Vacanţă în Kusadasi: Templul lui Artemis, una din cele şapte minuni a lumii antice

Vacanţă în Kusadasi: Templul lui Artemis, una din cele şapte minuni a lumii antice
 
 

După o vizită de câteva ore printre ruinele oraşului Efes care m-a impresionat foarte tare, am făcut o scurtă oprire să vedem şi Templul lui Artemis sau "Templul Dianei", considerat una din cele 7 minuni a lumii antice.

Din păcate, din toată construcţia imperială care strălucea altădată, acum a mai rămas o coloană şi... "un bolovan", bucată dintr-o altă coloană, ambele într-o mlaştină! E destul de greu ca necunoscător să apreciezi adevărata valoare a acestor ruine. Marele meu noroc a fost că pe tot parcursul excusiei am avut un ghid turistic, care ne-a povestit despre fiecare loc în parte şi ne-a răspuns la toate întrebările ca şi cum ar fi trăit în acele vremuri. Sincer, dacă ajungi în Kusadasi şi vrei să vizitezi aceste locuri, nu o fă fără un ghid turistic specialzat... pierzi mai bine de jumătate din farmecul locului!

Templul lui Artemis

Templul lui Artemis din Kusadasi

Scurt istoric despre Templul lui Artemis

Templul lui Artemis a fost ridicat de împăratul Adrian cel Mare, în anul 550 î.Hr. în Efes, oraş atunci aflat pe teritoriul imperiului babilonian. Timp de 120 ani s-a muncit la ridicarea clădirii, care era lată de 51 metri, lungă de 105 metri şi susţinută de 127 de coloane, care aveau 18 metri înălţime. În interioru templului era vestita statuie a Zeiţei Artemis, care avea doi metri înălţime şi era acoperită cu aur şi argint.

După aproximativ 200 de ani după ce a fost ridicat templul acesta a suferit un incendiu.

„Se spune că un om numit Herostratus a aprins focul și că și el a murit în foc. Istoria acestui om este una din cele mai dramatice și pline de învățăminte din antichitate. El nu se deosebea prin nimic de semenii săi însă, în dorința de a se menține în conștiința oamenilor și în istorie, a comis această crimă. De aici a luat naștere expresia "Slavă lui Herostrate". Legenda spune că în noaptea în care templul a ars, s-a născut Alexandru cel Mare, iar Artemis a fost prea ocupată cu nașterea lui și nu a avut grijă de templu”. (sursă Wikipedia)

În 356 î.Hr templul a fost reconstruit de către cetățenii orașului Efes, dar a fost dărâmat odată cu apariția creștinismului.

Dacă ajungi în Kusadasi şi vrei să vizitezi şi acest templu să nu îţi aloci mai mult de 30 minute. Personal, în afară de câteva poze frumoase, o poveste interesantă, un domn turc care vindea suveniruri pe o Dacia, o barză care facea un spectacol de toată frumuseţea pasionaţilor de fotografii şi un păun rătăcit care se plimba printre oameni, nu am văzut… 

Concediu in Kusadasi

Vacanta in Kusadasi

   

Vrei să mai afli ce să vizitezi în vacanţa ta în Kusadasi? Citeşte şi despre: ruinele orasului Laodiceaterasele naturale de la PamukkaleParcul Naţional Milli şi Peştera lui Zeus.

Agenţia Filadelfia Turism

Realizat in colaborare cu: Agenţia Filadelfia Turism

Filadelfia Turism este o agenţie de turism care doreşte să satisfacă toate nevoile şi pretenţile clienţilor, de aceea oferă soluţii adecvate în condiţii de maximă seriozitate şi responsabilitate. 

Află mai multe despre Filadelfia Turism, pe site-ulfiladelfiaturism.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers