Vacanţă în România. 7 locuri pe care să le vezi în sezonul estival

Vacanţă în România. 7 locuri pe care să le vezi în sezonul estival
 
 
 

Vara este anotimpul ideal ca să explorezi locuri pe care nu le-ai văzut. Fie că îţi place să te bronzezi la soare pe şezlong sau pe nisipul fierbinte, fie eşti un împătimit al drumeţiilor montane sau îţi place să vizitezi mănăstiri, muzee sau alte obiective turistice, în anotimpul estival poţi practica toate felurile de turism.

Tu ţi-ai făcut planuri pentru vacanţa din acest sezon? Dacă eşti încă restant la acest capitol şi te afli în pană de idei, noi îţi recomandăm 7 locuri din România pe care să le vizitezi în acest sezon estival. Bucură-te de mare, lacuri cu ape cristaline, trasee spectaculoase care străbat munţii şi numeroase alte obiective turistice. Descoperă România alături de noi!

Laguna Albastră, judeţul Cluj

Laguna Albastra

Fotografie preluata de pe www.panoramio.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Laguna Albastră este un loc spectaculos şi unic în România, situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, în apropierea localităţii Aghireşu. Lacul Laguna Albastră s-a format în locul în care în trecut a funcţionat o mină de caolin şi atrage atenţia prin coloritul extrem de frumos al apei. Considerată o minune a naturii din România, Laguna Albastră atrage sute de turişti care vin să se răcorească în apele de culoarea smaraldului. Recent, Laguna Albastră a fost scoasă la vânzare şi cumpărată de un om de afaceri din judeţul Cluj, urmând să fie amenajată şi repusă în circuitul turistic.

Şoseaua Transrarăul, judeţul Suceava

Transraraul

Fotografie preluata de pe unuplusdouaroti.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cea mai nouă şosea din România situată la mare altitudine străbate Munţii Rarău şi impresionează prin peisajele extrem de frumoase pe care le oferă. Transrarăul are o lungime de 26 de kilometri şi face legătura între DN17 şi DN17B din judeţul Suceava. Şoseaua şerpuieşte la o altitudine de peste 1.400 de metri şi măsoară o lungime de 26 de kilometri. Dacă vrei să te aventurezi pe acest drum de poveste, vei avea parte de privelişti minunate, însă trebuie să ai foarte mare grijă deoarece şoseaua este îngustă, iar pe unele porţiuni nu au loc două autoturisme. Noi îţi recomandăm să parcugi doar distanţa dintre Pojorata şi intersecţia Cabana Rarău.

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

Vacanță la Marea Egee în Halkidiki

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »

Peştera Gheţarul de la Scărişoara, judeţul Alba

Ghetarul Scarisoara

Dacă temperaturile ridicate din această perioadă te fac să îţi doreşti să te afli într-un loc cu răcoare, pregăteşte-ţi rucsacul, bocancii şi porneşte în drumeţie în zona staţiunii Arieşeni, unde vei avea prilejul să te răcoreşti în Peştera Gheţarul Scărişoara. Grota se află la o altitudine de peste 1100 de metri şi adăposteşte cel mai mare gheţar subteran din lume. La Gheţarul Scărişoara ajungi pornind din localitatea Garda de Sus, iar şoseaua te va duce până în apropiere de gura peşterii. Un bilet de intrare costă 7 lei, iar ultima intrare se face la ora 18. În Peştera Gheţarul Scărişoara vei avea parte de gheaţă şi răcoare în miezul verii.

Săptămână de relaxare în Bari

Săptămână de relaxare în Bari

7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 345 Eur
vezi detalii »

Munţii Retezat, judeţul Hunedoara

Muntii Retezat

Un loc sălbatic, cu păduri virgine, culmi semeţe şi lacuri cu ape limpezi. Este vorba despre Munţii Retezat şi Parcul Natural cu acelaşi nume, unde vei putea cutreiera cele mai spectaculoase trasee montane şi vei putea admira privelişti minunate. Masivul Retezat este considerat bijuteria Munţilor Carpaţi şi este renumit pentru varietatea mare de plante şi animale sălbatice care trăiesc aici, dar şi pentru numărul mare de lacuri glaciare cu ape extrem de reci chiar şi în timpul verii. Masivul Retezat este locul ideal în care să te ascunzi de căldură în zilele toride de vară şi unde te poţi bucura de trasee montane care te vor duce pe vârfuri a căror altitudine depăşeşte 2000 de metri.

Peştera Ialomicioarei, Masivul Bucegi

Pestera Ialomicioarei

Fotografie preluata de pe oficialmedia.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În inima Masivului Bucegi un alt loc de poveste şi răcoros aşteaptă să fie descoperit de turişti. Este vorba despre Peştera Ialomicioarei, situată pe versantul drept al Cheilor Peşterii de pe Valea Ialomiţei. Ca să ajungi la gura peşterii poţi opta pentru o călătorie cu maşina pe Valea Ialomiţei, pentru un tur cu telecabina din Buşteni, Sinaia sau telescaunul din zona Babele. Peştera Ialomicioarei oferă un peisaj subteran spectaculos şi se mândreşte cu numeroase grote tematice şi încăperi de care se leagă legende şi poveşti. Şi dacă ai ajuns până aici, fă-ţi timp să vizitezi şi alte obiective din apropiere, precum Lacul Scropoasa, Cheile Tătarului şi Spintecătura Urşilor.

Mănăstirile din Bucovina

Bucovina

Nu te poţi numi un turist pasionat de România dacă nu ai vizitat încă mănăstirile din Bucovina. Leagănul spiritualităţii româneşti te întâmpină cu o ofertă turistică de excepţie. Bucovina este una dintre cele mai pitoreşti zone ale ţării noastre şi locul în care vei putea cunoaşte tradiţii şi obiceiuri care se păstrează nealterate de trecerea timpului. Tot aici vei putea gusta din cele mai savuroase bucate ale gastronomiei româneşti, dar cele mai populare atracţii turistice de aici sunt mănăstirile pictate. Trece pe lista ta cu obiective turistice de vizitat Mănăstirile Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa şi Humor.

Delta Dunării, judeţul Tulcea

Delta Dunarii

Delta Dunării este cel mai nou teritoriu din Europa, un loc mlăştinos de o frumuseţe deosebită – al treilea ca mărime din lume, şi casă pentru milioane de păsări migratoare. Situată la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, Delta Dunării este locul în care te vei conecta cu natura, vei putea observa păsările în mediul lor natural, iar la întoarcere, dacă eşti pescar, te vei putea lăuda prietenilor cu capturi impresionante. Delta Dunării fascinează prin sălbăticie şi simplitate şi este un loc din care te vei întoarce cu bateriile încărcate.

Tu ce locuri minunate din România vei vizita în această vară?

Vacanță de lux în Bodrum

Vacanță de lux în Bodrum

7 nopți cazare, all inclusive, zbor din București
de la 440 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.