Vacanță în Lisabona: 10 excursii de o zi din capitala Portugaliei

Vacanță în Lisabona: 10 excursii de o zi din capitala Portugaliei
 
 

Lisabona este una dintre cele mai colorate și fermecătoare capitale europene. Străzile sale în pantă, clădirile istorice și atmosfera mereu estivală atrag o mulțime de călători. Totuși, dacă plănuiești o vacanță prelungită în Lisabona, ar fi păcat să nu explorezi și locurile minunate din jur. De la plaje idilice și castele desprinse din povești, la zone naturale frumoase și orășele minunate, ai o mulțime de opțiuni când vine vorba de excursii de o zi din Lisabona. Iată favoritele noastre!

Citește și: 8 atracţii turistice pe care să nu le ratezi în Lisabona

Excursie la Sintra

Cea mai interesantă excursie de o zi din Lisabona este în orășelul Sintra, aflat la 30 de kilometri. Frumusețea acestui orășel constă în castelul său antic, precum și în palatele istorice care împreună fac parte din locurile de patrimoniu UNESCO. Începe-ți excursia vizitând Palatul Național Sintra, aflat în inima orășelului, o fostă reședință de vară a regilor Portugaliei. Apoi ia un autobuz spre Castelo dos Mouros, un castel maur din secolul VIII, cocoțat pe un deal deasupra orașului. Totuși, cel mai frumos obiectiv turistic din Sintra este Palacio da Pena, un superb palat colorat ce pare a fi desprins din povești. Dacă îți mai rămâne timp, explorează și Palatul Monserrate și Palacio dos Milhões.

Pentru a ajunge în Sintra, poți lua un tren din gara Rossio din Lisabona, călătoria fiind de aproximativ 40 de minute, iar biletul este între 2 și 4 euro.

Sintra

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Excursie în Cascais

Dacă vrei să petreci o zi la malul oceanului într-una dintre cele mai vesele stațiuni din Portugalia, atunci trebuie să faci o excursie în orășelul Cascais. Amplasat în jurul unei plaje cu nisip fin, Cascais este un fost sat de pescari care s-a transformat în stațiune după ce regele Luis I și-a mutat reședința de vară în Palacio da Cidadela, o fortăreața din secolul XVII aflată chiar la malul oceanului. Stațiunea poate fi ușor explorată pe jos, centrul istoric fiind foarte pitoresc. Pierde-te pe aleile înguste, fă o pauză în Parcul Marechal Carmona, iar apoi explorează Muzeul Mării. Tot în Cascais poți vedea portul orașului, unde vei rămâne impresionat de iahturile luxoase, iar apoi poți face o vizită la Farul Santa Marta, ce găzduiește un mic muzeu.

Cascais se află la 25 de kilometri de Lisabona, fiind ultima stație de pe linia feroviară Cais do Sodré-Cascais. Un drum cu trenul de-a lungul coastei durează aproximativ 30 de minute, iar biletul de tren este între 2 și 4 euro.

Cascais

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Excursie în Mafra

Marfa este un mic orășel la nord-vest de Lisabona cunoscut pentru un singur lucru – Mosteiro Pálacio Nacional de Mafra, unul dintre cele mai impresionante monumente istorice din Portugalia. Această clădire incredibilă a fost realizată cu aurul adus din Brazilia de navigatorii portughezi, astfel încât peste 45.000 de oameni au lucrat timp de 13 ani la acest palat. Clădirea are 1.200 de încăperi toate bogat decorate. Palatul are și o uriașă bibliotecă și o capelă, clădirile fiind înconjurate de grădini vaste.

Pentru a ajunge în orașul Mafra, din Lisabona, va trebui să iei un tren până în Campo Grande, lângă aeroport, iar de acolo poți lua un autobuz până în Mafra. În total, drumul durează aproximativ 2 ore și 15 minute, iar biletele vor costa între 5 și 7 euro.

Mafra

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Excursie la Boca do Inferno

Una dintre cele mai fascinante monumente naturale din Portugalia, Boca do Inferno se află la doar 3 kilometri de Cascais, de-a lungul drumului de coastă Avenida Rei Humberto de Itália. Numele acestui loc se traduce prin Gura Infernului, fiind o prăpastie săpată faleză. Valurile oceanului se sparg în cavernele de sub stânci, generând un jet uriaș de apă precum și un sunet similar cu cel al unui tun. Acest spectacol al naturii este cu adevărat fascinant și nu ar trebui să-l ratezi.

Din Cascais, poți ajunge pe jos până la Boca do Inferno. Din gara orașului, vei face în jur de 20 de minute până în acest loc fascinant.

Boca do Inferno

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Excursie la Palatul Queluz

La 14 kilometri de Lisabona vei găsi un alt palat incredibil, ce datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Construit pentru Regele Pedro ș Regina Maria I, Palatul Queluz este considerat unul dintre cele mai somptuoase din Portugalia, fiind și un adevărat simbol al arhitecturii tradiționale portugheze. Astăzi palatul este un adevărat muzeu ce găzduiește artefacte baroce, rococo și neo-clasice ce reprezintă viața de la curtea regală din secolele XVIII și XIX. Printre cele mai impresionante încăperi se numără Sala Tronului, Sala Ambasadorilor și Camera Don Quixote.

Pentru a ajunge la Palatul Queluz poți lua trenul din Gara Rossio, linia Sintra, până în stația Queluz-Belas. Un drum durează aproximativ 20 de minute, iar biletul costă între 1 și 3 euro.

Palatul Queluz

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Excursie la Praia do Guincho

În apropiere de Lisabona vei găsi o mulțime de plaje superbe, unde poți lenevi o zi întreagă, dar niciuna nu se compară cu Praia do Guincho. Această plajă cu nisip fin este cunoscută drept una dintre destinațiile de top pentru surfing și windsrufing. Din păcate, valurile mari și curenții puternici ar trebui să te descurajeze să înoți în apele oceanului. Totuși, asta nu înseamnă că nu te poți relaxa pe nisipul auriu în timp ce admiri surferii curajoși.

Deoarece Praia do Guincho se află la 65 de kilometri de Lisabona, este mai simplu să închiriezi o mașină pentru a ajunge acolo. De asemenea, poți lua un tren din Lisabona până în localitatea Torres Vedras, de unde va trebui să iei un taxi până la plajă, care te va costa între 25 și 30 euro.

Praia do Guincho

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Excursie la Serra da Arrábida

Iubitorii de natură și drumeții nu ar trebui să rateze o excursie în Serra da Arrábida, un lanț muntos ce se ridică 500 de metri peste golful Setubal și care conține Parcul Natural Arrábida. Întreaga zonă este acoperită cu arbuști, iar peisajul incredibil găzduiește nenumărate specii fascinante de plante și animale. Serra da Arrábida are o mulțime de trasee de drumeții bine marcate, iar toate te vor răsplăti cu priveliști incredibile peste ocean.

Deși este un autobuz care ajunge în această zonă, cursele sunt puține, așa că îți va fi mult mai simplu să vizitezi acest loc cu mașina.

Serra da Arrábida

Fotografie preluata de pe Depositphotos © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Excursie în Azenhas do Mar

O aglomerare de căsuțe decolorate de soare, acest sat idilic este cocoțat pe stânci înalte deasupra valurilor înspumate ale Atlanticului. Principala atracție din Azenhas do Mar este o piscină naturală, aflată chiar la baza falezei. În apropiere vei descoperi o altă plajă superbă - Praia das Maçãs, unde poți ajunge cu un tramvai retro din Sintra.

Azenhas do Mar se află la 11 de kilometri de Sintra, dar excursia cu tramvaiul retro, prin Corales, este mult mai interesantă. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, poți lua un autobuz din Sintra. Drumul durează în jur de 20 de minute, iar biletul este între 2 și 4 euro.

Azenhas do Mar

Fotografie preluata de pe Depositphotos . © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Excursie în Sesimbra

Satul de pescari Sesimbra este o alegere minunată pentru o zi de aventuri în afara Lisabonei. Aici poți admira micul port, populat cu bărci colorate, și Fortăreața Santiago din secolul al XVII-lea, ce găzduiește Muzeul Mării. Centrul vechi din Sesimbra este un labirint de alei înguste împânzite cu restaurante și cafenele, în timp ce plajele cu nisip auriu sunt locul ideal în care să te relaxezi după plimbările lungi. Nu rata nici castelul din secolul X ce se înalță deasupra orășelului sau Biserica Nossa Senhora do Castelo.

Sesimbra se află la 40 de kilometri de Lisabona și poți ajung aici cu autobuzul, din Praça de Espanha. Călătoria va dura aproximativ o oră, iar biletul este între 3 și 5 euro.

Sesimbra

Fotografie preluata de pe grayline.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Excursie în Reserva Natural do Estuário do Sado

Există o mulțime de motive pentru care să vizitezi Rezervația Naturală Estuarul Sado, dar cel mai important este varietatea de păsări care își fac veacul de-a lungul țărmului și în zonele de mlaștină. Mai mult, în estuarul rezervației vei putea observa delfini care se joacă în apele puțin adânci de la mal. Curioșii pot face un "safari" la bordul unei bărci ce pornește din portul Setubal. Astfel, poți să admiri simpaticele creaturi îndeaproape. Dacă ai suficient timp, îți poți extinde excursia și în orașul Setubal unde, pe lângă portul plin de viață, poți admira Castelul Sao Felipe și Igreja de Jesus. Nu departe de acest orășel se află peninsula Troia, unde poți explora urmele unui oraș roman.

Pentru a ajunge în orașul Setubal, poți lua autobuzul din stația Avenida Calouste Gulbenkian, din Lisabona. Călătoria durează aproximativ 50 de minute, iar biletul costă între 3 și 5 euro.

Reserva Natural do Estuário do Sado

Fotografie preluata de pe ambiente-setubal.pt. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Locuri de cazare în Lisabona

Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să vizitezi toate aceste locuri minunate, iată și câteva locuri de cazare în Lisabona pentru toate bugetele:

Dacă aceste locuri de cazare din Lisabona nu te atrag, poți găsi o mulțime de alte variante aici.

Citește și: Cât costă o vacanță în Lisabona în 2017

Excursii din Lisabona

Tu ai vizitat Lisabona? Ce locuri minunate ai descoperit în jurul acestui oraș?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers