Vacanță în Portugalia: plimbare pe străzile colorate din Aveiro

Vacanță în Portugalia: plimbare pe străzile colorate din Aveiro
 
 

În timpul vacanței mele în Portugalia am reușit să vizitez unul dintre cele mai fermecătoare orășele din acest colț al Europei. Este vorba despre Aveiro, un oraș pe canale, ce seamănă cu Veneția, dar care are o mulțime de clădiri colorate și o atmosferă desprinsă parcă din povești.

Deși Aveiro se mândrește cu o serie de muzee, biserici și alte atracții turistice interesante, eu am preferat să fac o plimbare mai lungă pe străzile sale cochete și să admir arhitectura sa spectaculoasă art nouveau. Așa că vă invit și pe voi la o plimbare prin Aveiro.

Citește și: Vacanță în Portugalia: 12 locuri pe care să le vizitezi în Porto

Unde se află Aveiro

Prima dată să vă spun unde este acest loc minunat. Orașul Aveiro se află la 76 de kilometri la sud de Porto. Eu am ajuns aici cu trenul, care presupune o călătorie de aproximativ jumătate de oră, biletul fiind 3,45 euro.

Aveiro pe hartă

Citește și: Vacanță în Porto: 8 excursii de o zi din cel mai frumos oraș portughez

Odată ce ajungi în gara din Aveiro, nu uita să admiri clădirea veche a stației care este o adevărată bijuterie arhitectonică!

Gara din Aveiro

Gondole pe canalele din Aveiro

Deși toată lumea spune că Aveiro este o "Veneția a Portugaliei", nu te aștepta să găsești un oraș doar pe canale. De fapt, are câteva canale artificiale, fiind înconjurat de lagune și mlaștină. În schimb, vei putea admira simpaticele gondole colorate (numite moliceiros), care alunecă lin pe sub podurile uriașe, fiecare cu un design unic și multe statui.

Gondole Aveiro

moliceiros

Canal Aveiro

Neapărat trebuie să faci o plimbare și prin Parcul Jardim do Rossio! Lângă acest parc vei găsi Museu de Arte Nova, adică Muzeul Art Nouveau, și Museu da Cidade de Aveiro, ambele găzduite în două clădiri spectaculoase.

Muzeul Art Nouveau

Centrul istoric, sufletul colorat al orașului Aveiro

Pentru a descoperi atmosfera de basm din Aveiro trebuie să explorezi centrul istoric. Aici vei găsi un labirint de străduțe întortocheate, majoritatea pietonale, mărginite de clădiri care mai de care mai frumoase. Eu m-am oprit într-o mică piațetă, unde am savurat o înghețată delicioasă de mandarine și fructul pasiunii, și am ascultat acorduri fado care veneau dintr-un magazin de instrumente muzicale. Smile

Inghetata in Aveiro

Centrul istoric din Aveiro

Azulejos

Apoi am descoperi un alt... canal mărginit cu alte căsuțe multicolore, decorate cu mii de azulejos.

Canal Aveirp

Aveiro

Plimbări pe sub... pești

După ce am explorat centrul istoric, am traversat canalul principal al orașului Aveiro și am ajuns în partea sudică a localității – un alt labirint de străzi pietonale, de data aceasta decorate cu... pești.

Centrul orasului Aveiro

În această zonă am văzut primăria orașului...

Primaria Aveiro

... Catedrala Aveiro sau Igreja de São Domingos...

Catedrala Aveiro

... și multe alte clădiri frumoase decorate cu azulejos.

Strada Aveiro

Tu ai vizitat Aveiro? Spune-mi în comentarii ce ți-a plăcut cel mai mult în acest oraș din Portugalia?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers