Vacanţă în Serbia: atracţii turistice din Novi Sad

Vacanţă în Serbia: atracţii turistice din Novi Sad
 
 

Novi Sad este cel mai mare oraş din regiunea Vojvodina a Serbiei. Localizat convenabil pentru bănăţeni la doar 150 km, este o destinaţie ideală pentru o mini-vacanţă de weekend. Pentru că am văzut atât de multe locuri aici care mi-au atras atenţia, ţi-am pregătit o listă de atracţii pe care să le admiri şi tu în Novi Sad.

Piaţa Libertăţii din Novi Sad

Centrul oraşului Novi Sad sau Piaţa Libertăţii (Trg Slobode) este locul principal din care poţi începe explorarea oraşului. Piaţa se învârte parcă în jurul statuii lui Svetozar Miletić, unul dintre cei mai importanţi lideri politici ai sârbilor din Vojvodina, primar al Novi Sadului în perioada 1861-1862, jurnalist, avocat şi scriitor.

Primăria Novi Sad, clădirea în faţa căreia se află statuia lui Svetozar Miletić, este prima clădire care îţi atrage atenţia cu frumuseţea ei. Clădirea datează din anul 1895. De partea cealaltă a pieţei, impunătoarea Biserică romano-catolică închinată Fecioarei Maria atrage atenţia prin turnul său înalt şi acoperişul decoarte cu plăci colorate. Ridicată în 1742, biserica neo-gotică este considerată a fi catedrala oraşului. Alte clădiri din Piaţa Libertăţii care îţi atrag atenţia sunt: Vojvođanska Bank, Hotel Vojvodina sau Palatul Tanurdžic.

Străzile Zmaj Jovina şi Dunavska

Cele două străzi sunt unele dintre cele mai importante şi mai cunoscute din centrul oraşului Novi Sad. Pline de case colorate, faţade frumos ornamentate, magazine şi restaurante, cele două străzi sunt ideale pentru promenadă, dar şi pentru a admira unele dintre cele mai importante atracţii ale centrului Novi Sadului, cum sunt Palatul Episcopal, Catedrala Ortodoxă Sf. Gheorghe şi Liceul Zamj Jovina. De-a lungul străzii Dunavska vei descoperi Muzeul Vojvodina, Muzeul de Artă Contemporană şi multe altele în drumul spre parc.

Parcul Dunavski

Parcul Dunavski este un loc ideal de promenadă pentru cei care doresc să se ascundă pentru câteva momente la umbră. Novi Sad nu este neapărat un oraş agitat, dar parcul rămâne în continuare o oază de verdeaţă în special pentru familii. Lebedele şi broscuţele ţestoase sunt principala atracţie. Laughing

Sinagoga din Novi Sad

Deşi închisă, Sinagoga din Novi Sad a rămas ca mărturie a comunităţii evreieşti ce a dispărut în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Astăzi, aşa cum se întâmplă şi în Timişoara, Sinagoga poate fi admirată de curioşi numai din extrior, accesul în interior fiind asigurat numai pe durata evenimentelor artistice.

Room Escape Novi Sad

Dacă vrei să ai parte de o experienţă unică în vacanţa ta în Novi Sad, Room Escape este pentru tine. Noi am încercat jocul în 5 oameni şi am fost transpuşi în lumea spărgătorilor de bănci, pentru a fura nişte diamante. Dacă vrei să afli mai multe despre joc, te invit pe Room Escape Novi Sad. De menţionat este faptul că din luna mai au anunţat deschiderea unei noi camere, care va purta numele Nikola Tesla... cu siguranţă un motiv în plus pentru a mă întoarce la Novi SadLaughing

   

Vacanţa în Serbia poate însemna şi mai mult. Citeşte şi despre:

Află mai multe despre destinaţiile de vacanţă ale Serbiei de pe site-ul National Tourism Organisation of Serbia!

National Tourism Organization of Serbia

Realizat in colaborare cu: National Tourism Organization of Serbia

National Tourism Organization of Serbia organizează evenimente şi tururi cu tematică specifică pentru a promova vinurile, mănăstirile, vacanţele active, atracţiile turistice şi relaxarea pe întreg teritoriul Serbiei. 

Află mai multe despre Serbia >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers