Vacanţă în Kusadasi: 10 lire turceşti, atât costă să vezi paradisul, Parcul Naţional Milli-Kusadasi - galerie foto

Vacanţă în Kusadasi: 10 lire turceşti, atât costă să vezi paradisul, Parcul Naţional Milli-Kusadasi - galerie foto
 
 

Dacă îţi doreşti să ajungi în Bora Bora, Seychelles sau în Republica Dominicana şi din “diferite motive” nu poţi să mergi, strânge cureaua, adună câteva sute de euro, caută o ofertă avantajoasă către Kusadasi şi mergi la plajă în Milli Parc. Încălţat, (pentru că plajele sunt cu pietricele mărunte) o să ai senzaţia că eşti pe o insulă exotică!

După cum am spus şi mai sus, cu 10 lire tuceşti vezi Paradisul! Eu recunosc că am văzut doar o mică parte din acest loc, însă mi-a fost suficient să mă convingă să revin… bineînţeles, cu mai mult timp disponibil.

Parcul National Milli

Marea in Milli Parc, Kusadasi

Ce poţi vedea în Parcul Naţional Milli

Parcul Naţional Milli se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare acoperite cu o vegetaţie luxuriantă, printre care şi câteva zeci de pante endemice. În frunzişul copacilor se cuibăresc sute de specii de păsări, care oferă un concert extraordinar, în orice loc te-ai afla. Prin vegetaţia multicoloră îşi fac veacul 28 de specii de mamifere şi 42 de specii de reptile, cele mai cunoscute fiind şacalii, hienele, focile, caii sălbatici şi panterele anatoliene, care sunt şi protejate prin lege, fiind pe cale de dispariţie.

Conceediu in Kusadasi

Vacanta in Kusadasi

Tot acest tabolou pe care l-am descris mai sus în cele mai simple cuvinte, se termină brusc cu o mare calma şi transparentă, de culoarea cerului. Indiferent de cât de pretenţios eşti, nu ai cum să rezişti frumuseţii plajelor din Milli Parc. Cele mai renumite plaje sunt Icmeler, Kavakli, Karapinar şi plaja contelui Kalamaki, care are şi câteva golfuri. Dacă eşti pasionat de scuba diving sau snokerling, trebuie să ştii că în acest loc trăieşte foca mediteraneeană şi ea protejată prin lege.

Viyita in Psrcul Milli, Kusadasi

În afară de să leneveşti la soare, în paradisul Milli Parc mai poţi face drumeţii montane, altitudinea lanţului Samsun ajungând până la 1237 metri, te poţi plimba cu bicicleta sau poţi face o plimbare cu vaporaşul.

   

Vrei să mai afli ce să vizitezi în vacanţa ta în Kusadasi? Citeşte şi despre: ruinele orasului Laodiceaterasele naturale de la PamukkaleTemplul lui Artemis şi Peştera lui Zeus.

Poze din Parcul Naţional Milli-Kusadasi

Agenţia Filadelfia Turism

Realizat in colaborare cu: Agenţia Filadelfia Turism

Filadelfia Turism este o agenţie de turism care doreşte să satisfacă toate nevoile şi pretenţile clienţilor, de aceea oferă soluţii adecvate în condiţii de maximă seriozitate şi responsabilitate. 

Află mai multe despre Filadelfia Turism, pe site-ulfiladelfiaturism.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!



Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers