Vacanţă în Kusadasi: Peştera lui Zeus din Kusadasi - mit sau realitate

Vacanţă în Kusadasi: Peştera lui Zeus din Kusadasi - mit sau realitate
 
 

După un drum de mai bine de 20 de ore cu autocarul, care s-a terminat cu doar câteva ore de somn, m-am trezit de dimineaţă pentru a vedea cele mai importante obiective turistice din împrejurimile oraşului Kusadasi.

La doar câteva sute de metri de una din ieşirile din Kusadasi se află o parcare pentru aproximativ 10 autoturisme şi un indicator vizibil cu "Peştera lui Zeus".

Spre Pestera lui Zeus

Din câte mi-a explicat şoferul turc, care recunosc că nu se descurca foarte bine cu limba engleză. Fiul lui Cronos şi al Rheei şi-a insuşit acest loc pentru că "a dormit" în el timp de câteva sute de ani. Să nu vă asteptaţi să vedeţi un pat sau vreo noptieră… de fapt, este o grotă în interiorul căreia există un lac de o culoare greu de descris. Un fel de albastru închis, însă transparent, care nu te lasă să-ţi dai seama de unde începe apa… ciudat! 

Interiorul Pesterii lui Zeus

Ce am mai aflat despre Peştera lui Zeus

Eu am vizitat acest loc în luna aprilie, iar apa era foarte rece, însă am înţeles că nu-i creşte temperatura nici în timpul verii, cu toate că există foarte multe persoane care se scaldă în această apă.

Mai mult de atât, există un mit legat de acest loc, cum că femeile care nu pot să facă copii, dacă intră în această apă devin fertile. Cele care fac acest lucru, leagă de crenguţele pomilor din jur o aţă albă…

Traditii legate de Pestera lui Zeus

Nu ştiu dacă spiritul lui Zeus era acasă când am trecut pe acolo, însă am fost norocoasă să văd numeroase lucruri interesante în jurul acestei peşteri. De exemplu… câteva mii de mini-broscuţe interesante, care îţi săreau din faţa pantofului când păşeai, un fluture cu patru ochi, un soi de vie care face nişte struguri albi rari, din câte am înţeles cresc în doar câteva locuri din lume, din câte spunea Bairam, turcul cu care am vizitat acest loc, din aceşti struguri se face un vin rar, el l-a numit "cel mai scump din lume" – nu pot confirma asta, dar cu siguranţă este un vin scump.

În rest, nu ştiu ce aş mai putea să vă povestesc despre Peştera lui Zeus pentru că nu am stat mai mult de 20 minute acolo. Dacă nu vrei să te scalzi în acest loc, nici nu are rost să-ţi aloci mai mult timp… 

   

Vrei să mai afli ce să vizitezi în vacanţa ta în Kusadasi? Citeşte şi despre: terasele naturale de la Pamukkaletemplul lui ArtemisParcul Naţional Milli şi Laodicea

Agenţia Filadelfia Turism

Realizat in colaborare cu: Agenţia Filadelfia Turism

Filadelfia Turism este o agenţie de turism care doreşte să satisfacă toate nevoile şi pretenţile clienţilor, de aceea oferă soluţii adecvate în condiţii de maximă seriozitate şi responsabilitate. 

Află mai multe despre Filadelfia Turism, pe site-ulfiladelfiaturism.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers