Vacanţă în Kusadasi: Laodicea, un oraş construit de Antiochus II Theos, între anii 261 şi 253 î.Hr - galerie foto

Vacanţă în Kusadasi: Laodicea, un oraş construit de Antiochus II Theos, între anii 261 şi 253 î.Hr - galerie foto
 
 

Oraşul Laodicea este unul din obiectivele turistice a cărui poveste m-a cam dat peste cap. Nu am înţeles nici atunci foarte bine secretul din spatele ruinelor şi nici acum, după o documentare de câteva zeci de minute. Aşa că, o să prefer să nu vorbesc despre aceste lucruri, o să mă rezum strict la ce am înţeles şi de ce anume sunt sigură… (poate mă ajutaţi voi să elucidez misterul din spatele oraşului Laodicea).

Templul din Laodicea

Ruinele de la Laodicea

Scurt istoric al oraşului Laodicea

Acest oraş a fost construit de Antiochus II Theos, între anii 261 – 253 î.Hr, pentru soţia sa – Laodicea - frumos gest! Oraşul a fost dărâmat aproape integral în timpul celor trei războaie Mithridatice, însă şi-a revenit foarte repede, la scurt timp devenind unul dintre cele mai înfloritoare oraşe din Asia Mică, titlu care şi l-a păstrat o perioadă destul de lungă. Pentru că locuitorii oraşul deveniseră foarte bogaţi, oraşul găzduia mai multe şcoli, spitale şi numeroase magazine. Se zvoneşte că Antioh cel Mare ar fi adus din Babilonia 2000 de familii de evrei să populeze acest oraş.

Dacă ai un ghid care se descurcă bine şi o imaginaţie cât de cât mai bogată… încă poţi vizualiza străzile oraşului, poţi intra în casele oamenilor, poţi merge la bilibiotecă, poţi lua un loc în amfiteatru sau poţi simţii energia bisericii Laodicea - una din cele 7 biserici din Asia Mică, cărora Domnul Iisus le-a scris 7 scrisori relatate în Apocalipsă! (Efes, Smirna, Pergam, ipotenuza fiind Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia, Laodicea)

Concediu in Laodicea

Vacanta in Kusadasi

Din câte povestea o doamnă din grupul nostru, arheologii caută în continuare ruine din oraş sub pământ, pe care le ridică constant la suprafaţă. Ea susţinea că ar mai fi fost în acest loc cu câţiva ani în urmă şi că nimic nu mai este ca atunci…

Recomandări pentru o vizită în Laodicea

Un lucru care mie mi-a plăcut foarte tare în Laodicea a fost multitudinea de maci dintre ruine, efectiv îţi dădeau senzaţia că există un covor. Câteva sfaturi de care să ţi cont dacă mergi să vizitezi acest loc ar fi:

  • să îţi acoperi capul cu o pălărie sau cu o eşarfă
  • ia-ţi cu tine o rezervă de apă
  • echipează-te cu pantofi comozi
  • nu recomand locul copiilor
  • mare atenţie la şopârle, sunt foarte multe

   

Vrei să mai afli ce să vizitezi în vacanţa ta în Kusadasi? Citeşte şi despre: terasele naturale de la Pamukkale, Templul lui Artemis, Parcul Naţional Milli şi Peştera lui Zeus.

Cele mai frumoase imagini de la Laodicea

Agenţia Filadelfia Turism

Realizat in colaborare cu: Agenţia Filadelfia Turism

Filadelfia Turism este o agenţie de turism care doreşte să satisfacă toate nevoile şi pretenţile clienţilor, de aceea oferă soluţii adecvate în condiţii de maximă seriozitate şi responsabilitate. 

Află mai multe despre Filadelfia Turism, pe site-ulfiladelfiaturism.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers