Vacanța în Maramureș: Mănăstirea Bârsana

Vacanța în Maramureș: Mănăstirea Bârsana
 
 

Dacă ai decis să vizitezi cele mai frumoase atracții turistice din Maramureș atunci cu siguranță nu vrei să ratezi Mănăstirea Bârsana. Iată ce trebuie să știi despre acest loc minunat.

Unde este Mânăstirea Bârsana

Mănăstirea Bârsana se află în comuna cu același nume, din județul Maramureș. Cel mai apropiat oraș este Sighetu Marmației, distanța dintre cele două fiind de 20 de km.

În cazul în care călătorești cu mașina din Sighetu Marmației trebuie să mergi pe DJ186, pe traseul Sighetu Marmației – Vadu Izei – Oncești – Bârsana.

Harta Bârsana

Ce trebuie să știi despre Mănăstirea Bârsana

Considerată una dintre cele mai importante atracții turistice din Maramureș, dar și din România, Mânăstirea Bârsana (cunoscută și sub numele Mănăstirea Sfinților 12 Apostoli) are o istorie interesantă. Cele mai multe documente arată că povestea ei începe în secolul al XVI-lea.

Manastirea Barsana

Aici au slujit numeroși călugări, dar, spre finalul secolului al XVIII-lea, mânăstirea devine pustie. Mai precis, În 1791 călugării au fost alungați, iar chiliile și clădirile anexe au fost distruse. După ce mănăstirea a fost distrusă, nu a mai rămas decât biserica, care în 1805 a fost mutată mai aproape de sat pentru a fi protejată. În 1993 au început construcțiile pentru Mânăstirea Bârsana care au cuprins biserica mânăstirii, turnul (clopotnița), casa cu chilii, altarul de vară, poarta mănăstirii, casa meșterilor, casa artiștilor și un muzeu.

În scurt timp Mânăstirea Bârsana a devenit una dintre cele mai importante atracții turistice din Maramureș, un loc vizitat de călători din toate colțurile lumii. Aici poți face plimbări prin curtea mânăstirii, poți vizita interiorul bisericii și muzeul care este construit în așa fel încât să ofere imaginea unei case țărănești maramureșene. Mobilierul și tâmplăria respectă modelul local, iar dacă faci o vizită aici o să vezi manuscrise și cărți vechi de secole, icoane vechi și o mulțime de obiecte de artă populară locală.

Manastirea Barsana

Cei care vor să se bucure din plin de frumusețea locului pot chiar să-și petreacă aici una sau mai multe nopți. Există camere de închiriat chiar în cadrul Mânăstirii Bârsana, acestea fiind disponibile vara, între lunile mai – septembrie. Detalii se pot obține la numărul de telefon: 0262.311.020.

Citește și:

Ai vizitat Mănăstirea Bârsana? Spune-ne cum ți s-a părut.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers