Vacanţă în Serbia: 3 crame cu vinuri sârbeşti excepţionale

Vacanţă în Serbia: 3 crame cu vinuri sârbeşti excepţionale
 
 

Serbia este o ţară producătoare de vinuri... şi nu de orice fel, ci de soiuri locale, mai aromate. Indiferent în ce parte a ţării ajungi, ai o mulţime de crame pe care le poţi vizita şi la care poţi opta pentru o degustare. De la clasicele soiuri, până la tipuri de vinuri speciale, produse numai aici, ai cu siguranţă cu ce te delecta şi mai ales ai ce lua cu tine acasă.

Viticultura şi producţia de vin sunt o parte importantă a agriculturii din Serbia. Astăzi, turiştii pot alege să viziteze una dintre cele 8 regiuni producătoare de vin, pot descoperi crame şi pot degusta soiurile locale de vin sau pot chiar participa la diverse evenimente dedicate culesului strugurilor.

Din numărul mare de crame din Serbia, îţi voi prezenta în continuare 3 dintre acestea: Zvonko Bogdan, aflată în apropiere de Subotica, Živanović, din apropiere de Sremski Karlovci, şi Vrbica, din apropiere de Topola. Toate acestea se află în partea centrală şi nordică a Serbiei.

Vinarija Zvonko Bogdan

Crama Zvonko Bogdan se află într-o regiune cu tradiţie în producerea vinului: Palić. Aceasta are ca model cramele franţuzeşti, fiind bogat ornamentată în interior, iar exteriorul având forma unui mic palat elegant. Cu 56 hectare de vie, crama produce 7 soiuri de vin: 8 Tamburaša, Rosé, Život Teče, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Chardonnay şi Cuvée No. 1. Crama dispune şi de un restaurant pentru evenimente şi de apartamente de vacanţă.


Muzej Živanović

Crama şi muzeul Živanović sunt un adevărat spectacol. Muzeul dedicat producţiei vinului şi al mierii completează cu succes crama şi posibilităţile de degustare disponibile aici. Muzeul de apicultură a fost fondat în anul 1968 şi este un tribut adus lui Jovan Živanović, profesor de limba sârbă şi de apicultură în Sremski Karlovci şi un personaj recunoscut pentru contribuţia adusă apiculturii din Serbia. Viţa de vie şi stupii de albină se îmbină perfect în realizarea unor soiuri de vin unice. Bermet este unul dintre acestea, un vin dulce şi aromat, ce îmbină vinul local cu alte 27 de ingrediente secrete, ce au fost transmise din generaţie în generaţie în familia Živanović.

Vinarija Vrbica & Restoran Tarpoš

Crama Vrbica şi Restaurantul Tarpoš au fost create parcă pentru a fi locul perfect pentru mâncare bună şi vinuri deosebite. În cel mai frumos peisaj, pe dealurile din apropiere de Topola, poţi servi mâncăruri alese şi 6 soiuri de vin speciale de pe terasa cramei şi restaurantului. În plus, aici sunt disponibile şi câteva camere pentru cei care doresc să petreacă o scurtă vacanţă printre viţele de vie.

    

Vacanţa în Serbia poate însemna şi mai mult. Citeşte şi despre:

Află mai multe despre destinaţiile de vacanţă ale Serbiei de pe site-ul National Tourism Organisation of Serbia!

National Tourism Organization of Serbia

Realizat in colaborare cu: National Tourism Organization of Serbia

National Tourism Organization of Serbia organizează evenimente şi tururi cu tematică specifică pentru a promova vinurile, mănăstirile, vacanţele active, atracţiile turistice şi relaxarea pe întreg teritoriul Serbiei. 

Află mai multe despre Serbia >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers