 
 

Dacă îţi iei o vacanţă în Serbia trebuie să-ţi pregăteşti serios papilele gustative şi stomacul. Mâncare multă şi bună, bături pe măsură şi cam tot ce îţi poţi dori pentru a-ţi reîncărca bateriile şi pentru a gusta o mulţime de delicatese noi... sau mai puţin noi. Laughing

Numeroase restaurante din Serbia oferă meniuri tradiţionale, dar dacă vrei să te apropii cât mai mult de gusturile de demult, de cele speciale, atunci îţi recomand să încerci la salaš, ferma tradiţională a Serbiei, iar, după o masă copioasă, te poţi drege cu un pahar de vin bun într-una dintre numeroasele crame. Iată ce poţi descoperi în gastronomia Serbiei

Rakija – pentru un început bun

Înainte de mesele copioase de prânz sau de cină, Serbia te invită să-ţi delectezi simţurile cu rakija. Asemănătoare rachiului românesc, rakija este un brandy aperitiv, făcut din prune, pere, struguri, caise sau gutui, fiecare tip având o aromă şi o tărie speciale. Nu uita să închini cu comesenii tăi şi să spui Živeli!

Kajmac în orice aperitiv

Kajmac este un produs din lapte, similar cu brânza moale şi smântâna. Aceasta însoţeşte perfect orice meniu de aperitiv şi a fost una dintre vedetele culinare ale excursiei noastre. Se poate servi şi la micul dejun pe o felie de pâine şi cu multe legume sau la cină peste carnea bine rumenită.

Kajmac

Ciorba de peşte

Nu sunt eu un mare fan al peştelui, dar ciorba de peşte sârbească a fost perfectă pentru mine. Cu un gust uşor picant, o carne fragedă şi ţăiţei proaspeţi a fost numai bună. Laughing

Ciorba de peşte

Pasulj – ciorba de fasole

Pasulj este ciorba de fasole sârbească. Seamănă cu a noastră, iar fermele tradiţionale o servesc alături de salată de varză şi cârnaţi picanţi... deci sigur o să-ţi placă!

Pasulj

Sarmice – sarmalele sârbeşti

Cu un conţinut mai bogat de carne decât ale noastre, învelite în foi de varză sau de viţă de vie, sarmalele sârbeşti sunt de încercat pentru o schimbare de gust.

Sarmice

Amstecurile de carne şi legume

Pentru a degusta toate bunătăţile gastronomice ale Serbiei, poţi încerca un platou cu carne. Pe acesta vei găsi de toate, de la carnea de pleşcaviţă (pljeskavice), la chiftele cu brânză şi şuncă (uštipci) şi alte preparate delicioase din carne de porc, vită şi pui, până la legume proaspete coapte sau la grătar.

Deserturi dulci ca mierea

Numeroase preparate din gastronomia sârbească au la bază mierea şi nucile pentru desert. Astfel, în restaurantele de pe teritoriul Serbiei e musai să guşti ştrudelul cu măr, cireşe sau mac, plăcinta cu nucă, baclavaua şi aşa mai departe.

Deserturi dulci ca mierea

   

Vacanţa în Serbia poate însemna şi mai mult. Citeşte şi despre:

Află mai multe despre destinaţiile de vacanţă ale Serbiei de pe site-ul National Tourism Organisation of Serbia!

National Tourism Organization of Serbia

Realizat in colaborare cu: National Tourism Organization of Serbia

National Tourism Organization of Serbia organizează evenimente şi tururi cu tematică specifică pentru a promova vinurile, mănăstirile, vacanţele active, atracţiile turistice şi relaxarea pe întreg teritoriul Serbiei. 

Află mai multe despre Serbia >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers