Vacanța în Maramureș: Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației

Vacanța în Maramureș: Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației
 
 

Ești îndrăgostit de minunatele atracții turistice din Maramureș și de frumusețea de aici? Atunci trebuie neapărat să vizitezi și Muzeul Satului Maramureșean, locul ideal pentru a sărbători istoria și tradiția acestei zone excelente.

Muzeul Satului Maramureșean este unul realizat cu foarte multă migală, respectând cu sfințenie tradițiile zonei. O vizită aici o să te facă să te simți ca și cum te-ai întors în timp, într-un sat maramureșean autentic.

Cum ajungi la Muzeul Satului Maramureșean

Muzeul se află la aproximativ 3 km de centrul orașului Sighetu Marmației, județul Maramureș, pe Strada Muzeului nr. 1. Din zona centrală a localității, cei care călătoresc cu mașina trebuie să-și continue drumul pe DN18, iar în aproximativ 8 minute vor ajunge la destinație. Dacă alegi să faci o plimbare până la muzeu, poți să mergi și pe jos. Din centru o să ai de mers aproximativ 45 de minute.

Harta Sighetu Marmației

Program de vizitare Muzeul Satului Maramureșean

  • luni – duminică: 8:00 – 18:00

Taxe vizitare Muzeul Satului Maramureșean

  • adulți – 4 lei
  • elevi, studenți, pensionari – 2 lei

Ce trebuie să știi despre Muzeul Satului Maramureșean

După ce ai trecut pe sub poarta principală a muzeului o să pășești într-o altă lume. Una din trecut, dar cât se poate de fermecătoare. Muzeul Satului, care se numără printre cele mai importante atracții turistice din Maramureș, și-a deschis porțiile în anul 1981, la zece ani după ce a început construcția sa. De-a lungul anilor, muzeul a tot crescut, iar în prezent se întinde pe o suprafață de 14 hectare. Turiștii se pot plimba în voie pe ulițe, unele dreptele, altele întortocheate, sau pe poteci, având astfel senzația că într-adevăr se află într-un sat adevărat.

Muzeul Satului Maramuresean

Cei care își fac vacanța în Maramureș trebuie neapărat să ajungă și la muzeu. În total, există aproximativ 150 de construcții care pot fi admirate, respectiv case tradiționale, o biserică, două mori și anexe. Printre cele mai vechi exponate se numără o casă care datează din anul 1611 și biserica din "sat", care a fost construită în 1617.
În acest peisaj de vis sunt marcate și unele sărbători, așa că, dacă ești norocos s-ar putea să vezi muzeul atunci când este și "populat" de o mulțime de oameni în porturi tradiționale. În restul anului, singurii locatari sunt niște veverițe simpatice, care nu mai vor să plece de aici.

Muzeul Satului Maramuresean

Minunatul muzeu se regăsește printre cele mai căutate atracții turistice din Maramureș care pot fi vizitate atât iarna, cât și vara. Pentru mine această experiență a fost cât se poate de plăcută, de aceea recomand cu bucurie acest obiectiv. Aerul curat, liniștea și frumusețea exponatelor dau locului un farmec aparte de care o să te îndrăgostești și tu. Mai mult, și copiii s-au simțit excelent, neavând timp să se plictisească. Pentru mine o vacanță în Maramureș este mereu binevenită.

Dacă vrei să afli cât mai multe detalii despre Muzeul Satului Maramureșean și despre construcțiile care se regăsesc în interiorul său, atunci poți să-l vizitezi alături de un ghid. Atenție, trebuie să îți faci programare cu cel puțin 48 de ore înainte.

Muzeul Satului Maramuresean

Citește și: 

Tu ai vizitat Muzeul Satului Maramureșean? Povestește-ne ce impresie ți-a lăsat!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers